Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

AKP'yi yeni yeni tanıyanlar!

AKP'yi yeni yeni tanıyanlar!

AKP'yi yeni yeni tanıyanlar arasında birçok dostumuz, arkadaşımız, kardeşimiz var!

Yıllardır AKP'den hiçbir desteklerini esirgemeyen bu dostlarımız, arkadaşlarımız, kardeşlerimiz şimdi AKP ile aralarına mesafe koymak için koşuşturup duruyorlar!

AKP'ye karşı çıktık, eleştirdik diye bize demediklerini bırakmayan bu insanlar şimdilerde AKP'ye verip veriştiriyorlar!

AKP'nin beklentilerine bir türlü cevap veremediğini söylüyorlar!

Ve AKP ile yollarını ayırmaya karar verdiklerini açıklıyorlar!

Kabul etmek gerekir ki, AKP uzun süren iktidar döneminde kendisini iktidara taşıyan kitlelerin beklentilerini karşılamayı beceremedi!

Beklentileri karşılamak yerine zamana yayarak seçim malzemesi olarak kullanmayı tercih etti! Beklentilere cevap verememelerini günün şartlarına bağlamayı da alışkanlık haline getirdiler!

"Biz de istiyoruz, biz de yapacağız ama şartlar elvermiyor" diyerek bugünlere geldiler!

Ne zaman ki ana muhalefet partisi beklentileri karşılama atağına kalktı o zaman AKP kurmaylarını da bir telaş aldı!

Ana muhalefetin beklentileri karşılama atağını samimi bulmayanlar arasında bizler de bulunuyoruz ama gayri samimi bu atak bile AKP kurmaylarını tedirgin etmeye yetti de arttı bile!

Özellikle inanç özgürlüğü konusunda beklenti içinde bulunan kişi ve kurumların AKP ile ilişkilerini gözden geçirmeleri boşuna değil!

Bir yıl değil iki yıl değil!

Bir seçim dönemi değil iki seçim dönemi değil!

Bir türlü beklentilerine cevap alamıyorlar!

Bundan sonrası için de beklentilerin ne zaman karşılanacağı konusunda tatminkar bir açıklama yapılmıyor!

Evet, pek çok gelişme AKP'nin işine yarıyor ve onu iktidarın tek adayı haline sokuyor ama buna rağmen AKP ile yollarını ayırmak isteyenlerin sayısı hızla artıyor!

Ana muhalefet partisinin içine düştüğü açmaz kuşkusuz AKP için bulunmaz bir fırsat oluşturuyor! Diğer muhalefet partisi MHP de zaten AKP açısından ciddi bir endişe kaynağı oluşturmuyor! Yani TBMM çatısı altındaki muhalefetin AKP'yi kaygılandıracak bir durumu söz konusu değil!

AKP'nin açmazı kendi içinde! AKP'nin verdiği sözleri tutamaması, beklentilere cevap verememesi en büyük handikaplarını oluşturuyor!

Yıllardır AKP'ye destek verenlerin, AKP'yi iktidara taşıyanların ve iktidarda tutanların bu partiyi yeni yeni tanıyor olmaları da bizim açımızdan bir kazançtır! Yıllardır dilimizde tüy bitti ama meramımızı bir türlü anlatamadık!

Demek ki bazı gerçeklerin farkına varılabilmesi için zamana ihtiyaç varmış! Hem de bu kadar uzun bir zamana! Şimdi AKP için tehlike çanları çalıyor. Bir yandan beklentilere cevap verememeleri bir yandan Saadet Partisi'nin derlenip toparlanması AKP'yi köşeye sıkıştırıyor!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi