Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Hanımlarımıza sorduk Okumaya ayrılan vakit

Hanımlarımıza sorduk Okumaya ayrılan vakit

Bu hafta hanımlarımıza, kitap okumaya ne kadar vakit ayırdıklarını sorduk. Bu konuda durumlarından şikayetçi olan hanımlarımız televizyonun başından kalkabilseler, okumaya daha fazla vakit bulabileceklerini ifade ettiler.

Arkadaşlarla birlikte karar veriyoruz

Ben bu konuda çok gayret gösterdiğimi düşünüyorum. Dört çocuk annesiyim, eğitim fakültesini terk etmiştim ve evlendiğimde yirmi iki yaşındaydım. Kitap okuma konusunda kendimi tam olarak disipline edemediğim için apartmanımdaki hanımları organize ettim şimdi seçtiğimiz kitapları iki hafta arayla bir araya gelerek kritik yapıyoruz ve buradan öğrendiklerimizi çocuklarımızla paylaşıyoruz. Şu an İslam tarihiyle ilgili kitaplar okuyoruz, bundan önce de çocuk eğitimi konusunda kitaplar okumuştuk... Bu yöntemi bütün hanımlara tavsiye ederim, gerçekten faydalı oldu. Ayşe N.

Sistemli bir şekilde okuyamıyorum

Ben roman okumayı seviyorum. Beni pek yormuyor ama daha farklı kitaplar da okumam gerektiğini biliyorum. İki kızım da lisede okuyor. Onlar benden daha çok okuyorlar. Biz ev hanımları, evle biraz fazla meşgul olduğumuzdan kendimizi yetiştirmeye vakit bulamıyoruz. Evin temizliğiydi, çamaşırdı bulaşıktı, yemekti derken akşam oluyor. Akşam da zaten televizyonun başından kalkamıyoruz... Şu an sistemli bir şekilde okuyamıyorum ama kızlarım üniversiteye girsinler kendime daha çok vakit ayıracağım ve daha çok okuyacağım. Nazmiye. K.

Birçok kitap okuyabilirdim

Ben çalışan bir bayanım. O yüzden okumaya vakit ayıramıyorum. Ama gazetelerde takip ettiğim yazarlar var onları hiç kaçırmam. Bir de, televizyon bağımlısıyım, herhalde okumaktan daha kolay geliyor, işten geldiğimde yemeği yiyor ve eşimle beraber televizyonun başına geçiyorum. Bunun doğru bir şey olmadığını biliyorum ve bu konuda kendimi değiştirmek istiyorum. Ama ne zaman olur bilmiyorum, yoksa televizyon seyrettiğim vakitlerde bir çok kitap okuyabilirdim... Dursune M.

Birlikte okuyoruz

Benim dört tane oğlum var. En büyüğüm üniversiteye en küçüğüm yedinci sınıfa gidiyor. Daha önce çok fazla televizyon seyrettiğimiz için okumaya vakit bulamıyorduk. Ama iki yıldan beri oğullarımızla birlikte hafta sonları okuyoruz. Bizde genellikle bu tür çalışmaları büyük oğlum organize eder. Kitapları o buluyor, o yönlendiriyor ve hafta sonları bize öncülük ediyor. Oğlum bu çalışmayı yapmadan önce ev işlerinden, dizilerden okumaya vakit kalmıyordu. Dizilerden yine vazgeçemiyorum ama hiç olmazsa kitap da okuyabiliyorum. Biz hanımlar vaktin kıymetini bilemiyoruz, şu televizyonu hayatımızdan bir çıkarabilsek emin olun çok faydalı işler yapabileceğimize inanıyorum. Betül C.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi