Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Hangisi büyük?

Hangisi büyük?

80 mi büyük yoksa 2420 mi?

"Bu nasıl soru?" dediğinizi duyar gibiyiz! CHP Kurultay'ı büyük bir şenlik havasında tamamlandı tamamlanmasına ama büyük şenliğin yanı sıra büyük sorunlara da zemin hazırlanmış oldu!

Bize göre Parti Meclisinin Genel Başkanın istediği şekilde oluşmuş olması CHP'de suların durulduğu anlamına gelmiyor! Aksine kaynar kazanların altına çok daha fazla odun atıldığı anlamına geliyor!

Parti Meclisi üyeliği için bir rivayete göre 2500 bir rivayete göre de 3000'ne yakın müracaat olmuş!

3000'lik rivayeti bir kenara bırakıyoruz ve 2500 müracaatı esas alıyor ve yeniden soruyoruz:

80 mi büyük yoksa 2420 mi?

Elbette 2420 büyük!

Bu ne demektir?

Bu demektir ki şu anda CHP çatısı altında şöyle ya da böyle 2420 gayri memnun adam bulunuyor!

Genel Başkan istediği kadar "Kafama göre bir Parti Meclisi oluşturdum" diye sevinedursun!

Bir yandan "Kafasına göre bir Parti Meclisi oluşturup ipleri iyice eline geçirdiğini" düşünürken bir yandan da ortaya çıkan 2420 gayri memnunu ne yapacağını düşünmek zorunda! Evet, CHP'de sancılı günler devam ediyor!

Üzerleri çizilenler, yok sayılanlar, adam yerine koyulmayanlar, son kullanım tarihi geçmiş ilaç muamelesi görenler elbette kaderlerine rıza gösterip köşelerine çekilmeyecekler!

Hepsi kendi çapında bir şeyler yapacak! Yani yeni arayışlar içine girecekler!

Onların arayış içine girmesi ise zaten kaynamakta olan cadı kazanlarını daha bir fokurdatacak ve sıkıntılar daha bir artacak!

CHP'liler hızla bir yol ayrımına doğru gidiyorlar! Hızla yol ayrımına giderken söylenen iktidar türküleri ise karanlıkta ıslık çalmaktan farksız! Yani içte gizlenen bir korkunun bastırılmaya çalışılmasından başka bir şey değil!

80 kişinin memnun edilip 2420 kişinin gayri memnun hale getirildiği bir parti de iktidar türküleri söylemenin başka bir anlamı olabilir mi? Genel Başkan nasıl kafasına göre bir parti meclisi oluşturmuşsa şimdi gayri memnunlar da kendi kafalarına göre bir takım şeyler oluşturmaya çalışacaklardır!

Öncelikle Genel Başkan ve ekibi aleyhine bir şeyler oluşturacaklardır!

Başarılı olamazlarsa bu defa kendilerini daha mutlu hissedecekleri bir siyasi çatı oluşturmaya çalışacaklardır!

Özetle söylemek gerekirse CHP'liler hiç boş yere şenlik havasında bir kurultay yaptık diye sevinmesinler! Zira bu kurultayın mevcut sorunları çözemediği gibi aksine daha da büyütmüş olmaktan bir işe yaramadığı açıkça görülüyor!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi