Ömer Üründül

Ömer Üründül

Ya Emre Belözoğlu da olmasa?

Ya Emre Belözoğlu da olmasa?

Günümüz futbolunun ilke ve gereklerinin iki takım tarafından da hiçe sayıldığı bir 90 dakika izledik. İlk yarıda kurgusu işlemeyen, takım savunması rahatsızlık gösteren Fenerbahçe iki gol yedi; iki de önemli tehlike yaşadı. Ama Kasımpaşa'nın hediyeleriyle üç gol bulunca muhtemel bir kabustan kurtulmuş oldu.
Lugano, Bilica, Mehmet Topuz, Selçuk gibi koşan oyuncular motive olunca iyi mücadele ediyorlar, ama dünkü gibi motive olmadıkları maçlarda ise zincirleme hatalar yapıyorlar.
İkinci yarıya Aykut Kocaman iki değişiklikle başladı. Fiziki güçsüzlükten ne ofansif ne defansif katkısı olan Santos'u çıkardı ve Caner'i sürdü. Çok kötü günündeki Bilica'nın yerine Yobo'yu oyuna aldı. Fenerbahçe ikinci devrede en azından defans-orta saha birleşmesi ile alan daraltarak, ilk yarıya oranla takım savunmasında biraz daha iyiydi. Risk alan rakip karşısında çok elverişli bir genişlik bulmasına rağmen ikinci devrede attığı iki gol de yine Kasımpaşa'nın hediyesiydi.
Sonuçta farklı bir skor alındı. Ama dün başarılı bir performans çizen Emre Belözoğlu oynamasaydı neler olacağını tahmin etmek çok zor değil.

ORTA SAHAYA STOCH ŞART
Gelecek için mesajlar da olumsuz. Aykut Kocaman, "Felsefe olarak futbol anlayışımızı değiştirmemiz gerekir" diyor ama bu takım tertibiyle sağlıklı bir saha içi düzeni oturtmak mümkün değil. Emre, Selçuk ya da Cristian ve Alex orta sahasıyla çok iyi niyetle çalışmasına rağmen basit futbolu hiç bilmeyen Mehmet Topuz'la birlikte sağlıklı bir kurgu oluşmaz. Önemli özellikleri olan ve futbolu da iyi bilen Miroslav Stoch'tan da faydalanmalı.
Kasımpaşa geçen senenin oldukça gerisinde. Yılmaz Vural'ın da bir şeyi artık anlaması lazım. Ne kadar iyi futbol oynasan da iyi hücum etsen de kendi kendine rakibe bu kadar kolay pozisyon ikram eden takım savunmasıyla başarı mümkün değil. Yedikleri tüm golleri adeta kendileri hazırladılar. Fiziki direnci yetersiz, son bölümde iyice yorulmuş Alex bile hücum presle top çalıp gol attırıyorsa durum Kasımpaşa açısından vahim demektir..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer Üründül Arşivi