Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Hayatın içinden

Hayatın içinden

Eşine yardımcı olan erkekler, bunun aile ilişkilerini zengin kıldığını söylediler...

Bu hafta, beylere ev işinde eşinize yardımcı olur musunuz ve bu konuda ne düşünüyorsunuz? Diye sorduk aldığımız cevaplardan bir kaçı şöyle:

Babam da anneme yardımcı olur

Ben bunu çok doğal görürüm. Babam da annem müsait olmadığında kardeşimin yemeğini yedirir, odasını toplar. Ben de hafta sonları annemin bulaşıklarını yıkarım. Hatta annem son günlerde işi iyice büyütmüş, bana kızdığında "ceza olarak bulaşıkları yıka" diyor ben de yıkıyorum. Ben evlendiğimde de eşime yardımcı olurum ama bu belli işlerde olmalı. Ufak tefek yemekler yapabilirim, bulaşık yıkayabilirim ama asla çamaşır yıkamam onu da söyleyeyim. Furkan U. ( 20 yaş öğrenci)
Kılıbıklık olarak görmemeliler

Bacı bizim ailede hafta sonları kahvaltı hazırlamak benim görevimdir. Cumartesi erkenden kalkarım ve rutin olarak krep ve yumurtalı patates yaparım, şık bir sofra kurarım sonra küçük kızımdan başlarım ev halkını kaldırmaya. Bizim evde, sofra sohbetleri çok meşhurdur, en az bir saat sofrada kalırız. Ben yaptığım yemeğin yenmemesinden hoşlanmam yedikten sonra da çocuklara tek tek nasıl olmuş diye sorarım. Onlar da gerçekten beğenirler hafta sonlarını iple çekerler. Geçen ay grip geçirdiğimden hafta sonu kahvaltı hazırlayamadım küçük kızım sitem etti siz babam kadar güzel hazırlayamıyorsunuz dedi. Erkekler bunu kılıbıklık olarak görmemeli, çünkü bu aile ilişkilerini zenginleştiriyor... Mehmet A. (muhasebeci 50 yaş)
Bu bir sünnettir

Dindar erkeklerin hanımlarına baskı yaptığını sanıyorlar. Oysa bizler Allah'tan korkan insanlarız ve eşlerimize değer veririz. Ben mümkün olduğunca kendi işimi kendim yapmaya çalışırım. Efendimiz kendi yamasını yapardı ve eşlerine yardımcı olurdu. Bu onun sünnetidir. Ben de hiç olmazsa yatağımı toplayıp çıkarım ya da odamı düzeltirim. Bir de eşim yemek hazırlarken salataları yaparım. Eşim kendisinin benim kadar güzel salata yapmadığını söyler. Allah bize ailemize değer vermemizi istiyor. Ben eşimi ve çocuklarımı seviyorum, onlara yardımcı olmaktan da gurur duyarım. Baysal G. (yönetici)
Hayatın yükünü birlikte taşıdık

Evladım, ben hem çiftçilikle uğraştım hem çocukların bakımında hanıma yardımcı oldum. Bir çamaşır yıkamayı bilmem bir de yufka açmayı. Bunun dışında her şeyi yaparım. Et yemeklerinde üstüme yoktur, kışlık pekmezleri, turşuları da ben kurarım. Hanımımla el ele vererek sekiz çocuk büyüttüm. Şimdi de torunlar geldiğinde onlarla ilgilenirim. Mesela benim torunlar ayranlı çorbamı çok severler, gelmeden dedi çorba yap derler. Köy yerinde hanımların işine karışmayı pek doğru bulmazlar ama ben buna katılmıyorum. Hayat müşterek değil mi? Ben hanımımla bu hayatın bütün yükünü birlikte taşıdım, gerekirse ona her konuda yardım ederim. Bunu da böyle yaz evladım, insanlar okusunlar..Hanıma yardım etmek zayıflık değildir, ailedeki muhabbeti zenginleştirmektir bence...

Muammer K. (emekli 65 yaş)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi