Ziya Şengül

Ziya Şengül

Devler Ligi bitti artık ligine dön

Devler Ligi bitti artık ligine dön

Fenerbahçe’nin ‘Şampiyonlar Ligi’ rüyası sona erdi. Elbette ki Türk futbolu için Şampiyonlar Ligi’nin çeyrek finaline yükselmek, onur duyulabilecek güzellikteydi.

Fenerbahçe, zorlu takımları geçerek, Chelsea gibi dünya futbolunun devlerinden birisine Londra’da kaybedip, Avrupa arenasına nokta koydu. Chelsea, dünya şöhretlerinden oluşmuş, dünyanın en zengin adamlarından birinin sahibi olduğu bir kulüp. Chelsea’nin Londra’daki futbolunu izledikten sonra, Fenerbahçe’nin elenip kendi ligine dönmesine çok üzüldüm; çünkü Chelsea, akla hayale gelmeyecek kadar kötü futbol sergiledi. Ancak Fenerbahçe’nin de ondan aşağı tarafı olmayan futbolu yüzünden hüsran yaşadık.

Fenerbahçe’nin, maçın 4’te 3’lük bölümünü kendi yarı alanında topu ayağa oynayarak geçirdiğini, üst üste 40 pas yaptığını varsayıp 40 santim ileri gidemediğini gördük. Ancak son çeyrekte çok adamla baskı kurarak üst üste pozisyon bulan da yine Fener’di. Maçın son anlarında, rakip kale önünde aktif görüntüler verebiliyorsan, Fenerbahçe olarak neden daha önceki zamanlarda fukara bir futbola soyundun? Maçın başında Ballack’ın ve son dakikalarda Lampard’ın golleri ile Fener turu kaybetti. Gökhan’ın şutunu, Chelsea kalecisinin çizgiden çıkarması ise maçın kırılma noktasıydı. Şampiyonlar Ligi’nde buraya kadar gelmiş olması, Fener adına elbette ki güzeldi. Tüm eleştirmenler, maç sonunda, ‘Teşekkürler Fenerbahçe’ diyerek hoşgörülü davrandılar.

Şimdi Fener’in kendi liginde zirvedeki yerini koruyabilmesi için Ankaraspor’a Ankara’da galip gelebilecek futbolu sergilemesi gerekir. Futbolcuların tabii ki Chelsea maçı sonrasındaki moral motivasyonları düşük seviyeye gelmiş olabilir. Ama şampiyon olmak isitiyorsan Ankara’yı yenmek zorundasın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ziya Şengül Arşivi