Hakan Şükür sevgisi...

Hakan Şükür sevgisi...

İstanbul İlçe belediyeleri arasında özellikle sportif faaliyetler dendiği vakit açık ara şampiyon olan bir belediye var..
Bu belediyenin ismi; Bahçelievler Belediyesi..
Bu Belediye Başkanı’nın ismi ise, 0sman Develioğlu..
Ve ekibi.. Başkan yardımcıları, Meclis üyeleri, şube müdürleri ve de en mütevazı birim çalışanları..
Hepsinin bu başarıda payları var..
Bahçelievler Belediyesi, geçen yıl bizim de aralarında bulunduğumuz 13 spor yazarının isimlerini Bahçelievler İlçesi sınırları içindeki parklara verdi.. Bu hareket, fevkalâde onur veren, hamiyetli bir davranış olarak tarihteki yerini aldı..
Belediyelerimizin çoğu iyi çalışıyor.. Bölgelerinde yaşayan halkın mutluluğu için çaba sarfediyorlar.. Ancak ‘Bahçelievler Belediyesi kadar sporun ve sporcunun yanında bir başka belediyeye şahit olmadım’ desem yeridir..
0sman Develioğlu yönetimindeki Bahçelievler Belediyesi, 4 yılda 14 okulun bahçesine 14 adet spor salonu yaptı.. Ayrıca spora hizmet eden isimleri de ilçede yaşatıyor.. 0nların isimlerini spor salonlarına veriyor 0sman Başkan!.. önce Ziya Doğan’ın ve Rıdvan Dilmen’in isimleri spor salonlarına verildi.. önceki gün de Hakan Şükür’ün ismi..
Yenibosna’daki Altınyıldız İlköğretim Okulu bahçesine yapıldı Hakan Şükür’ün isminin verildiği kapalı spor salonu..
Açılışta ben de vardım..
Bahçelievler Belediye Başkanı 0sman Develioğlu, Başkan Yardımcıları, AK Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Hayati Güllük, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hayırlıoğlu törene katılan isimlerdi.. Ayrıca semt sakinleri de alanı hıncahınç doldurdular.. Millette gerçekten Hakan Şükür’e karşı büyük sempati var.. Bunu yakından gördüm.. Hakan oldukça mütevazı ve candan!..
Bir ara espriyle karışık sordum, “Hakancığım, Fener’le oynadığınız son maçlarda sende de biraz hırçınlık görüyorum, inşallah yanılıyorumdur” dediğimde, son derece mahçup bir tavır içinde “Estağfirullah Hocam, suçumuz var ise affola” demesindeki nezaket bile değişik bir karakter olduğunun net bir fotoğrafıydı..
Hakan, oynadığı süre içinde ve de halen, sporu çirkinleştirmedi.. Centinmenliği ön planda tuttu.. Sahtekâr futbolcu figürünü sahaya yansıtmayan ender futbolculardan oldu.. Ahlaklı oldu.. Milli ve manevi değerlere saygılı oldu.. Peki bunları yaptı da ne oldu?.. Milletin kalbinde taht kurdu.. Taraflı tarafsız herkesin gönlüne girdi.. Sadece Galatasaraylılara değil, Fenerlilere, Beşiktaşlılara, Trabzonlulara, Sivaslılara, Kayserililere, Antalyalılara, Bursalılara, sorun?.. Hepsi, en az kendi takımlarının futbolcuları kadar benimserler Hakan Şükür’ü..
Bu söylediklerimin ne kadar doğru olduğunu salon açılışında gördüm.. İnsanlar, Hakan Şükür’le bir resim çektirebilmek için birbirleriyle yarış ettiler.
Demek ki, halkımız vefalı.. Kendisiyle aynı dili konuşanı, hassasiyetlerine saygı gösterenleri, asla unutmuyor bu aziz millet..
Törende benim de yakından tanıdığım ve tecrübeli bir eğitimci olan Altınyıldız İlköğretim Müdürü Adnan Hakan kardeşim güzel cümleler kurdu.. Söze; “Ben, fanatik bir Fenerbahçeliyim” diye başladı.. Ardından da şöyle devam etti Adnan Hakan; “Bahçelievler Belediyesi’nce yapılan salonun isminin Hakan Şükür olacağını ilk duyduğumda, önce bir Fenerbahçeli olarak tereddüte düşüp, üzülür gibi olmuştum.. Ancak, daha sonra Hakan Şükür’ün nasıl bir insan olduğunu düşündüm.. Milli forma altında elde ettiği rekorlar ve attığı goller geldi aklıma.. En önemlisi ise Türkiye’nin önde gelen bir sporcusu olduğu kadar, ahlak sahibi de bir sporcuydu Hakan Şükür!.. Neticede; bir Fenerbahçeli olarak, Hakan Şükür’ün isminin okulumuzun spor salonuna verilmesinden gurur duyuyorum!..”
Değerli okuyucularım; sporun gücü bu olsa gerek.. Efendi kişiliği olanlara, spor anlayışını futbol sahalarına centilmence yansıtanlara, herkesin saygısı, sevgisi var..
Evet, bu sıfatları Hakan Şükür fazlasıyla hakediyor..
Teşekkürler Hakan Şükür..
Teşekkürler 0sman Develioğlu..


Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi