Aziz Üstel

Aziz Üstel

RTE’ye karşı KK dersem ne yapacaksın?

RTE’ye karşı KK dersem ne yapacaksın?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan söz edecekse kimileri, “RTE” diyor sadece.

RTE diyince ne oluyor? Küçük mü düşüyor? Bunu diyenler öyle sanıyor olsa gerek!

Peki biri de Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na kalkıp “KK” dese ne yapacaksınız? Ke Ke diye okumasa, PKK nın KK’sı gibi okusa ayıp olmaz mı en hafifinden! Yakışır mı?

Siz RTE derken aslında Fransızca’dan apartıp RATE demek istiyorsunuz, ah sizi gidi uyanıklar sizi. Yani hiçbir işte başarı olamamış hayatı ıskalamış adam demeye getiriyorsunuz! Bundan yıllar önce de rahmetli Bülent Ecevit’e Rate Şair derdiniz, ozanlığını küçümsemek aklınızca onunla dalga geçmek için! Size az biraz yüz verdi mi de onu Fazıl Hüsnü Dağlarca katına çıkarırdınız yandaş yalakalar!

Her şeyden önce, RTE demekle Erdoğan’ın bugüne değin yaptıklarına kara çalamazsınız. Fikirlerle en iyi savaşım, gene fikirlerle olur. Salt komik olalım ya da birilerine yalakalık yapalım diye bir insanın baş harflerini yan yana getirip yazarsanız, kimse bir halt anlamadığı gibi, “Ulan bu herif hepten kafayı yemiş!” gibi ilkel bir eleştiriden öte tepki alamazsınız.

Zamanında Demokrasimizin Babası diye kendini tanıtan, otuz beş yıl bu ülkede, kır at sırtında dört nala gitmesine rağmen, hepimizi yerinde saydıran muhterem de, rahmetli Özal’a “Çankaya’nın Şişmanı” demişti. Kendi filinta ya hani! Ne oldu? Bugün rahmetli Özal her yerde sevgi, saygı ve rahmetle anılıyor. Baba’ysa geleceği, geçmişin tozlu sayfalarında arıyor!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi