Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

“Hükümet Nevşin’e zengin bir koca bulsun!”

“Hükümet Nevşin’e zengin bir koca bulsun!”

Haber şöyle: Adı TBMM bütçe görüşmelerinde gündeme gelen CHP’li Şahin Mengü’nün kızı CNN Türk spikeri Nevşin Mengü, twitter’dan AK Parti’ye gönderme yaptı: Hükümet bana zengin koca bulsun!
Haberin ayrıntılarına girmeye gerek yok..
Başka bir haber: Demirel, DP’ye yeni bir genel başkan arayışı içinde.. Haberal mı olsun, Çetin Doğan mı tartışıyorlar.. Yanlarına SP ve BBP’yi de alıp barajı aşacaklar..
Yılmaz da dahil oluyor halkaya. “Süheyl Batum CHP’ye, M. Ali Bayar DP’ye” diyenler de var..
Sonunda Çiller de anlaşmışlar. Çiller de Erdoğan’a gitmiş demiş ki: Sen Çankaya’ya çık, partiyi bana devret.. İyi, ihale mi, pazarlık usulü ile mi?
Birileri “Saraydan kız kaçırma” operası gibi, “Silivri’den sanık kaçırma” planları yapıyor!.. Haberal’ı ve Çetin Doğan’ı aday gösterip, milletvekili yapıp, yargılanmaktan kurtaracaklar akıllarına göre..
Aslında Çiller’in Erdoğan’a “Partiyi bana bırak” talebi iddiası Mengü’nün zengin koca arayışı kadar bile ciddiye alınacak bir hadise değil..
SP ve BBP Demirel’in bu karanlık senaryosuna figüran olacağına milyonda bir bile ihtimal vermek istemiyorum. Yine de olursa o zaman benim nerede duracağım şimdiden çok açık, net ve belli..
Çiller’in “sütten çıkma ak kaşık” olmadığını biliyoruz artık!
CHP’liler, “köprüden geçerken at değiştirmeyecek” bu anlaşıldı. Ama seçimden sonra da Kılıçdaroğlu’nun kılıcı kesmeyecek.. Hatta DP’de de seçim sonrası şartlar yeniden gözden geçirilecek.. Çiller, Kılıçdaroğlu gibi “emanetçi” bir rol üslenecek..
Bu işler öyle tabandan gelen talepler doğrultusunda, partinin legal kurullarının kararı sonucu olmuyor. Sürece derin bir müdahale sözkonusu..
Hele bir seçimler olsun, taşlar o zaman yerli yerine oturacak.. Şimdilik CHP Kılıçdaroğlu ile yola devam dedi. Tanınmayan yüzlerle, halkın kulağına hoş gelecek sloganlarla Kılıçdaroğlu popülist politikalarını sürdürmeye devam edecek.
Bu arada Gölcük’te ele geçen belgeler, Balyoz davası, Karargah evleri, Beykoz’da yeniden başlayan kazılar, ÇYDD eski Başkanı Türkan Saylan’ın Baykal’ı, Özalvari ortadan kaldırma planları yaptığına ilişkin iddialar CHP’lilerin kafalarını karıştırmaya devam edecek gibi gözüküyor..
Aslında derin güçlerin seçim sonuçlarına ilişkin umutvar olmaları iyi. Çünki, en azından illegal birtakım müdahaleleri ertelemek için bir gerekçe oluşturuyor bu durum..
Ama halkı bu kadar basite almaları da çok ilginç.. Bunlar toplumun zekasından kuşku duyuyorlar anlaşılan. Şimdiye kadar geldiği gibi, bu işlerin bundan böyle de aynı şekilde devam edeceğini sanıyorlar..
Senaryo, Erdoğan ve Erbakan üzerine kurulmuş.. Erbakan “Hayır” derse bu iş olmaz.. Topçu da bu kumpasa gelmez.. Bu planın başarılı olabilmesi için ise HAS Parti ve Numan Kurtulmuş’un zabtu rabt altında tutulması gerekiyor..
İşin ilginç yanı, eğer bu koalisyon olmayacaksa, AK Parti’nin tabanını zayıflatmak için HAS Parti’ye destek verecekler. Olacaksa HAS Parti’yi köşeye sıkıştıracaklar. Erdoğan AK Parti’yi Çiller’e ihale ederse, o zaman zaten ortada ne MHP kalır, ne CHP. DP’ye de gerek kalmaz..
Akla bakar mısınız, o zaman Çetin Doğan ve Haberal da AK Parti’den aday olur.. Ne şahane bir çözüm değil mi?
İyi, bari Abdullah Gül de 1 Numara olsun.. Peki Baykal ne olacak? Abdullatif Şener ne olacak? Sahi bu arada Anayasa değişikliği filan ne olacak?
Bu planı yapanlar ayık kafa ile mi bunları yazıp çiziyorlar bilmiyorum..
Tabii, Ergenekon, Balyoz, Karargah evleri filan da ortadan kaldırılır ya da bir şekilde bu davalar kapatılır herhalde. Genel af çıkarılır mesela..
Anlaşılan Demirel çok zor durumda.. Böylesine uçuk projeleri bile konuştuklarına göre, durum vahim demektir.. Anlaşılan Arınç’ın dediği gibi, %0.1’den oylarını %1’e çıkarmak istiyorlar, ama bu kafa ile %00.1’e gerileyecekler..
Eee, artık böyle bir hükümet kurulursa seçimden sonra, herhalde ilk iş olarak da Nevşin Mengü’ye zengin bir koca bulur.. Çünki her şey derinlerde hazırlanıp servis edileceği için onlar da bu işlere bakarlar. Selâm ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi