Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Hamarat Kemal!

Hamarat Kemal!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu vaatleriyle ilgili kaynağı nereden bulacağı konusundaki soruları cevaplarken "Eğer hamarat bir kadın varsa az malzeme ile olağanüstü güzel yemekler yapar" diyor!

Yani bu cevap ile kendisinin "Hamarat" biri olacağını ima ediyor!

Kılıçdaroğlu gerçekten hamarat biri olup "Hamarat Kemal" denilmeye hak kazanacak mı bilemiyoruz! Bunu zamanla öğreneceğiz! Yani iddia ettiği gibi iktidara gelebilirse "ne yapıp ne yapamayacağını" hep birlikte göreceğiz!

Peki, böyle bir olasılık var mı?

Bize göre ortalıkta böyle bir olasılıktan eser yok!

Ama biz yine de Kemal Kılıçdaroğlu'nu hamarat biri olarak kabul edip kendisinin "Hamarat Kemal" olarak anılmasından yanayız!

Kemal Kılıçdaroğlu bir yandan CHP'yi kafasına göre yeniden tanzim ederken bir yandan da klasik CHP'lilerle arasına mesafe koyuyor!

Klasik CHP'liler ile arasına mesafe koyması elbette önemli bir sorun ama başını ağrıtacak ondan daha önemli sorunlar da var!

Sağdan soldan toparlayıp bir araya getirdiği kadro içinde birlik ve beraberlikten eser görünmüyor!

Yani "Hamarat Kemal" klasik CHP'lilerden çok sağdan soldan toparlayıp bir araya getirdiği kadro içinde çıkacak anlaşmazlıklardan dolayı sorun yaşayacağa benziyor!

Bu kadrolar asgari müştereklerde bir anlaşma içinde olmadıklarından her kafadan bir ses çıkıyor! Birbirlerine güvenmeyen ve birbirlerine inanmayan insanlar CHP gibi bir partiyi iktidara nasıl taşır?

Sağdan soldan toparlanan insanlarla oluşturulan yeni yönetim kadroları CHP'yi yeni tartışmaların ve çekişmelerin içine taşıyor!

Hamarat Kemal de bu durumu görüyor olmalı ki ilk hedeflerini "Birliği sağlamak" olarak açıklıyor!

CHP'de örgüt-yönetici-milletvekili arasında birlik ve beraberliğin sağlanmasının ilk işleri olacağını ifade ediyor!

Bu kadar geniş kapsamlı bir birliği bir yana bırakın, Parti Meclisi'nde ya da MKYK de birlik ve beraberliği sağlayabilirse ne ala!

Herkes birbirinin görevine göz dikmiş durumda iken, teşkilatı Doğu ve Batı diye bölüp birbirlerinin yetkilerini kısıtlamak isteyenler varken birlik nasıl sağlanır?

Siyasi parti yöneticiliğini otobüs işletmeciliği gibi görenlerin bulunduğu bir ortamda "Hamarat Kemal"in işinin hayli zor olduğunu söyleyebiliriz!

Siyaseti farklı düşüncedeki insanların bir arada aynen otobüslerde olduğu gibi bir yerlere götürülmesi olarak gören zihniyet ile CHP başarıya ulaşabilir mi?

Hiçbir otobüs yolcusu bir yerden diğer yere gitmek için bindiği otobüsü benim otobüsüm diye sahiplenmez ama bir siyasi partinin sempatizanı o partiyi benim partim diye sahiplenir!

Ne var ki CHP yönetiminde olan kişiler henüz bu inceliğin bile farkında değiller! Onlar seçmelerini otobüs yolcusu gibi görüyorlar!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi