Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

JİTEM değilse kim?

JİTEM değilse kim?

Çıldırtmayın adamı! Ya bilmiyorsunuz, sizin de haberiniz yok, ya da yalan söylüyorsunuz..
Ya da biliyor fakat gerçeği söylemekten korkuyorsunuz?

Bana söyler misiniz, bu haltları yiyen JİTEM değilse kim?


1990’larda kurulmuş bu örgüt. O günden bu güne, son 20 yılda görev yapan, Cumhurbaşkanı, Başbakan, İçişleri Bakanı, Genelkurmay Başkanı, Kuvvet Komutanları, Jandarma Genel Komutanları, Ordu Komutanları, MİT Müsteşarları, Emniyet Genel Müdürleri ve İstihbarat Daire Başkanları, OHAL Valileri, OHAL bölgesinde görev yapan Valiler, Kaymakamlar, Savcılar, Emniyet Müdürleri, MİT görevlileri, kim varsa hepsinin bilgisine başvurulması gerek.


Tanıklar rüya mı görüyorlar?.. Hayal mi görüyorlar?.. Yalan mı söylüyorlar?.. Öyle ise onu da bilelim..


Bu iş UFO hikayesine döndü..


Ayıp ya hu!


Milletle dalga mı geçiyorsunuz?


Ne bu ya!


Darbe planları konuşuluyor, daha Ankara’ya gelemedik. İstanbul’da darbe mi yapılır Allah’ınızı severseniz. Darbe Ankara’da yapılır. Bugün bizim uğraştığımız konu, darbenin İstanbul’daki destek unsurları.


Peki bunun Ankara’daki merkezinde kimler var?


Mızrak çuvala sığmıyor artık..


JİTEM’in varlığı ile ilgili tanıklar var. JİTEM elemanı olarak mahkemede ifade veren insanlar var. Konu ile ilgili yazışmalar var. JİTEM elemanlarının hatıraları var. JİTEM elemanlarının bordroları var, ama JİTEM yok!


Bu nasıl bir iş böyle..


Var ama yok.. Hem var, hem yok.. “Yaşar ne yaşar, ne yaşmaz” gibi bir şey bu..


Bu işin artık tadı kaçmaya başladı. Mizah konusu bile değil. Can sıkıcı bir siyasi illüzyona dönüştü.. Birileri milleti enayi yerine koyuyor, kendine göre de akıllıca bir iş yapıyor, hem de ustalıkla!? Ama böyle böyle bindikleri dalı kesiyor, kurumsal ciddiyet, saygınlık ve inanılırlıklarını sıfırlıyorlar..


Fiilen var, ama resmen yok.


Yalan söylüyorlar. Bu suçtur. Adaleti yanıltmaya çalışıyorlar. Milleti kandırıyorlar. Bir suç örgütüne yardım ve yataklık ediyorlar... Resmi belgelerde tahrifat yapıyorlar..


JİTEM kayıtdışı bir oluşum. Onun için de idare ve yargı denetimine tabi değil.


Geçen gün Kenan Kıran ve Murat Alan bu konuda çarpıcı bilgilere ulaştılar ve bunları haberleştirdiler.. Tanık Kıskaç, Çatlı cinayetinden, Başbağlar katliamına kadar birçok konuda bilgi verdi..


Ben yukarıda saydığım kuruluşlardan cevap, açıklama bekliyorum. Savcılıkların harekete geçmesi lazım. Bu konuda kimse bir şey yapmayacaksa, tesbit davası açacağız herhalde..


Bu konuda bir milletvekilinin çıkıp İçişleri Bakanı’na soru önergesi vermesi gerek..


Bir savcının çıkıp re’sen soruşturma başlatması ve bu kurumlardan resmen bilgi istemesi gerek..


Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, herhalde “şık olmaz” düşüncesi ile hiç bu konularla ilgilenmiyor..


Ergenekon Terör Örgütü’nün deşifre olmasında büyük rol oynayan eski Jandarma İstihbaratçısı Gizli Tanık Kıskaç, Elazığ İl Jandarma Alay Komutanı Emekli Albay Teoman Barutçu’nun Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde illegal kurulan JİTEM’in kurucularından olduğunu açıkladı. Buyurun adamın ifadesine başvurun.. Gizli Tanık Kıskaç, Elazığ JİTEM Grup Komutanlığı’nın, Elazığ Jandarma Komando Tabur Komutanlığı’nın yanındaki iki katlı bir binada bulunduğunu söylüyor. İstanbul’da Beşiktaş’ta, Fatih’te daha birçok yerde bu yapılanmasının ofisleri olduğu yazıldı-çizildi daha önce..


Bu tezgahta kimin eli kimin cebinde belli değil. Kim kimdir, o da belli değil.. Çünkü herkes var.. Sağ-Sol, Alevi-Sünni. Kürt-Türk, Şeyh-Fahişe, Ateist. Olmayan yok ki! Tam bir maskeli balo. “Elemanlar” binbir surat.


Korku dağları tutmuş.


Bu yapı elbet bir güç çözülecek çözülmesine de, bugün değilse ne zaman?.. Niçin bugün değil?


Tekrar soruyorum, bütün bu haltları yiyenler JİTEM elemanı değilse kimler? Siyaset ve yargı bu sorunun cevabını vermek zorunda.. Haksızlıklar karşısında susmak da ne oluyor? Selam ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi