Aziz Üstel

Aziz Üstel

Galatasaray bir spor kulübüdür

Galatasaray bir spor kulübüdür

Adnan Polat şu anda Galatasaray’ın önceliğinin sportif başarı olmadığını, maddi durumunun çok iyi bir düzeye getirmenin gerekli olduğunu söylemiş.
Şu anda Galatasaray’ın maddi durumu gerçekten de uzun yıllar olmadığı kadar iyi. Ancak şunu unutmasın ki, Galatasaray bir spor kulübüdür ve spor kulübünün amacı da katıldığı dallarda en iyi sonucu yakalamaktır. Eğer adımız Galatasaray ise bu sonuç şampiyonluktan başka bir şey olamaz.

Galatasaray zaten gerek yeni stadıyla ve gerekse Türkiye ekonomisinin düzelmesi sonucu birçok yeni sponsoruyla Polat’ın bahsettiği o tünellerden er ya da geç çıkacaktı.

Burada önemli olan Galatasaray’ın gerek stadından gerek televizyon ve pazarlama sonucu elde edilecek gelirden ve sponsorlardan alınacak paralarla sahaya doğru dürüst takımlar sürüp, sürememesidir.

Bugünkü Galatasaray Futbol Takımı’na baktığınız zaman ne yazık ki; milyonlarca doların boşa harcandığını görüyorsunuz. Bunların en başında Elano var. Adamın sahadaki duruşundan, kulübüde oturuşundan burada olmak istemediği o kadar belli ki; daha fazla oynaması için ısrar etmek anlamsız. Onun için, dünyanın parasını ödediğiniz Elano’dan devre arasında kurtulmak gerek.

Galatasaray’ın hala takım olarak ciddi eksikleri var. Bunların ne olduğunu herkes biliyor. Biliyor da, Adnan Polat ile Adnan Sezgin henüz öğrenebilmiş değil. Eğer yeni stada 17 maçta toplam yarım milyon taraftar çekmek istiyorsanız, Avrupa’da gelecek yıl başarıdan başarıya koşmak amacınızsa, o zaman futboldan anlayan birini bu şubenin başına getireceksiniz. Başka türlü, Galatasaray parası bol ama taraftar ve camiası şampiyonluk hasretiyle yanıp tutuşan bir yatırım ortaklığı olur. Onun için hep söylediğim gibi; futbolu bilen bir Galatasaraylı, takımın dizginlerini ele almak zorunda.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi