Ömer Üründül

Ömer Üründül

Semih yine ilk onbirde olmalı

Semih yine ilk onbirde olmalı

Yoğun maç trafiğinin Beşiktaş derbisi ve altı gün içindeki iki Chelsea maçıyla doruğa çıktığı son dönem Fenerbahçeli futbolcuları fiziksel ve zihinsel yıprattı. Berabere sonuçlanan Ankaraspor maçından sonra farklı kazanılan Denizlispor karşısında da bu tahribat açıkça görüldü.
İlk konumuz Kezman ... Sırp santrforun düşük performansının iki önemli nedeni var. Birincisi, güç ve çabukluk olarak PSV'deki Kezman'ın çok gerisinde olması... İkincisi de, sırtı karşı kaleye dönük oynama özelliği olmadığından tek forvetli düzen yapısına uymaması...
Kezman başarısızlığından dolayı zaman zaman medyaya, Zico'ya ve kendisine yeterli desteği vermediklerini düşündüğü takım arkadaşlarına kızıyor. Hepsinde de haksız...

MEDYANIN çOĞU KEZMANCI
Düşük performansına rağmen, kariyere önem veren medyanın büyük bölümünden destek aldı. Semih gerçeği varken dünyada Zico'dan başka hiçbir teknik direktör kendisine bu kadar sınırsız kredi tanımaz .
Denizlispor'a attığı golden sonra takım arkadaşları, kaleden 70 metre deparla gelen Volkan dahil, moral desteği sergilediler. Ayrıca Fenerbahçe taraftarı da Ankaraspor maçından sonra Kezman'e verdikleri desteği Saracoğlu'nda da çoşkuyla devam ettirdiler.
Pazar gecesi Ali Sami Yen'de final niteliğinde bir derbi var. Takım tertibinde Zico'nun en önemli tercih noktası Kezman'la mı yoksa Semih'le mi başlayacağı... Galatasaray'ın en büyük saha içi rahatsızlığı, kontrol futbolunu bilmeyişi. Ancak özellikle Ali Sami Yen'de, motive olduğu maçlarda, ilk 30 dakika oyunu karşı alana yıkarak yüksek tempolu presli, ofansif gücü yüksek bir futbol sergiliyorlar.

LINCOLN ARTIK RAHATLADI
Galatasaray, Belediye karşısında bu sezon ilk defa sistemi değiştirdi. Bir bakıma Zico'nun düzenine geçti. Kim düşündüyse doğru düşünmüş. İki ön libero Mehmet Topal ve Ayhan'ın presleri, devamlılıkları çok iyi.
Lincoln, Alex formatına geçince, geriye gelmeden rakip 18'e yakın serbest dolaşımlı rol üstlendiğinden daha diri kalıp, tehlike bölgesinde yeteneklerini sergileme fırsatı buldu. Bu sistemdeki Galatasaray'ın orta alandaki presi daha da etkinleşecek. Zico, Kezman'la başlarsa Fenerbahçe'nin maç başında oyunu kontrol altına alması mümkün değil. Mutlaka yoğun bir baskıyla karşı karşıya kalacak. Bu arada skor dezavantajına düşmeyip, bir kontratak golü bulabilirse avantaj elde eder. Ama aksi olursa ne olacağının cevabını bulabilmek çok zor. Semih sonradan oyuna girip birçok maçı çevirdi. Ama bu bir final derbisi... Rakip de Galatasaray... Semih'in ilk onbirde oynaması gerektiği görüşümü bu seneki 3 Galatasaray maçına değinerek analiz etmek istiyorum.

DEİVİD'İN YERİ DE çOK öNEMLİ
Kadıköy'deki lig maçında Semih ilk onbirdeydi. Fenerbahçe rahat kazandı. Fortis Türkiye Kupası'nda Kadıköy'de ilk onbirdeki Semih sakatlanıp çıkana kadar oyunun kontrolü Fenerbahçe'deydi. Semih çıktıktan sonra 90. dakikaya kadar Galatasaray oyuna hükmetti.Net pozisyonlar buldu. Kupa rövanşına Kezman'la başlandı. İlk 30 dakikada Galatasaray'ın bariz üstünlüğü, erken elde ettiği skor avantajı ve kaçırdığı goller vardı. Derbide F.Bahçe açısından bir önemli konu da Deivid'in görev yeri... Deivid ters ayak geldiğinden sol kulvarda önemli özelliklerini sergileyemiyor. üstelik defansın solundaki arkadaşıyla da uyum sağlayamıyor. O arkadaşının yapacağı kanat bindirmeleri kısıtlanıyor. Bu da bana göre Zico'nun düşünmesi gereken ikinci önemli konu... Final niteliğindeki derbide iki takıma da başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer Üründül Arşivi