Ömer Üründül

Ömer Üründül

Kartal yarışta kaldı

Kartal yarışta kaldı

Beşiktaş hem kendisi hem rakibi için büyük önem taşıyan zorluk derecesi yüksek maçta zorlanmadan 3 puanın sahibi oldu. Beşiktaş maça hırslı ve disiplinli başladı. Rakip defansın ortasındaki açık hatalarla daha ilk 15 dakika dolmadan üst üste 2 gol bulunca oldukça rahatladılar.
Bu maça zihinsel olarak hazırlanamadıkları daha maç başında görülen Sivasspor bu gollerle iyice moral kaybına uğrayınca Beşiktaş oyuna istediği gibi hükmetti. İlk devre boyunca kontrol hep ellerindeydi. Geride iyi yerleşerek rakibe top kullandırmadılar. Defans oyuncuları Cvetkov ve Mehmet Yıldız'a kademeli bir biçimde iyi yapışarak etkisiz hale getirdiler.
Beşiktaş'ın bu yarıda tek eleştirilecek tarafı risk alan ve sürekli pas hatası yapan Sivas karşısında karşı alandaki genişliği değerlendirecek çıkışlar yapamayışlarıydı.
İkinci yarıya Beşiktaş arka arkaya posizyonlarla başladı. Sonra tekrar geride yerleşerek alanı daratlarak garantili oyunu tercih ettiler. Son saniye yedikleri gol dışında fazla bir sıkıntı yaşamadan 90 dakikayı bitirdiler. Genç Aydın çok iyi bir performans gösterdi. Komple bir oyuncu kimliğindeydi. Sanırım Ertuğrul Sağlam ondan bugüne kadar yararlanamadığı için kendisine bir özeleştiri yapar.

SİVASSPOR KALDIRAMADI
Tello'nun orta sahanın ortasında oynaması da faydalı oldu. çünkü Delgado gibi oyundan kopmayan bir anlaşıya sahip. Sonuçta Beşiktaş bu galibiyetle yarışa devam etme şansı yakaladı.
F.Bahçe maçından sonra bu maçı da izledikten sonra ortaya çıkan gerçek şu ki: Sivasspor takımı bu maçları kaldıramadı. Daha maç başında son derece tedirgindiler. Gollerden sonra uzun süre oyunu bıraktılar. İkili mücadelede istek yoktu. Kendi sahasında yenik oynayan bir takımın kolay kart gösteren bir hakem karşısında sadece son dakikikada bir sarı kart görmesi de bunun en açık göstergesi. Ne takım savunması yapabildiler ne de hücum edebildiler. En önemli artıları kendi sahasında yenilgiye centilmence karşılamalarıydı.
Hakem Barış Şimşek, genelde başarılı bir yönetim gösterdi, ama kartlarda biraz cömert davrandı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer Üründül Arşivi