Ömer Üründül

Ömer Üründül

Sonunda felaket

Sonunda felaket

Hiddink'in kazandığımız ilk maçlardan başlayan ve artarak devam eden inanılmaz oyuncu tercihi yanlışları, en sonunda Azerbaycan'da felakete dönüştü. Maça çabuk top kayıpları ile tutuk ve tedirgin başladık. Bir de uzun topta defansımız dengesiz yakalanınca çok ciddi bir tehlike atlattık. 15. dakikadan sonra önce bir kendimize geldik, sonra da oyuna hükmetmeye başladık.
Hamit'in önce uzak menzilli sol füzesi direğe takıldı. Ardından yine Hamit, Semih ile yaptığı güzel verkaçta net pozisyon buldu, kaleci izin vermedi. Sonra da Emre'nin zamanlamalı pasında Gökhan çok elverişli pozisyonu değerlendiremedi. Bu kaçanlardan sonra baskı altındaki rakip ilk çıkışında korner kazandı. Kalemize gelen duran toplardaki kronik rahatsızlığımız yine gündeme gelince, skor dezavantajına düştük. Ancak Azerbaycan'ın da çalışılmış ilginç korner organizasyonundaki güzel golünün de hakkını vermek lazım.

ÖZER VE SERCAN TERCİHİ YANLIŞ
Yenik durumda soyunma odasına gittik. Artık işimiz çok zordu. Çünkü hırslı ve savaşçı Azerbaycan, skor avantajıyla da müthiş bir moral bulmuştu. Hiddink'in Özer tercihi yanlıştı. Tabii ki devre sonunda çıkarması gerekiyordu. Ama oyuna aldığı oyuncu 1,5 yıldır formsuz olan Nihat'tı. İkinci devrenin ilk 20 dakikası kontrol rakipteydi.
Devre ortasından itibaren rakip tamamen kazandığı golün avantajını korumak için geriye çekilince zoraki bir baskı kurduk. Daralmış alanda Sercan'ın oyuna alınması da yanlıştı. Eğer Azerbaycan yerine güçlü bir takım olsaydı bu şuursuz baskıda aldığımız riskler sonucu fark yerdik. Sonuçta futbolumuzun gelecekte başını ağrıtacak çok ağır bir yenilgi aldık.
Hiddink'in tüm hamleleri yanlış. Bu maçta Ömer niye görev almadı? Son 25 dakikada karşı 18 içerisine yığılmışız, sayısız orta var ancak hücumda yüksek toplarda en önemli silahımız olan Ömer kadroda yok. Hiddink, Almanya maçı sonrası, "Dünya üçüncüsü çok güçlü bir takıma yenildik bunu normal karşılamak lazım" dedi. Bu mağlubiyet sonrası ne diyecek merak ediyorum. Bir başka gerçek ise futbolumuzun süratle geriye gittiği. Kulüp takımlarımızın Avrupa kupalarında henüz ön elemelerde elendiği takımlar da buna çarpıcı bir örnek...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer Üründül Arşivi