Tencere dibin kara...

Tencere dibin kara...

Gençlerbirliği-Galatasaray maçı öncesi Ankara’da çarpıcı açıklamalar yapılıyor..
Galatasaray Yönetim Kurulu üyesi Haldun üstünel bir gün önce oynanan ve hakem hatalarıyla geçen Fenerbahçe-Kayserispor maçına dikkat çekiyor... Hakemi kastederek; “Kimse taraftar bayrağıyla, kulüp formasıyla maç yönetmeye kalkmasın” diyor.
Ardından; Başkan Adnan Polat da boş durmuyor, o da Haldun’un söyledikleriyle paralellik arzeden cümleler kuruyor...
Yetmiyor, Galatasaray yönetimi, Beşiktaş yönetimi ile ortak bildiri yayınlayarak, şu görüşleri ileri sürüyor;
“14 Şubat 2008’de ‘Beyaz Sayfa’ ile ortaya çıkanlar, renklerini belli etti.. Futbolda barış ortamı sağlanması adına, attığımız bütün adımlara rağmen ve ligin tamamlanmasına 6 hafta kalmışken, Fenerbahçe-Kayserispor maçında 70 milyonun gözleri önünde emek hırsızlığı yapıldı..
Neredeyse Süper Lig’in şampiyonu atandı.. Umarız bu münferit bir hakem hatasıdır.. Dileriz bu önceden yazılmış bir senaryonun ürünü değildir.. Federasyona sesleniyoruz; özellikle Gözlemciler Kurulu ve Merkez Hakem Kurulu’nun uygulamaları, kurallara ve eşitlik ilkesine tereddüt düşürmektedir.. Lütfen, Türk futbolu adına gerekli önlemleri alınız ve ligin adaletini sağlayınız..”
Tespitler iyi hoş da, bu ortak deklarasyondan sonra oynanan Gençlerbirliği-Galatasaray maçında öyle hatalar olduki, Fenerbahçe-Kayseri müsabakasındaki komik penaltı bile hafif kaldı.. Sabri ikili mücadelede topu bırakıp rakibi Hakan’ı itip indirdi.. Ne itmesi, indirmesi, adeta bohçaladı.. Hakem Kuddusi kardeşimiz tınmadı bile!.. Ya İsaac’ın ofsayt pozisyonu?.. Alâkası yok ofsaytla, ama Kuddusi kardeş onu da pas geçti..
Peki; nerede kaldı beyaz sayfa deklarasyonu?.. Maçtan sonra Adnan Polat gayet pişkin konuşuyor. Bakın ne diyor: “Gençlerbirliği-Galatasaray maçında hakem fahiş hatalar yaptı, Fener-Kayseri müsabakasında ise şampiyon ataması yapıldı.”
Durum böyle değerli okuyucularım; görünen o ki, son beş haftaya girilen Süper Lig’in fotoğrafı iyi gözükmüyor!.. çifte standart had safhada!.. Elbette, Fener-Kayseri maçındaki hakem hatalarını kimse örtemez!.. Amma diğer maçlardaki hatalar da görmezden gelinmemeli..
Takip ettiğim kadarıyla herkes hakem Sivriservi’nin kararlarında hatalı olduğunu yazdı, çizdi.. Ancak, Adnan Polat’ın hem de başkan sıfatıyla bu denli yakıştırmaları hiç hoş değil.. “Adama sormazlar mı?.. Fener’in Kayseri önünde aldığı puanlar haram, peki seninki helâl mi?.. Sabri tutmuş Gençler’in futbolcusunu BOHçA BöREĞİ yapmış, bu hareketin nesi masum hakem hatası?.. Bu, resmen Gençlerbirliği’nin imhası.. Pişkinliğin bu kadarına pes!..”
Bu sezonu şu ana kadar değerlendirirsek, en çok hakkı yenen takımın Beşiktaş olduğunu görürüz.
Sadece bir misal vereyim, ötekileri es geçin!.. Ankara’da Ankaraspor önündeki maçta nizami golü iptal edildi Beşiktaş’ın!.. Açık ve seçik bir goldü o halbuki. Ayrıca, diğer maçlardaki hakem hatalarıyla da en az 6-7 puanı gitti Kara Kartal’ın...
Ama Beşiktaş’ta kendi kendine etti.. Fener’le oynadığı maçı kazanamadı. Gerçi o maçta da penaltısı verilmedi.. Ancak yine de yenmeliydi.. Eline büyük fırsat geçmişti zira!..
Netice-i kelâm; hakemlerden çok yardım görmüşlerin feryatları spor kamuoyunda destek görmez.. Millet güler geçer bunlara..
Futbolda “temiz eller” operasyonu herkes için geçerli olmalıdır..
Son olarak önemli birşey daha söyleyeyim; İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı’ya Galatasaray tarafından atılan çengel ne kadar etik?.
Avcı, böyle bir şey düşünmediğini açıklasa da 2 hafta sonra Belediye’nin Galatasaray’la maçı var.. Belediyespor açısından alınacak bir mağlubiyetin izahı ne olur?.. İhale Avcı’ya kalır..
Aslında maksat, Avcı’yı teknik direktör filan yapmak da değil..
Ortalığı karıştırmak..
Gerçekten yazık...


Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi