İDSB'den habervaktim'e teşekkür mektubu

İDSB'den habervaktim'e teşekkür mektubu

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) 10. Konsey toplantısı 9-10 Ekim'de İstanbul'da gerçekleştirilecek.

45 ülkeden 185 üyesi bulunan ve 2005 yılında ‘uluslararası birlik' olarak kurulan İDSB'nin konseyi yirmi farklı ülkeden yirmi üyeden oluşuyor. Başkanlığını Necmi Sadıkoğlu'nun yaptığı İDSB Konseyi bugüne kadar Jakarta, İstanbul, Hartum, Roterdam, Kazablanka, Kuveyt, Priştina ve Kuala Lumpur'da toplandı.

10. Konsey toplantısında başta Pakistan'da meydana gelen sel felaketi, Filistin meselesi ve Keşmir sorunu başta olmak üzere İslam dünyasının temel meseleleri görüşülecek. Ayrıca Batı ülkelerinde son zamanlarda tırmanan İslamofobya ile mücadele yöntemleri ve Gazze'ye yardım götüren konvoyun İsrail'in saldırısına maruz kalması sonucunda geliştirilen hukuki süreç değerlendirilecek.

Kuruluşundan bu yana pek çok uluslararası organizasyona imza atan İDSB'nin 10. Konsey toplantısında 2011 yılında Fas ve Türkiye'de gerçekleştirilecek gençlik buluşmaları ve Endonezya'da gerçekleştirilecek Uluslararası Aile Sempozyumu da değerlendirilecek.

“İslam dünyasının, güçlü, kucaklayıcı ve temsil ve hareket kabiliyeti yüksek birlik mekanizmalarına ihtiyacı var” diyen Genel Sekreter Necmi Sadıkoğlu’nun deyimiyle her geçen gün İslam dünyasının sesi olan İDSB’nin bu organizasyonunun geniş kitlelere duyurulması noktasında biz de üzerimize düşeni yerine getirdik. 

Haberin sitemizde yer alması üzerine, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği’nden bir teşekkür mektubu aldık. Böylesine önemli bir organizasyonun düzenlenmesinde bizim de bir katkımızın olacağı düşüncesinin verdiği mutlulukla İDSB Genel Sekreteri Necmi Sadıkoğlu’nun teşekkür mektubunu aktarıyorum:

“Sayın Engin Kaşdaş/Habervaktim Editörü

İslam Dünyasındaki Müslüman sivil toplum kuruluşlarını bir çatı altında toplamayı ve dünya Müslümanlarının sivil bir sesi olabilmeyi hedefleyen ve Türkiye’deki 60 civarında belli başlı STK’yı da bünyesinde barındıran kuruluşumuzun özellikle Türkiye’deki medya kuruluşlarımız tarafından dikkate alınmasını çok önemsiyoruz.

Bu noktada İstanbul’da yapacağımız 10. Konsey Toplantımızın haberini Ana Sayfanızdan yayınlamanız bizleri çok memnun etmiştir. Bu güzel davranışınızdan dolayı çok teşekkür ederim. İDSB’nin bundan sonraki umumi faaliyetlerinde desteğinizi arzu eder başarılarınızın devamını dilerim.

Saygılarımla, Necmi Sadıkoğlu

Genel Sekreter

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği”


İyi haftalar efendim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi