Buraya kadar...

Buraya kadar...

Sonunda iş bitti.. Chelsea yarı finale çıkan takım oldu.. Stamford Bridge’de Fenerbahçe’yi 2-0 yendi ve şampiyonlar Ligi’nde yoluna devam etti..
Chelsea için dünya devi deniliyor ama maç boyunca izledim İngiliz takımının pek de deve benzer tarafını göremedim.. Kaliteli oyuncuları var.. Ama dünya devi diye niteleyeceksek eğer, geçmişte öyle takımlar gördük ki, o izlediklerimiz arasında Chelsea inanın ki cüce kalır..
Neyse dönelim maça..
Fenerbahçe maçın başında kenardan gelen orta neticesinde inanılmaz kötü bir gol yedi.. Ballack, Aurelio’nun topa geç hamlede bulunmasını fırsat bilip kafayı koyunca ve de bu topu Volkan da seyredince, Chelsea golü buldu.. Ardından da Joe Cole’ün ayağından çıkan top direkten döndü..
İlk yarı mücadelesine Chelsea açısından baktığımızda durum böyle.. Başka atağı yok Chelsea’nin!..
Fenerbahçe ise defans olarak pek hata yapmadı.. özellikle Edu, Lugano ve Gökhan Gönül başarılıydılar.. Ama topu orta sahada harmanlayıp ilerde fazla çoğalamadı Fenerli futbolcular..
Deivid, İstanbul’daki maçta kahramandı.. Londra’da ise maçın en silik adamıydı.. Zico müsabakaya Kezman’ın yerine Semih’le başladı.. Ancak Semih’e geriden yeterli destek gelmedi..
Son haftaların başarılı ismi Kazım da Zico’nun ilk on birde yer verdiği elemandı.. Birebirde rakiplerinden üstün göründü Kazım, fakat attığı bir şutun dışında o da pek varlık gösteremedi..
Kaptan Alex, maç boyu kendisini unutturmak istedi.. Aldığı her topta oyunu Chelsea sahasına yıkmaktı Alex’in amacı.. Ancak Chelsea iyi kapanan bir takım olduğundan, özellikle Carvalho ve Terry, gelişen Fenerbahçe’nin ataklarını rahat önlediler..
Zico, 2. yarıda yaptığı değişikliklerle maçı kopartmaya çalıştı.. 0ynadığı süre içinde iyi görünen Maldonado’nun yerine Kezman’ı aldı oyuna!.. Ardından da Semih’i çıkardı ve yerine Uğur Boral’ı soktu.. Bu yapılan değişiklikler Fenerbahçe’yi biraz hareketlendirdi gözükse de netice getirmedi..
Koskoca maçta, Fenerbahçe’nin 3 şutu var..
Biri Lugano’dan.. ötekiler Kazım ve Gökhan’dan!..
Kazım’ın şutu gol olabilirdi.. Yedek kaleci Hilario izin vermedi..
Kaleci Volkan, yediği golde hatalı gibi gözükse de maçın genelinde kalede güven veren bir oyun ortaya koydu.. Ve kritik kurtarışlara imza attı.. Vederson ise sahadaki vasat altında kalan Fenerbahçe’liydi..
Evet değerli dostlar, bir kere daha gördük ki, şayet futbol oyununda çoğalmazsanız ve alan daraltmazsanız istediğinizi alamazsınız!..
Fenerbahçe zaman zaman orta sahada topa hakim olan taraf oldu ama forvette çoğalamadı.. çoğalamayınca da istediğini elde edemedi ve elendi..
Netice-i kelâm; Fenerbahçe İstanbul’daki Chelsea maçı da dahil Şampiyonlar Ligi’nde aldığı diğer başarılı neticelerle taraflı tarafsız tüm sporseverleri sevindirdi..
Sevilla gibi, İnter gibi, PSV gibi Avrupa’da söz sahibi takımları ezdi geçti..
Ve de en önemlisi, aldığı galibiyetlerle ülke puanını arttırdı..
Bir başka ifadeyle diğer takımlarımızın hareket sahasını genişletti..
Fenerbahçe’ye teşekkürlerimizi gönderiyoruz..


Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi