Londra ile Seul'a uzanan Anadolu Köprüsü

Londra ile Seul'a uzanan Anadolu Köprüsü

Devlet erkânıyla her yurtdışına çıktığımda dikkatimi çeken bir kurum var; Yatırım Ajansı Başkanlığı.
Ne yaptığını doğrusu ben dahil ilgilisi dışında pek bilen de yok.
Oysa başbakanlığa bağlı bu kurumun, dış yatırımların Türkiye'ye getirilmesinde ciddi katkısı var ve yoğun çaba harcıyor.
Bu kurumun ABD-Kanada, Almanya, İngiltere, İspanya, İtalya, Japonya, Çin, Körfez ülkeleri ve Rusya olmak üzere toplam 21 ülkede 15 uluslararası temsilcisi bulunuyor.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Londra gezisinde bu kurumun başındaki isimle, Hüseyin Aslan'la ayaküstü de olsa sohbet fırsatı buldum. Gül'ün röportajı sırasında konuşmasına ara vererek özellikle tanıştırdığı Aslan, uzun yıllara dayanan bir İngiltere deneyimine sahip. Peki, ne yapıyordu orada Aslan?
"Her fırsatı değerlendirmeye çalışıyoruz.
Cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın tüm gezilerine katılıyor, onları oradaki işadamlarıyla bir araya getirmeye çalışıyoruz. Devletin ve hükümetin yatırımcıya verdiği desteği hissettirmemiz çok önemli. Bire bir görüşmelerde bizler bu mesajların meyvelerini topluyor, zor açılan kapıları daha rahat aralayabiliyoruz."
İki gün önce Londra'da karşılaştığımız Aslan'ın dün Seul'da olduğunu öğrendim. Bu kez de Başbakan Erdoğan'la birlikteydi. Ve önemli bir etkinliğe imza atıyordu.
Yatırım Ajansı'nca düzenlenen toplantıda, Erdoğan'la Güney Kore'nin dev firmalarının CEO'ları bir araya gelecekti. Kimler yok ki... Daewoo, Kai, Hyundai, Hyosung gibi G.Koreli devlerin aralarında bulunduğu 18 küresel markanın CEO'ları...
Geçtiğimiz günlerde ilk fabrikasını Bursa'da açan çelik devi Posco ve Hyundai ile ayrıca ikili görüşmeler yapılacak.
Peki sonuç?
Onu da yakında Yatırım Ajansı'ndan gelecek müjdeli haberlerle öğreneceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi