Haşmet Babaoğlu

Haşmet Babaoğlu

3 puan taraftarın

3 puan taraftarın

Sekizinci dakika. Siyah- beyazlılar savunmadan oyun başlatacaklar. Aurelio'dan topu alan sol çizgideki Ersan sağ kanatta koşmaya başlayan Holosko'ya uzun bir pas atıyor. Uzun ki, ne uzun! Tam 70 metre! Sonuç... Dışarı çıkan sonuçsuz bir top! Kasımpaşa stoperi bunu yapsa anlarım ama o 70 metrelik alanda Guti, Nihat, Ernst, İsmail, Bobo var. Bu 'kafa'daki Beşiktaş oyunu kontrol edebilir mi? Hayır!
Neden bu sahnenin altını çizdim? Çünkü dün akşamki Beşiktaş'ı iyi anlatıyor.
Kim inanırdı ki, Kasımpaşa orta sahada paslaşarak hücuma çıkacak, Beşiktaş ise topu kazandığı her seferinde ne yapacağını bilemeyecek! Sadece o kadar mı? Bu sahne Beşiktaş'ta yürümeyen ne varsa hepsinin özeti gibiydi.
***
Schuster'in sabredemeyip Quaresma'yı devrenin başında oyuna almasını anlıyorum.
Ama çıkması gereken Aurelio muydu? Aurelio çıkacaksa, orta sahada mücadeleyi güçlendirecek Necip'in girmesi doğru olmaz mıydı?
Holosko çıktı. Ama yerine takım savunmasıyla ilgisi olmayan Tabata girdi. Ve bütün bunlara rağmen savunmasının hemen önünde dolaşan Kasımpaşa forvetlerine bir türlü çözüm bulamadı Schuster! İşte bunu hiç anlayamıyorum.
Açık söyleyeyim; her koşulda Schuster'in hücum anlayışından yana tavır koymayı istiyorum. Ama "takım savunması" ndan falan vazgeçtim... Madem bol forvetle oynuyorsun, o zaman takımın sürekli atak geliştirmesi ve böylece rakibi geride kalmaya mecbur bırakması gerekmez mi? Peki biz ne gördük?
Q7 oyuna girdikten sonra daha fazla atak geliştiren ve Rüştü'yü zor durumda bırakan Kasımpaşa'yı gördük... Ne demişler: Lezzetsiz çorbaya tuz kar etmez!
***
Son notlarım şunlar...
1 Kimse Rüştü'nün kalesindeki gole şaşırmadı! Ama bir de şu düşünülmeli: Dimitrov son hareketlerinde bu kadar beceriksiz olmasaydı, skor ne olurdu acaba?
2 Hakem Yıldırım da Beşiktaş maçlarını yöneten diğer hakemler gibi Guti'ye yapılan faulleri görmezden gelmeyi tercih etti.
3 Nihat takım arkadaşlarına sürekli nasıl oynayacaklarını, nereye koşacaklarını gösterdi maç boyunca. Keşke Nihat'a da nasıl oynayacağını ve nereye koşacağını gösteren biri olsaydı.
4 Beşiktaş'ın mutlak üç puan alması gereken maçtı. Varsa üç puan, onu siyahbeyazlıtakım değil, siyah-beyazlı taraftar aldı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haşmet Babaoğlu Arşivi