Aziz Üstel

Aziz Üstel

Schröder Kıbrıs’la ilgili ne anlatır Merkel’e acaba?

Schröder Kıbrıs’la ilgili ne anlatır Merkel’e acaba?

Almanya Şansölyesi Merkel, Güney Kıbrıs gezisi sırasında atıp tuttu; Kıbrıs sorununu Türklerin engellediğini söyledi ya? Başbakan’da Katar’dan Merkel’e, Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder’le bir çay içmesini önerdi ya? Neden diye merak ettiniz mi?

Çünkü Schröder, 1 Şubat 2008 yılında KKTC’yi ziyareti sırasında, “...önemli olan Kıbrıs Türk tarafıyla AB ülkeleri arasında doğrudan ticaretin gerçekleşmesidir. Kuzey Kıbrıs Annan Planı’na evet derken Güney Kıbrıs reddetti. Dolayısıyla Avrupa’nın Kuzey Kıbrıs’a bir borcu vardır. Bu nedenle AB serbest ticareti gerçekleştirmekle yükümlüdür. BM’de başlatılacak yeni bir girişim şarttır. Kıbrıs’ın çözümü ancak
Annan Planı çerçevesinde gerçekleşebilir” demiş ve Kuzey Kıbrıs’a, barışa katkılarından dolayı teşekkür etmişti.

Devletlerin, özellikle dış siyasetinde, dünya koşullarında radikal değişimler olmadıkça, devamlılık esastır. Angela Merkel’se, ucuz politika yapıyor; kimin sofrasına oturursa onun türküsünü çığrıyor ve Rumların barış için adım attığını Türklerinse kılını kıpırdatmadığını söyleyerek Schröder’i yalanlıyor ama o saat de yanıt Katar’dan geliyor tabii!

Allah bilir Erdoğan’la karşılaştığında da “yahu, kusura bakma; ben Güney Kıbrıs’ta öyle, laf olsun diye konuştum. Almanya’nın soğuğundan sonra Kıbrıs’ta hava mis gibiydi, balıklar nefisti, uzo da şişede durduğu gibi durmuyor ki n’apiim?!” diyecek herhalde!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi