Aziz Üstel

Aziz Üstel

İsrail Atatürk’ü santrafor yaptı!

İsrail Atatürk’ü santrafor yaptı!

İsrail Futbol Federasyonu’nun internet sitesine bakacak olursanız 1915 yılında, Padişah’ın izniyle yapılan, Sultan’ın Takımı—Tel Aviv Maccabi maçında Mustafa Kemal Sultanspor’un ikinci golünü atmış; maç da berabere bitmiş.

Bu üfürükten tayyare habere göre, Mustafa Kemal Paşa, Padişah’tan izin alarak bir futbol takımı kuruyor ve iyi ilişkiler içinde olduğu Maccabi takımıyla, iki kez ziyaret ettiği Yafa kentinde maç yapıyor.

Palavra olur da bu kadarı olmaz birader! Her şeyden önce 1915 yılında Çanakkale Savaşı var. Millet ölüm kalım savaşının ortasında; ateş Osmanlı’nın yüreğine düşmüş! Mustafa Kemal’de Çanakkale’de. Bu uyduruk haberi yazanların hayal gücü iyi, iyi olmasına da tarih bilgileri sıfır!

Prof. Dr. Halil Berktay’da 1914 yılının sonla
rından itibaren Çanakkale’de ablukanın başladığını söylüyor. Bu abluka 6 Ocak 1916’ya kadar kesintisiz sürüyor. Yani başını kaşıyacak vakti olmayan Atatürk’ün, günümüz İsrail topraklarında futbol oynamaya gitmiş olması kadar saçma birşey öne sürülemez.

Herhalde İsrail Futbol Federasyonu’nun bilgisayarını çocuklar ele geçirdi, bu zırvaları yazdı. Belki de bu Netanyahu’nun ‘one minute’ıdır!



Bayram geldi hoş geldi!

• Kurban Bayramınız kutlu, yüreğiniz umutlu, umutlarınız atlı, sevdanız kanatlı, mutluluğunuz katlı, sofranız tatlı, mekânınız tahtlı, ömrünüz bahtlı olsun...

• Benim ömrümde ırmaklar vardır sularında hayallerimi yüzdürdüğüm, benim

ömrümde sevdiklerim vardır bayramlar ayrı geçince üzüldüğüm. Bayramınız

mübarek olsun.

• Bizim hayatımızda nehirler vardır, köpüklerinde umutlarımızı yüzdürdüğümüz ve bizim ömrümüzde güzel insanlar vardır, görünmeyince ölesiye özlediğimiz ... Bayramınız Kutlu Olsun.

• Bayram sabahları, demli bir çay, su böreği, bayram şekerleri, şeker isteyen çocuklar, kurbanlık hayvanların sesleri, bir telaş bir koşturmaca. Köprü hep kalabalık, bayram programları, kolonya ikramları, bayram harçlıkları, uzun bayram tatilleri, ev gezmeleri, kısa hal hatır sormalar, el öpenlerin çok olsunlar ve daha bir dolu küçük ayrıntı. Yaşamın üzerindeki ‘pause’ (ara ver) düğmesine dokunun... Kısa bir süre için hayatı durdurun. Mutlu bayramlar...

• En delice esen seher yeli, en güneşli günler, en parlak gecedir bayramlar. Yüreklerde bir esinti ve barış paylaşımına en sıcak ‘merhabadır’ bayramlar. Kurban Bayramınız kutlu, her şey gönlünüzce olsun!

• En delice esen seher yeli, en güneşli günler, en parlak gecedir bayramlar.

Kurban Bayramınız kutlu, her şey gönlünüzce olsun.

Bu bayram mesajlarını okuyunca, insanlarımızın şairlik, yazarlık yeteneklerini şimdiye kadar içlerinde bastırdıkları için onlar adına üzülüyorum, doğrusu. Neyse ki teknoloji imdatlarına yetişti de bu yeteneklerini toplumla paylaşma fırsatı buluyorlar. Ceplere, bilgisayarlara gönderdikleri bu kısa kutlamalar aracılığıyla, yeteneklerini bizlerle paylaşıyorlar. Kim bilir gerçek imkanlar sunulsa bizim tayfaya, ne lugatlar parçalarlar değil mi?

Neyse efendim, bunların içinden beğen-

diğiniz, varsa kullanabilirsiniz dilediğinizce...

Bense, size sadece, gönlünüzce bir bayram geçirmenizi diliyorum efendim...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi