M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

İki Yahudi Devleti

İki Yahudi Devleti

ABD'ye mecazî mânâda "Yahudi Devleti" diyebilir miyiz?.. Tabiî ki, diyebiliriz. Kendi kendini yıkmak ve çökertmek pahasına İsrail'i ve Siyonizmi destekliyor. Ortadoğu'da kalıcı, âdil, gerçek bir barış kurulamamasının sebebi ABD'dir.

Fransa'ya mecazî mânâda "Yahudi Cumhuriyeti" diyebilir miyiz? Elbette diyebiliriz.

Yirminci asrın ilk yarısında Siyonistler Ortadoğu'da iki Yahudi devleti kurmuşlardır.

Biri Gizli bir Yahudi Cumhuriyeti, ötekisi açık bir Yahudi devleti.

* (İkinci yazı)

SELEF-İ SÂLİHÎN'İ DIŞLAYAN İLÂHİYATÇI

BİR İLÂHİYATÇI, "İslâm'ı ilk üç asırdakilerin anladığı gibi anlamaya mecbur değiliz, dinimizi çağın anlayışı ile anlayacağız..." mealinde bir lâf etti.

O ilâhiyatçının kasd ettiği Selef-i Sâlihîndir. Yâni Ashab-ı Kiram, Tâbiîn, Tebe-i Tâbiîndir.

Ehl-i Sünnete göre bu üç kuşak, İslâm'ı en iyi anlayan insanlardan oluşmuştur.

Ashab-ı Kirâm, Efendimizi (Salat ve selâm olsun ona) görmüş, ona iman etmiş, onunla birlikte İslâm için savaşmış, canlarını ve mallarını feda etmiştir.Onların hocası Resul-i Kibriya aleyhi ekmelüttahaya idi.

İkinci kuşak, İslâm'ı Ashab'tan öğrendi.

Üçüncü kuşak da Tâbiînden öğrendi.

Hiçbir aklı başında Müslüman Ashabı, Tâbiîni, Tebe-i Tâbiîni hafife alamaz, dışlayamaz, hor göremez, devre dışı bırakamaz.

Böyle yapanlar, Ehl-i Sünnetten vahim şekilde ayrılmış olurlar.

Selef-i Sâlihîn'i aradan çıkartırsak İslâm'ı anlamakta, Kur'ân ve Sünneti yorumlamakta yanılabiliriz.

Muhterem Selefi aradan çıkartıp da bugünkü birtakım bid'atçi ilâhiyatçılara mı tâbi olacağız?

Onların kimisi ribaya bile cevaz veriyor.

Kimisi tesettürü inkâr ediyor.

Kimisi, Resulullahı ve Kur'ânı inkâr edenleri cennete sokuyor.

Kimisi kaderi inkâr ediyor.

Kimisi (Allah'ın izniyle yapılacak) şefaati inkâr ediyor.

Kimisi Ümmet'i sekülerleştirmek istiyor.

Kimisi Din-i Mübin-i İslâm ile Kemalizmi uyuşturmaya, bağdaştırmaya yelteniyor.

Öyle ilâhiyatçılar var ki, "Kur'ân Yahudileri İslâm'a çağırmıyor... Kur'ân Hıristiyanları İslâm'a çağırmıyor..." diyecek kadar ileri gittiler.

Selef-i Sâlihîni bırakıp da azılı Farmason, taqiyyeci, yalancı, aldatıcı, aktivist Cemaleddin Afgani'nin, onun Mason talebesi Muhammed Abduh'un, onun tilmizi Reşid Rıza'nın peşinden mi gideceğiz?

Peygamber Efendimiz (Salat ve selam olsun ona) "Ashabım (yol bulduran) yıldızlar gibidir. Onların hangisine tâbi olursanız hidayeti (doğru yolu) bulursunuz" buyurmuşlardır.

Bugün öyle bozuk ilâhiyatçılar vardır ki. Bazı zaruriyat-ı diniyeyi bile inkâr ediyorlar.

Bozuk ve bid'atçi ilâhiyatçıların hizmetlerini maaş, telif ücreti, tercüme ücreti ve başka menfaatler karşılığında yapıyorlar.

Zekâtların toplanması ve sarf edilmesi konusunda bazı ilâhiyatçıların verdikleri bozuk fetvalar, yaptıkları geçersiz ictihadlar Kur'âna, Sünnete, icmâya, Şeriata, fıkha aykırıdır.

Bu bozuk ve bid'atçi ilâhiyatçılar dinimizi münzel (Hak katından indirilmiş) ve ilâhî bir din olmaktan çıkartıp uydurulmuş bir İslâm Protestanlığı haline getirmek istiyor.

Fazlurrahmanın Tâtiliye ve Tarihsellik mezhebine ve inancına bağlı İlâhiyatçılara kalırsa ortada İslâm diye bir din kalmaz.

Gerçek şudur:

İslâm'ın anlaşılmasında, Kur'ânın yorumlanmasında, Sünnetin şerhinde, Şeriatın tanziminde mutlaka ve mutlaka Selef-i Sâlihîn Efendilerimize tâbi olmalıyız. Onları örnek olarak almalıyız.

Onların firâsetleri, ihlâsları, cihadları, fedakârlıkları, ahlâk ve faziletleri, takvaları, mürüvvetleri bize ışık tutmalıdır.

Onların devrinde insanlar yürüyerek, at veya deve ile, yelkenli gemi ile seyahat ediyorlarmış; bu çağda ise otomobil, otobüs, tren, uçak, vapur ile sefer yapılıyormuş. Bunun esasa taalluk eden bir tarafı yoktur.İslâm evrenseldir, ahkamı da evrenseldir.

O devirde at ile seyahat ediliyordu, bu devirde uçaklarla yolculuk yapıyoruz diye Selef-i Sâlihîni dışlamak akıl kârı mıdır?

(Ehl-i Sünnet dairesi ve çizgisinde olan, İslâm'ı ve Kur'ânı anlamak ve yorumlamakta Selef-i Sâlihîni esas alan, bid'atlerden uzak duran değerli ilâhiyatçıları tenzih eder, kendilerine selâm, teşekkür, minnet ve hürmetlerimi takdim ederim.)

*(Üçüncü yazı)

ÖZAL NİÇİN ÖLDÜRÜLDÜ?

ÖZALKürt meselesini halledebilirdi. Halletmek istiyordu. Onun "Allah benim canımı, bu meseleyi halletmeden almasın..." diye dua ettiği biliniyor. Kürt meselesini halletmek için raporlar ve dosyalar hazırlatıyordu...

Bu yüzden öldürülmüştür. Elbette eceliyle ölmüştür ama zehirlenerek veya radyasyon verilerek öldürülmüştür.

PKK terörünü samimi olarak bitirmeye çalışan Eşref Bitlis paşa da öldürülmüştür.

Başkaları da öldürülmüştür.

Abdullah Öcalan ile görüşen gazeteci Avni Özgürel'e PKK'nın başı Öcalan ne demişti:

"Avni bey, bu savaşı bitireni bitirirler" demişti.

PKK terörünün bitmemesini, Kürt meselesinin halledilmesini niçin istemiyorlardı?

Çünkü bu işin ardında Kripto Yahudiler ve Kripto Ermeniler vardı.

Çünkü Türkiye'nin bölünmesini, kopartılan bölgeye Ermenilerin dönmesini istiyorlardı.

İsrail'in de bu bölgede emelleri vardı.

Rumlar da eski Pontus bölgesine dönmek istiyorlardı. Çünkü PKK terörünün tozu dumanı içinde milyarlarca dolarlık uyuşturucu ticareti, trafiği, kaçakçılığı yapılıyordu.

Bu uyuşturucular helikopterlerle taşınıyordu.

Birileri pek kısa bir zaman içinde sıfırdan başlayıp Karun gibi zengin oluyordu.

Çünkü Makine Kimya Endüstrisi Kurumu'nun ordumuz için ürettiği mermiler ve cephane acayip ve garip bir şekilde teröristlerin eline geçiyordu.

Çünkü PKKkrizi ile ilgili olarak örtülü ödenekten muazzam paralar harcanıyordu.

Kürt meselesi bitirilir, PKKtasfiye edilirse uyuşturucu, silâh, cephane kaçakçılığı, örtülü ödenek harcamaları son bulacak, yekun olarak yüz milyarlarca dolarlık rant kapısı kapanacaktı.

Bu yüzden Turgut Özal'ı öldürdüler.

Özal sadece Kürt meselesini değil, lâiklik krizini, din-devlet çatışmasını da halletmek istiyordu. Bu konuda da raporlar hazırlatmıştı. Bu ise vesayetçilerin, statükocuların, Kriptoların işine gelmiyordu.

"Radikal Avni Özgürel, BuSavaşı Bitireni Bitirler" kelimeleriyle internetten arama yapınız. Avni Özgürel'in bu konuda sanırım üç makalesi vardır, bir de Neşe Düzel'in onunla yaptığı röportaj, bunları mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum.

PKKterörü bitirilir, Kürt meselesi halledilirse:

İsrail'in,

Ermenistan'ın,

Siyonistlerin,

Misyonerlerin,

Evangelistlerin,

Uyuşturucu kaçakçılarının,

Kripto'ların,

Silâh kaçakçılarının,

Vampirlerin düzen ve tezgahları bozulacak, nicelerinin rantları kesilecektir. Böyle bir şeyi kesinlikle istemezler ve bu savaşı bitirmek, Kürt meselesini halletmek isteyenleri bitirirler.

Özal'ı bitirdikleri gibi...

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi