Aziz Üstel

Aziz Üstel

Kılıçdaroğlu : Onu o koltuktan aşağı indireceğim!

Kılıçdaroğlu : Onu o koltuktan aşağı indireceğim!

CHP’nin zincirlerini koparmış “yeni” genel başkanı, rahmetli Erdal İnönü’yü anmak amacıyla düzenlenen tören için İstanbul Havaalanına geldiğinde, karşısında yüzlerce partiliyi görüp “yaşaaaa...varooollll...” tezahüratlarını da duyunca kendinden geçmiş. Başbakan Erdoğan’ın CHP’deki son gelişmelerle ilgili yorumlarını duyunca da “onu o koltuktan aşağı indireceğim!” demiş.

Başbakan, Türkiye’nin bunca sorunu varken CHP’nin içine kapanmasının, iç çekişmelerle zaman yitirmesinin doğru olmadığını söylemişti. Hepsi bu!

Yani Türkiye’de, başta CHP’liler olmak üzere, herkesin yaptığı bir değerlendirmeydi bu. Ama Kılıçdaroğlu, kalabalığı görünce, coşup dalgalanıyor; kendini daha şimdiden gelecek seçimlerin galibi ilan ediyor. Yani denizi görmeden paçaları sıvıyor.

Ama bu tür “gaza gelmeler” CHP’de yeni bir şey değil. Gelin rahmetli İnönü’nün 1950 seçimleri öncesi İstanbul ziyaretini hatırlayalım. Dönemin hem vali hem de belediye başkanı Fahrettin Kerim Gökay, İnönü’yü görmek için toplanan, dönemin tek parti diktatörlüğüne hizmette kusur etmemek için birbiriyle yarışan “yandaş” medyasına göre, “üç yüz bin kişiye” bakıp, “İşte paşam İstanbul!” diyerek seçimlerde bütün kentin İnönü’cü olduğunu belirtmişti.

Sonuç? CHP için hüsran!

Bakınız, kalabalık toplamak hüner değildir. Kalabalıklara bakıp, millet sandığa gitmeden, falanca parti seçimi kazandı demek, insanı hep yanıltmıştır.

Rahmetli Osman Bölükbaşı’na yakıştırılarak anlatılan bir “öykü” vardır.

Yanılmıyorsam 1954 seçimlerinden hemen önce, gerek İnönü gerekse de CHP’nin diğer ağır topları meydanları tıka basa doldurmuş. Halk heyecanlı, hareketli, bayraklar havada dalgalanıyor. Ama sandıklar açılıp oylar sayılınca CHP’nin tarihi bir yenilgi aldığı ortaya çıkıyor.

CHP’nin önde gelenlerinden biri de Osman Bölükbaşı’na dert yanmış: “Nasıl iştir bu anlamadım birader! Anadolu’da gittiğimiz her yerde halk meydanları doldurdu. Ama sandıkta aynı halk oyunu DP’ye verdi!”

Bölükbaşı gülmüş: “Millet sizin söyleminizde, tavrınızda, duruşunuzda, geleceğe yönelik tasarılarınızda bir değişim var mı diye merak etmiştir. Ama siz konuştukça, hamamın da tasın da aynı olduğunu anlamış oyunu size vermemiş... Kalabalığa gelince...Kasabaya uğrayan çerçi de, şehre konser vermeye gelen şarkıcı da doldurur meydanı!”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi