Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Erbakanlar unutulmamalı ki!

Erbakanlar unutulmamalı ki!

Birkaç gün önce telefonumuz çaldı. Yıllar öncesinin dostu Prof. Mustafa Erdoğan Surat arıyordu! Prof. Surat aradan geçen süre içinde değişik gazete-dergilerde yazmış, radyolarda program yapmıştı!

Selam sabahtan sonra konuya girdi!

Erbakan hocamızın Almanya'da yaşayan Türk aydınlar arasında bir hayli taraftarı bulunduğunu kaydettikten sonra şimdi aynı durumun Amerika'da yaşayan Türk aydınlar arasında oluştuğunu belirtti ve o çevrelerde oluşan bir kanaati bizimle paylaştı.

Prof. Surat, Amerika'daki Türk aydınların kendisine ilettiği görüşlerin kongrede okunmasını istiyordu. Biz de kendisine bu mesajı bir not halinde iletirse ilgili kişilere ulaştıracağımızı söyledik!

O görüşmelerle ilgili notlar bize ulaştı ve biz de orada yazılanları sizlerle paylaşmak istedik ve paylaşım için bu güzel günü seçtik.

Prof. Mustafa Erdoğan Surat'ın bize aktardıklarını buyurun birlikte okuyalım:

"Amerika'da yaşayan Türk aydınlarının ifadesi aynen şöyle: Türkiye'nin çağdaş düşünme, konuşma ve inanç hürriyetleri için temel mücadeleyi Refah ve Fazilet'in fedakar mücahidi Necmettin Erbakan vermiştir.

Sözün özü eğer darbeler, baskılar, despotluklar karşısında milleti için alnından boncuk-boncuk ter döken bir Erbakan olmasaydı, şu anda değil anayasayı ıslah etmek, bunun düşüncesini aklından geçirmek bile insanların hayatını yakmaya yeterdi!

Ünlü on-on-on günü yani iki bin on yılı onuncu ayı onuncu gününde uzak kıtadan, diğer bir deyişle süper gücün Irak topraklarından hekim ve bilim adamı meslektaşlarım ve mühendis arkadaşlarım günübirlik Ankara'da idiler. Hatta onların beni ziyaret dışında değerli Ahmet Tekdal ağabey ile görüşebilmek için dönüşlerini bir gün uzatma fikirleri de vardı ama kısmet değilmiş irtibat sağlayamadık.

O muhterem entelektüellerin dile getirdiği gerçek müthiş iki uyarıyı içerisinde taşıyor aslında.

Önce; Saadet Partisi gelecekteki siyaset ve gerçekliğin de anahtarıdır.

Sonra; maziye vefa göstermeyen toplumlar istikbalin maddi ve manevi meyvelerinden yararlanırken zorluk çekebilirler.

Erbakanlar unutulmamalı ki ahde vefa yanında yarınlara teminatımız bulunsun!

Öte yandan söz konusu ziyaret ve verilen mesaj okuduğunuz yazının şu manada temelini oluşturmuştur: Hem okuyucularımız ta uzak kıtadan gelen münevver haykırışı duysun hem de kurultayda da aynı mesaj kamuoyuna yüksek sesle açıklansın. İfade gerçekte çok açık; bu ifade yoruma gereksinim duymuyor. Türkiye modern bir ülke, Türkiye'de daha çok hürriyet tattıkça daha yüksek refah bulan ve saadet içerisinde yaşayan halk temel devlet adamımızın halkı için ter döken siluetini asla unutmamalıdır ki mutluluğu ebedi kalsın.

Kimdir hürriyetlerimizin temelindeki hakiki siluet ve hakiki kahraman?

Elbette "Prof. Dr. Necmettin Erbakan!"

Evet, bu güzel ifadeleri paylaştıktan sonra kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyoruz! Ne mutlu yollarına sapmadan devam edenlere!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi