Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Hanımlara sorduk Boş zamanlarınızda ne yapıyorsunuz?

Hanımlara sorduk Boş zamanlarınızda ne yapıyorsunuz?

Bu hafta hanımlarımıza, boş zamanlarında nelerle meşgul olduklarını sorduk. Aldığımız cevaplar, hanımlarımızın boş zamanlarında neler yaptıkları ve bu konuda neler düşündükleri hususunda ipuçları veriyordu.

Gezmeyi çok severim

Hafta içi çalıştığım için, boş zamanım pek olmuyor. Bir pazarım var onu da gezmekle geçirmeyi tercih ediyorum. Ben normalde seyahati çok severim, vaktim olsa yurdumuzun bütün illerini gezmek isterim. Ama şu an çok yoğun çalışıyorum, kırk yaşından sonra Allah ömür verirse ülkemin bütün şehirlerini gezmek istiyorum. Gezmek derken boş boş dolaşmaktan bahsetmiyorum. Ben gittiğim her yerde gözlem yapar, günlük tutar, önemli gördüğüm şeyleri not ederim. Evde bir günlüğüm vardır liseden bu yana tuttuğum gezi notlarım buradadır. Boş vaktim biraz daha fazla olsa kitap okumayı da isterdim ama şimdilik buna fırsatım yok..

Emek S.

Kitap okumayı çok severim

l İki çocuğum var ikisi de okula gidiyor. O yüzden okumaya vakit bulabiliyorum. Hafta içi ev işlerinden pek fırsat bulamadığımdan sadece gazeteleri okuyorum. Ama hafta sonları ve geceleri mutlaka okurum, haftada bir kitap bitiririm. Şuan Osmanlı tarihiyle ilgili kitaplar okuyorum, gerçekten çok ilginç, bilmediğimiz o kadar çok şey var ki... O yüzden hanımlarımıza özellikle Osmanlı kadınlarını ve Osmanlı aile yapısını okumalarını tavsiye ederim. Bunun dışında Büyük Ada'da yaşayan kızkardeşimi zayaret ederim. Çocukluğum burada geçtiği için fırsat buldukça aile ziyaretleri yapar ve adada gezerim. Bir de, kızlarımla Pazar akşamları gittiğimiz bir çay bahçesi vardır. Burada oturur sohbet eder çaylarımızı içeriz.

M. B.

Elişi beni dinlendiriyor

Elli yaşındayım, çocukları evlendirdim. Evde çok vaktim oluyor arkadaşlar gezmeye gidelim diyorlar ama ben elişi yapmayı tercih ediyorum. Kitap okuyanlara çok imreniyorum ama ben okumayı hiç sevmiyorum. Birkaç sayfa okuduktan sonra boğazım sıkılıyormuş gibi geliyor. Herhalde, gençliğimde hiç okumadığım için alışkın değilim... O yüzden elişi yapıyorum. Yazın dantel, kışın hırka filan örüyorum. Kendimi bu şekilde daha iyi hissediyorum... Ayşe K.(evhanımı)

Roman okuyorum

Ben lise son sınıfta okuyorum. Roman okumayı çok seviyorum. Fırsat buldukça roman okurum bir de arkadaşlarla buluşmak ve bir yere gitmek beni çok dinlendiriyor. Boş zamanlarımızın kıymetini bilmiyoruz aslında bir çok şey yapabiliriz. Bizim sınıfta bir kız var, yazın kurslara gidiyor kışın hem ders çalışıyor hem kitap okuyor, hafta sonları da babasının dükkanında çalışıyor. Ona imreniyorum ama ben vakti o kadar verimli geçiremiyorum. Ama üniversiteyi bitirdikten sonra kendime daha iyi bir program çizeceğim.

Selma. B. (öğrenci)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi