Kemal Belgin

Kemal Belgin

Marco dersi ve siftah

Marco dersi ve siftah

Uluslararası bir futbol turnuvasının eleme grubu maçlarına hem de deplasmanda kazanarak başlamak önemli bir artıdır. Ama bu kazancın elde edilişindeki kolaylık veya zorluklara da değinmek gerekir ki gruptaki diğer maçlar öncesi fotoğrafı net görelim.
Önce şunu vurgulamakta yarar var. Kazakistan takımı sadece çok koşabilen, iyi niyetli ama asla çağımızın bir futbolcu topluluğu değil. Alman hocalarından, özellikle topa sahip olunduğunda neler yapılması gerektiğini temel olarak öğrenmişler ama uygulamadaki tecrübesizlikleri işi orada bırakmış. İşte her zaman olduğu gibi ben meseleye, karışı takımın ne olup olmadığını da irdeleyerek başlıyorum bu defa da.
Milli Takım sahaya çıkış tertibinde ciddi tercih hatalarıyla donanmıştı. Bunların başında hücum bloğunda tek başına oynaması asla mümkün olmayan Tuncay geliyordu. Acaba Hiddink ve yardımcıları Tuncay‘ı hiç bu görevde oynarken görmüşler miydi? Uluslar arası alandaki bir temsilcimizin böylesine madara edilişi Hiddink ve ekibine hiç yakışmadı. Ardından tabii ki Nihat geliyor. Hal böyle olunca bu futbolcuların arkasında ve yanında yer alan oyuncularım karşılarında savunmaya çekilirken çok eksiği olan rakiplerinden de yararlanarak ne kadar hücuma sokulurlarsa sokulsunlar hep sağırlıkla karşılaştılar. Arka taraf ve genç kalecimiz yukarıda da değindiğim gibi yarım yamalak hücum eden rakipleri karşısında kaza pozisyonları ve duran top sürprizleri hariç pek sıkıntı yaşamadık desek yanılmamış oluruz.
Bence dün akşam Milli Takım’ın kolay galibiyetine kendisinin çok ötesinde Türkiye’deki bütün takımlara ve şimdi adını sayacağım görevlerdekilere çok önemli bir ders vardı. Dersin öğretmeni Marco Aurelio‘ydu.
Bir öne libero savunmaya nasıl gelir, nerede hamleler yapar ve de en önemlisi takımı hücumda organizasyon oturtmuşsa rakibin savunma çemberinin neresine kadar nasıl sokulur... Tabii ki Hamit ustanın belki de benim son yirmi yıldır bizim futbolun içinden gürültüsünü hiç duymadığım golüne de şapka çıkarmak lazım.
Özetle Kadıköy’e net bir galibiyet başlangıcıyla geliyoruz. Ama bu 3-0’ı kendimizden 33-0 aşağıda bir rakibe karşı kazandığımızı da unutmamamız gerek.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi