Mehmet Talu

Mehmet Talu

Kadın nedir, ne değildir?

Kadın nedir, ne değildir?

Önce kadının ne olduğunu belirtmek, sonra da ona yakışanı emretmek gerekir. Kadın bir süs eşyası mıdır, yoksa erkeklerin gönül eğlencesi midir? Şüphesiz kadına bu nazarla bakmak, en hafif tabiriyle ona hakarettir ve saygısızlıktır. Aklı başında, ileriyi gören, toplumdaki yerini ve saygınlığını bilen hiçbir kadın kendini belirtilen çizgiye getirerek alçaltmaz, şunun bunun seks oyuncağı olmaktan nefret edip anneliğine yakışanı yapar.

İslâm Dini kadına çok büyük bir değer vermiştir. Mimsiz medeniyet ise kadını seks aracı yapmıştır. İslâm dini, üzerinde resmî antet bulunan "vesikalarla" kadınlara fuhuş yapma hürriyeti, izni, cevazı vermez. İslâm dini iffete, namusa, şerefe, neseb güvenliğine büyük önem verir. Mimsiz modern medeniyet, zinayı suç ve günah kabul etmez. İslâm ise büyük günah ve ağır suç olarak kabul eder.

Kadını hürleştirmek ve yükseltmek bahanesiyle, milletimize yapılan büyük zulümlerden birisi de, kadınların ve kızların öncelikle seks ve şehvet aracı olarak görülmesidir. Bizim dinimiz, bizim millî törelerimiz kadını anne, nine, teyze, bacı, kız evlât, eş olarak görür. Kadınların, hayvanî içgüdüleri gıcıklayan şekilde reklamlarda, sahnelerde, ekranlarda, podyumlarda kendilerini teşhir etmelerinin medeniyetle, özgürlükle hiçbir alâkası yoktur. Böyle uygarlık ve özgürlükler bir aldatmacadan, şeytanî kuruntulardan ibarettir.

Kadın, toplumun kopmaz bir parçası, ailenin temel yapısı; huzur, sükûn ve güvenin değişmeyen kaynağı; edep ve terbiyenin, nezaket ve nezahetin simgesidir.

Feminizm, İslâm'a aykırı bâtıl ve fıtrata aykırı bir ideolojidir. Sâliha kadınları tenzih ederek söylüyorum: Çağımızın en büyük fitnesi kötü kadınlardır. İslâm'da kadın anne, nine, teyze, bacıdır. İslâm, kadını ve kızı bir seks aracı, bir şehvet âleti olarak görmez. Abdullah b. Abbas (R.A)den rivayete göre Resûlullah (S.A.V.) efendimiz:

"Cennet annelerin ayakları altındadır." (El-Askalanî, Lisanu'l-Mîzan, 6/128) buyurmuştur. Bu hadis-i şerif, dinimizin kadına verdiği değeri, şerefi, itibarı göstermeye yeter de artar.

İşte İslâm Dini kadını böyle tanır ve tanıtır; onu bu düzeyde tutmanın en ölçülü kurallarını taşır.

İslâm dinine göre kadın çok muhterem bir varlıktır. Adeta kutsaldır. Kadın annedir, teyzedir, ninedir, eştir, kızkardeştir. Bugün toplumumuzda kadınlara bu gözle mi bakılıyor? Yoksa onlara seks ve şehvet âleti ve vasıtası olarak mı nazar ediliyor? Salak ve cahil bir kız evinden kaçsa ne olur? Kapanın elinde kalır, ırzı ve namusu pâyimal edilir. Kadınların seks ve şehvet âleti olduğu, iffete önem verilmediği, fuhşun ve zinanın yaygınlaştığı bir toplumun geleceği elbette parlak olmaz.

Resmi fahişelik vesikası müsaadesi ile köleliklerin en iğrencine maruz bırakılan kadınlarımızın kurtulması umut ve niyazıyla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Talu Arşivi