Aziz Üstel

Aziz Üstel

Özoğlu: Eşref Bitlis’i MİT öldürdü!

Özoğlu: Eşref Bitlis’i MİT öldürdü!

Ergenekon davası sanığı Durmuş Ali Özoğlu, Cuma günkü duruşmada, eski Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis’in uçağını Ergenekon’un değil, MİT Kontrterör Dairesi’nden bir ekibin düşürdüğünü iddia etti!
Kuvayı Milliye Derneği Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Ali Özoğlu, faili meçhul cinayetlerle ilgili açıklamalarda bulunacağını söylüyor duruşma sırasında. Sonra da Jandarma eski Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis’in Ergenekon değil de MİT tarafından öldürüldüğünü öne sürüyor.

Mehmet Eymür’ün yönettiği, MİT Kontrterör Dairesi’nin içinde asker, polis ve MİT’in adamlarından oluşan yaklaşık 100 kişilik özel bir birliğin ABD ve İsrail’de eğitim gördüğünü söyleyen Özoğlu, bu tayfanın, Irak, Suriye ve Türki cumhuriyetlere CIA ve MOSSAD ile birlikte operasyonlar düzenlediğini de açıklıyor!

Eşref Bitlis’in Kuzey Irak’a yapılacak büyük bir operasyonu yönettiğini, sınırın Musul’a doğru kaydırılacağını ve terör çatışmalarının bitirileceğini açıklayan Özoğlu, “Bitlis’in uçağının durduğu yerle Amerikalıların uçaklarının bulunduğu hangarın birbirine çok yakın olduğunu, uçaktaki alkol tüpüne su katılması durumunda, havalandıktan 10-15 dakika sonra uçağın kanatlarının donacağını ve taş kütlesi gibi yere çakılabileceğini” belirterek Eşref Bitlis’in uçağının da bu şekilde düşürülmüş olabileceğini savundu.

Burada “basit” bir hata yapıyor Özoğlu, çünkü uçak havada yanarak parçalanıyor ve öyle düşüyor. Buzlanma olsa Bitlis’in uçağı taş gibi yere düşer, parçalanır ve sonra patlayarak yanmaya başlardı diyor uzmanlar.

Dönelim Özoğlu’nun ifadesine. Efendim, Özoğlu’na göre, Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın da bu operasyondan bilgisi varmış, Musul ve Kerkük’ü Türkiye topraklarına katmayı tasarlamaktaymış.

Her şeyden önce rahmetli Özal, böyle bir tasarıyı ABD’nin tam desteği olmaksızın gerçekleştiremeyeceğini bilecek kadar deneyimli bir devlet adamıydı. Hadi diyelim ki, bu onayı aldı ve Eşref Paşa’ya “Kerkük’le Musul’u Türkiye topraklarına kat!” dedi. Genel Kurmay Başkan’ı ve diğer Kuvvet Komutanlarıyla görüşmedi, TBMM’yi de bilgilendirmedi. Yani bir başına, Başkanlık düzenini kurdu ve de bütün bunları ABD’nin onayını alarak yaptı! Peki, madem ABD’nin onayı vardı, o zaman Amerika’lılar neden öldürdü Turgut Özal’ın Kerkük ve Musul’u Türkiye topraklarına katma görevini verdiği Bitlis’i? Cevap yok tabii!

Durmuş Ali Özoğlu’nun iddiaları bitmek bilmiyor:

“ Cem Ersever, Eşref Paşa’nın adamlarındandı. Onu da Kontrterör örgütü öldürdü. Paşa’nın dağ kadrosundan kim varsa onları da öldürdüler. Bu ekip, anti Amerikancı Kürt ve Türk aydınlarını da öldürdü. Günümüzde de tartışılan bu olaylar Ergenekon örgütü tarafından değil Kontrterör Daire Başkanlığı’nda yetişen ekip tarafından yapıldı.”

Şimdi, bu örgüt Amerikancı mı değil mi? Eğer Amerikalılar Eşref Bitlis Paşa’yı öldürdüyse, neden Bitlis’in adamları Amerika karşıtı Kürt ve Türk aydınları vuruyor? Tam tersi olması gerekmez mi? Yani Amerika yanlılarını temizlemeleri daha akıla mantığa uygun değil mi?

Özoğlu, 29 Aralık 2009’da Ergenekon Terör Örgütü’yle olan bağlantısı olduğu gerekçesiyle tutuklanmış, bilgisayarında da darbe sonrası yapılacakları anlatan belgeler ele geçirilmişti. Türkiye’de, hele de o karanlık 1993 yılında gerçekleştirilen, failleri meçhul cinayetleri ABD’nin, Almanya’nın, İsrail’in, İran’ın, uzun lafın kısası aklınıza hangi ülke geliyorsa onun üzerine yıkmak ve birbiri ardına komplo teorileri üreterek herkesin kafasını karıştırmak, günümüzde geçer akçe olmaya başladı. Elbette birileri gerçekleri, eli kanlı katillerin kim ya da kimler olduğunu biliyor ama konuşmuyor. Onlar yerine Özoğlu gibileri çıkıyor, hepimizi bulanık suda balık avlamaya davet ediyor... ediyor ki gerçekleri örten sis perdesi yırtılmasın ve asıl suçlular ortaya çıkmasın!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi