Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Ne olacak şimdi!

Ne olacak şimdi!

Bu bilgiler doğru mu, değil mi? Her iki halde de vahim bir durum söz konusu..
Savcıların ihbar kabul etmesi gereken durumlar var. Aynı şekilde haklarında disiplin soruşturması açılması gereken binlerce üst düzey bürokrattan söz ediyoruz..
Bunların hiç birisi olmasa bile, bu insanlar anne-babalarının, eş ve çocuklarının, mesai arkadaşlarının yüzüne nasıl bakacaklar?..
CHP’nin bu fişlemeler karşısındaki tavrını netleştirmesi gerek..
CHP ve Mason locaları bu olayların tam da göbeğinde.. Aleyhinde not düşülmüş tek bir Mason yok..
CHP’liler ve Aleviler konusunda darbeciler, özel bir ilgi ve yakınlık içindeler.. Ama mesela BBDK’da, “Aileden koyu CHP’li. Faaliyetlerimize karşı. Birlikte çalışmaya uygun değil” diye not düşülen de var, “Alevi, Kürt, babasının adı Şah İsmail. Kurumda Alevi ekibini kurdu. Aktif çalışıyor, yardımcı oluyor” diye not düşülen de. Mesela Başbakanlık Yüksek Denetleme’den bir başka isim: “CHP’li. Alevi. Birlikte çalışıyor. Bilgi almada etkin. Geleceği parlak. Desteklenmeli. Güvenilir..”
Bir daire başkanı için düşülen not: “İrticai vakıf ve kuruluşlara yakın gibi davranır. Birlikte çalışılıyor” Bir başkası için ise; “MHP’lilerden, tarikatçilerden, İmam Hatip kökenli, dini bazı vakıflarda görev yapan, mesela eşi başörtülü, Kur’an kursu hocası olup, kendi öbür tarafa hizmet eden, darbecilerle işbirliği yapan”lar da var. Bazılarının isimlerinin karşısına “kullanalım/güvenilmez” diye not düşülmüş..
Dışişleri’nde durum son derece vahim. Kurumlar arasında, darbecilerle en çok işbirliği yapan üst düzey yönetici herhalde TSK’dan sonra Dışişleri nde.. Yüksek yargıda da durum pek farklı değil..
MGV’liler özellikle fişlenmiş. “Radikal İslâmcı, eşi örtülü, odasında namaz kılar” gibi not düşülmüş ama MGV kökenli olup da darbecilere çalışan da var.. Bir BDDK uzmanı için şu not düşülmüş: “Radikal İslâmcı. Fethullahçı. Kendisini gizlemeye çalışıyor. Babası imam.”
Bir müsteşar için “Menfaatine ve kadınlara düşkün. Mason, birlikte çalışılıyor. Güvenilir” notu düşülmüş..
Hasan Celal Güzel’in eşi için: “Hasan Celal Güzel’in eşi. İrtica yanlısı. Güvenilmez” notu düşülmüş..
Bir daire başkanı için şu not düşülmüş: “Rüşvet ve kadın düşkünlüğü var. İrtibatı var. Güvenilir..” Bir başkası: “Babası yüksek hakim, eşi idari hakim. TSK’ya yakın. Birlikte çalışılıyor. Güvenilir..”
“Kadın zaafı var. Solcu. Birlikte çalışılıyor. Güvenilir.”
Şunlar da o notlardan: “İrticacılara yakın gözükmekte birlikte iş yapıyor. Güvenilir. Akrabası, Hazine Dış Ticaret eski müsteşar yardımcısı... CHP’Lİ, BİRLİKTE ÇALIŞILIYOR, GÜVENİLİR.”
Şu da ilginç: “Ermeni. Birlikte çalışıyor. Güvenilir.” Ama adı Türk ve bir bayan. Biri de MHP’li, “kadın düşkünlüğü”nden söz ediliyor ve “güvenilir” diye not düşülmüş.
Emekli paşalardan Doğan ve Vural Beyazıt’ın akrabası biri var. O da darbecilerle birlikte çalışıyor ve tabi “güvenilir”.. Kaymakamların nerede ise yarısı tehlikesiz kabul ediliyor. Yargıtay ve Danıştay’da ise durum, % 85 düzeyinde tehlikesiz ve işbirliği yapılabilir ya da temas halinde olunan kişilerden oluşuyor..
CHP’lilerden kadın zaafı not edilen o kadar çok kişi var ki! İsmi karşısına “Yardımcı oluyor, birlikte çalışılıyor ve tabii güvenilir” diye not düşülmüş.
“Eşi MİT görevlisi, babası emekli albay. Abisi eski DGM savcısı. Alevi birlikte çalışıyorlar ve tabii ki güvenilir” biri.. “Eski MİT müsteşarı Fuat Doğu Paşa’nın akrabası” da işin içinde.
Hasan Fehmi Güneş’in yeğeni de “CHP’li, irtibatlı, birlikte çalışılanlar listesinde. Emniyet kökenli, radikal sol. İrtibatlı, birlikte çalışılıyor ve güvenilir.”
Mesela bir de Süryani var. “Birlikte çalışılıyor, güvenilir” diye not düşülmüş..
Yurtdışı görevdeki birine “MHP’li gözükür. Menfaatçi, birlikte çalışılıyor” diye not düşülmüş.
Bir genel müdür yardımcısı için düşülen not: “Kadın düşkünü, CHP’li, birlikte çalışılıyor. Güvenilir.”
Bir not daha: “Seyfi Oktay’ın oğlu. Alevi. Birlikte çalışılıyor. Güvenilir.”
İşbirliği yapılan ateist de var, tarikatçı da. Mesela S.Ç. için düşülen not: “MHP’li. İrtica yanlısı görüntü verir. Birlikte çalışılıyor. Güvenilir.”
Evet bu liste burada bitmeyecek. En iyisi biz yarın da bu konuya devam edelim..
Bakalım suçlananlar bu konuda ne yapacaklar? Davanın bundan sonrası nasıl bir seyir takip edecek?
CHP ve Mason locaları, MHP, bu gelişme karşısında nasıl bir tavır takınacaklar?
Ne olacağını hep birlikte göreceğiz.
Selam ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi