Aziz Üstel

Aziz Üstel

Canlı bombanın psikolojisi!

Canlı bombanın psikolojisi!

Dün sabah on buçukta, canlı bomba olduğu öne sürülen biri, Taksim Meydanı’nda, Çevik Kuvvet’e saldırdı, kimi insanımız ağır yaralandı; kimi de kan revan içinde hastanelere kaldırıldı.
Şimdi, canlı bomba nasıl olunur? Ya da, insan nasıl olur da, bir “dava...bir inanç...” uğruna hem intihar eder hem de tanımadığı birçok insanı öldürebilir?


Bu konuda yapılan araştırmalara göre, “canlı bomba” toplumun dışına itilmiş, ruhsal sorunları olan, uyuşturucu bağımlısı kişiler arasından seçiliyor. Kimi zaman da “canlı bomba” yüklü bir para alıyor bu eylem öncesi. Parayı yoksulluk çukurunda debelenen ailesine veriyor, bir süre soluk alabilsin diye! Sonra da, kadın ya da erkek, vücuduna plastique olarak bilinen patlayıcıları sarıyor, kalabalığın içine girince pimi çekiyor.

Canlı bombalar, öldükten ve öldürdükten sonra onları bu yola sürükleyenlerce ilahlaştırılıyor, kahraman ilan ediliyor. Hepsi de çok genç olduğundan, arkalarından büyük bir boşluk bırakmıyor, kısa sürede unutuluyor. Geride kanıt bırakmıyor, intihar saldırısına kalkışan kişi, paramparça olduğundan. Tabi kendini bu işe yönlendirenlerle ilgili herhangi bir bilgi de veremiyor. Yani en “temiz” şiddet eylemi bu!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi