Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Yok sayılmak!

Yok sayılmak!

Alevi vatandaşlarımızın önemli bir kesimi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun izlediği politikalardan rahatsızlık duyduklarını açıkça ilan ediyorlar!

Mesela sanatçı Sebahat Akkiraz "Oy verdiğimiz partiler Alevi kelimesini ağızlarına almıyorlar" dedikten sonra ne istediklerini şu kelimeler ile dile getiriyor:

Görmezden gelinmek istemiyoruz!

Göremezden gelinmek ya da yok sayılmak!

Bu tür bir muameleye muhatap olmanın insanın içini nasıl acıttığı yakından bilen biri olarak Sebahat Akkiraz'a yerden göğe hak veriyoruz! Çünkü kısa bir süre önce benzer duyguları enine-boyuna yaşamıştık!

Yıllardır kullandığımız söylemler hakkında "İçi boş söylemler" diyenler bizi yönetmeye kalkışmışlardı!

Yıllardır kendisinden ilham aldığımız kişilerin tavsiyeleri ise yine bizi yöneten kişiler vesayet olarak tanımlanmaya başlanmıştı!

Böyle bir durumla karşı karşıya kalmak insanın bütün dengelerini alt üst ediyor!

Dengeleriniz alt üst oluyor çünkü eleştiri okları hiç beklemediğiniz kişilerden geliyor!

Dengeleriniz alt üst oluyor çünkü ortaya konulan eleştirilerin gerçeklerle uzaktan yakından bir ilgisi bulunmuyor!

Dengeleriniz alt üst oluyor çünkü bu eleştirilerin sahipleri yıllardır sizinle aynı duygu ve düşünceleri paylaşıyor gibi görünen kimselerden oluşuyor!

Bu tür sıkıntıları dün biz yaşadık bugün ise Alevi vatandaşlarımız yaşıyor!

Kemal Kılıçdaroğlu'nu bağırlarına basanlar O'nu kendilerinden biri olarak görenler fena halde yanıldıklarını görüyorlar!

Çünkü Kılıçdaroğlu onların derdi ile ilgili görünmüyor!

"Dini ve etnik kimlik üzerinden siyaset yapmayacağım" gibi sudan bir bahane ile kendisinden çok şey bekleyenler ile arasına mesafe koyuyor!

Belli ki Alevi vatandaşlarımız kendisinden çok şey beklemişler! Ama O Alevi kelimesini bile ağzına almamayı marifet sayan bir politika izlemeyi tercih ediyor!

Yani görmezden gelmeyi yeğliyor!

Bu durumda Alevi vatandaşlarımızı huzursuz ediyor!

Oylarını verdikleri siyasi partiden, oylarını verdikleri bir siyasi kimlikten kendilerine daha çok sahip çıkmalarını beklememek elbette onların en doğal hakkı!

Hal böyle olunca da Alevi vatandaşlarımızın seçim sandığı ortaya konulduğu zaman "kime oy vereceklerini" yeni baştan düşünmeleri kaçınılmaz hale geliyor!

Görmezden gelinmek ya da yok sayılmak kuşkusuz insanın içini acıtan bir politika! Bu politikayı kim izlerse sonuçlarına da katlanmak zorunda!

Bu sıkıntıyı dün biz yaşadık ve ne tür sonuçların ortaya çıktığını cümle alem gördü! Yarın da Kemal Kılıçdaroğlu ve arkadaşları görecek!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi