Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Kız sen İstanbul'un neresindensin!

Kız sen İstanbul'un neresindensin!

Ah Aysun ah! Bunu yapmamalıydın.. Kız bir konuştu pir konuştu. Tarihe “AK (Aysun Kayacı) Project”le siyaset felsefesi açısından Nobel'e aday olacak muhteşem iddiası ile geçecek.. Sienenenturkey de bu buluşa ev sahipliği yaptığı için ne kadar mutlu olsa azdır..
Hani “aydın forumu”nda konu mankeni bir sarışın havasında, yeni model bir otomobilin tanıtım şovunda otomobilin üzerine oturup fotoğraf veren dekoltesi bol bir manken gibi duruyordu zaten orada..
Eee bizde de aydın forumuna hem “sekülerlik” katan, hem de “güzellik” katan bu buluşu kutlamak gerek. Hani aydın formu dedimse.. “Anı yaşa”yanlar için geyik muhabbeti türünden, laf olsun torba dolsun kabilinden şeyler canım.. Zaten ciddi ciddi konuşursan halk dinlemiyo, kaçıyo.. Rating yapamıyorsunuz! Rating yoksa reklam da yok, sponsor da.. İzleyicisi olmayan, para getirmeyen programı kim ne yapsın.. Aslında oraya bir de futbolcu oturtmak gerek ama, o kadar hatun kişinin arasına bir futbolcu! Kel alaka gelse de, herhalde Aysun Kayacı hanımefendinin böyle bir programda varlığından daha farklı bir sonuç doğurmazdı.. “Hani ne sağcı ne solcu, futbolcu” biri işte canım, sırf rating olsun diye! Maksat “geyik muhabbeti”ne katkı sağlasın diye..
Kız türünün en akıllılarından olduğu için seçilmiş olsa gerek. Yoksa başka bir sebebi mi var bilmiyorum..
Aysun hanımefendiye göre, askeriyedeki rütbe gibi herkese eğitim, kariyer ve ödediği vergiye göre oy verme hakkı tanınması gerek herhalde.. Geçen gün yazmıştım, mesela Prof’a 100 oy, ama YöK Başkanına 1000, Rektöre 500, Dekana 250, üniversite mezununa 50, 2 yıllık olursa 25, lise 10, ilköğretim 5.. Hani “Kembiriç” vardı da biz okumadık mı diyen Tatlıses derdine yansın. Şappiii.. Başka yerde, başka ana babadan, başka bir zamanda doğsaydı.. İşadamına ödediği her 100.000 YTL'lik vergi için 1 oy hakkı daha vermek gerek.. TüSİAD üyeleri için bu oran 10 katına kadar artırılabileceği gibi, MüSİAD ve ASKON üyeleri için oy oranı %10'a kadar azaltılabilmeli.. İmam Hatip ve saşörtülülere, Araplara, sakallılara, çingenelere oy hakkı yok da, iki Kürd'e bir oy yeter!?. ADD, çYDD gibi kuruluşlara üye olanlara ise 10 oy bonus. KESK ve DİSK gibi irticaya karşı hassas kuruluş üyelerine +1 oy daha
Hani engin fikirleri ile AK Parti'den kurtulmak adına, parti kapatmanın çözüm olmayacağını anlayan fikri bir derinliğe sahip olduğu için, hani “Hadi darbe yapalım” “Halkı sokağa dökelim” “Suikast planlayalım” diyenlere göre, en azından daha insani (!) bir reflekse sahip.. Kansız bir çözüm öneriyor.. Onun için yılın barış meleği seçilebilir.. En iyisi Dalan, bu kıza Fahri felsefe ve siyaset bilimi ödülü versin.. Demokrasi meleği ilan edilsin.. Eminim Aydın Doğan bu programı izleyince, yanındakilere dönüp, “Bu kıza iyi bakın, gelecekte Kültür Bakanı olabilir” filan demiştir, hani Baykal'a dediği gibi.. Hani yakında CHP kongresi var ya, CHP Parti Meclisine de aday olsa, “Hoşluk”olur yani.. Neden olmasın.. Engin fikirleri ile CHP'lilerin ufkunu aydınlatır..
Aslında bu hanımefendiye biraz haksızlık etmiyor değiliz.. özür dilerim. Aysun hanımefendinin talihsizliği; programa çıktığı kanal ve program arkadaşları. Hani bazan farkı fark etmek zorlansa da, mesela aydın hanımefendi diğer magazin programlarında çok daha şık durabilirdi.. Asıl geyik muhabbetlerini siz o programlarda görün. Aynı patronun diğer kanallarında, homoseksüelliğe ve lezbiyenliğe fetva çıkmasından tutun da, Kur’an-ı Kerim’de başörtüsü olmadığı iddiası ile akademik unvana sahip birtakım beyefendileri ekrana taşımalarına kadar. çıplak uyarıcıyı tükettiler. Zekeriye Beyaz'ın da suyu çıktı, “Şimdi bize yeni bir oyuncu lazım” kafasındalar..
Ben bunları tanıyorum, hani şu kadının çığlak bedenini media olarak kullananlar, Lilith’in çocukları bunlar.. Giyinmek bunlar için örtünmek değil, ya biyolojik bir ihtiyaç ya da aksesuvardır sadece..
Bu arada hani Aysun Kayacı diyip geçmeyin.. Kendileri Türk aktris ve manken. 'Doktorlar' isimli “Tivi dizisi”nde “Kader” karakterini canlandırdı, Zehirli çiçek ve çat Kapı'da da oynadı. “Kısık ateşte 15 Dakika” isimli bir sinema filminde de oynadı... Futbolcu Emre Aşık'ın eski sevgilisi. Herkesin sevgilisi Kayacı'nın diğer sevgililerine gelince; Fatih Aksoy, Haşmet Ronabar, Damir Mrsic, Ozan Sevindik..
1979 yılında doğdu. 15 yaşında düştü yollara ve az zamanda uzun yollar katederek 2004 yılında 12. MGD Altın Objektif ödülleri Yılın En İyi Mankeni ödülünü aldı. 2007 yılında Pepsi Max'ın reklam filminde oynadı. Dalan'ın kurup yönettiği Yeditepe üniversitesi Tarih Bölümü’nde okuyan Kayacı, oyunculuğun yanı sıra NTV'de yayınlanan "Haydi Gel Bizimle Ol" adlı televizyon programında sunuculuk da yapmaktadır. Hani, anne babalar çocuklarının bu top-model gibi olmasını istiyorlarsa, bu başarı Dalan’ın eseri, onun için aynı adrese başvurabilirler. Bir bebekten bir Aysun Kayacı çıkarmak üstadın sanatıdır çünkü! Aysun, hani şu başörtüsüne gıcık olan Pepsi Max’ın reklamından sonra Yeditepe'nin tanıtım filminde oynamalı..
çYDD derneği, çağdaş Türk kadını için model oluşturacak bu top model kızımız için özel bir ödül vermeli, ödülü de Bedrettin Dalan ve Abdurrahman Yalçınkaya, Baykal, İlhan Selçuk birlikte sunmalı.
Hani önümüzdeki günlerde Aysun Kayacı Cumhuriyet'te yazmaya başlarsa şaşmayın..
Unutmadan sormak istiyordum, sahi; kız sen İstanbul'un neresindensin? “Sarışın Türk”
Burcunu merak edenler için o bir Boğa! Boğa toprak grubunun ilk burcudur. Toprak karakteri taşır.. Bu karakter, kişiyi her konuda pratik olmaya yönlendirir. Maddi değerler öne çıkıyormuş. Bu burcun yöneticisi olan Venüs mitolojideki güzellik tanrıçasını temsil ediyormuş. Boğalar görsel güzelliklere önem verir ve kendilerine has özellikler taşırlarmış. Tutkulu ama geçici aşklar (!) yaşarlarmış, hani magazin sayfalarında bunlar yazıyo.
Hani ilk cemre toprağa Mart başında düştü ya, sonunda da bizim başımıza Aysun Kayacı düştü.. Gündeme Kayacı düşünce böyle oluyo işte. Hani reklamın iyisi kötüsü olmaz, iyi reklam yaptı Aysun! Gelsin paralar ve yeni aşklar. 2008 bakalım nasıl bir yıl olacak! Selâm ve dua ile.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi