Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Sağlık harcamaları

Sağlık harcamaları

Sağlık Bakanı Akdağ istediği kadar vatandaşa meram anlatmaya çalışsın!

Bir şeyler ya eksik kalıyor ya da yarım yamalak anlaşılıyor ve hasta vatandaşlar ile özel hastaneler yine karşı karşıya geliyor!

Sağlık Bakanı Akdağ katıldığı televizyon programların da ısrarla vatandaştan ilave ücret alınmayacağını tekrarlıyor!

Hatta bu konuda Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarına vurgu yaparak özel hastanelerin vatandaştan ilave para alamayacağının altını çiziyor!

Sağlık Bakanı Akdağ'ın bir televizyon kanalındaki açıklamalarını dinleyen okurlarımızdan Ender Barut da eniştesini yatırdığı özel hastanede yatak ücreti olarak fark istenmesi üzerine karşı çıkıyor!

Ve bu ödemeyi yapmayacağını hastane yönetimine bildiriyor!

Hastane yönetimine bulundukları şehrin her tarafına "yatak ücretlerinde fark yok" diye pankartlar astıklarını hatırlatıyor!

Hastane yönetimi farkın yatak ücreti olarak yanlış faturalandırıldığını aslında tedavi farkı olarak bu parayı istediklerini söylüyor ve hastayı taburcu etmiyor!

Okurumuz bu durum karşısında tepkisiz kalmayarak Sağlık Bakanlığı'nı arayıp durumu anlatıyor!

Bakanlık yetkilileri alınan farkın tedavi gideri olarak mı yoksa yatak ücreti olarak mı alındığı konusunda karar veremeyince okurumuza Çalışma Bakanlığı'nı aramasını tavsiye ediyor!

Okurumuz bu defa Çalışma Bakanlığı'nı arayarak derdine derman arıyor!

Çalışma Bakanlığı yetkilileri ise devlet hastanelerinde yatak ücretinin otuz lira olduğunu özel hastanelerin bu ücretin üç katı kadar fazlasını tahsil edebileceğini ifade ediyorlar!

Bu arada okurumuzun eniştesi istenen fark ücretini ödeyerek taburcu oluyor!

Konuyla ilgili olarak kimseyi suçlamıyoruz!

Ama ortada bir bilgi karmaşası olduğu da gerçek!

Sağlık Bakanı Akdağ televizyon kanallarında açıklama yaparken özel hastanelerde hangi hizmetlerin fark ücreti ödenmeden karşılanacağını net bir şekilde açıklarsa bu karmaşanın önüne ancak o zaman geçilebilir diye düşünüyoruz!

Okurumuzun başına gelen olayda olduğu gibi özel hastanelerde özel oda yatak ücretleri farklı alınıyor olabilir.

O zaman bu ayrıntının vatandaşa açıkça duyurulması gerekmez mi?

Sağlık sektöründe atılan pek çok adımı olumlu bulan biri olarak bu tür yanlış anlamaların da biran evvel önüne geçilmesi gerektiğine inanıyoruz.

Özellikle de Sağlık Bakanı Akdağ'ın katıldığı programlarda hastadan alınacak ya da alınmayacak ücretler konusunda bilgi verirken biraz daha detaylı açıklamalarda bulunmasının faydalı olacağını düşünüyoruz.

Detaylı açıklamalar yapılmayacak olursa vatandaş ile özel hastaneler karşı karşıya gelmeye devam edecek demektir!

Ve Sağlık Bakanı bütün iyi niyetine rağmen meramını anlatamamış biri olacaktır! Sağlık Bakanlığı yetkilileri özel hastaneler de vatandaştan alınacak ücret konusunda daha ayrıntılı açıklama yapmalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi