Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Kaderin cilvesi!

Kaderin cilvesi!

Sen misin milletvekillerinin dokunulmazlıklarını sınırlandırmak isteyen. Hadi şimdi Ergenekon, Balyoz davası sanıklarını dokunulmazlık zırhına bürümek için seferber ol bakalım..
CHP gerçekten Ergenekonun avukatı imiş.. Baykal’ın sözü bir sürçi lisan değilmiş.
Devleti ele geçirmek için, orduda, yargıda, gümrüklerde, yüksek bürokraside nasıl örgütlendiklerini Gölcük’te çıkan Balyoz darbe planlarının eklerinde bütün açıklığı ile görmek mümkün..
ADD, ÇYDD, ÇEV sanki CHP’nin arka bahçesi gibi çalışmış. Masonlar ve CHP kol kola.
CHP’li Batum’u hangi, iradenin, ne için oraya gönderdiği anlaşılıyor.. CHP’li Batum, “Silivridekileri korumak için her yöntemi uygulayacağız” diyor.. “HER YÖNTEM”i uygulayacaklar..
Kılıçdaroğlu’nun dün yolsuzluk iddiası ile suç duyurusunda bulunduğu sermayenin adamını nasıl ve ne için il başkanı yaptığı da anlaşılıyor.. Sanki “büyük biraderler” CHP, MHP, DP arasında, bu konuda bir sacayağı oluşturmak isterler gibi. Yani bir “Şeytan üçgeni” oluşturulmaya çalışılıyormuş gibi bir hava var. Akıllarınca mahkemeden sanık kaçıracaklar.
İş başa düştü, sağı-solu ile, işçisi-patronu ile seferber oldular. Genel seferberlik ilanı gibi bir şey bu. “Topyekun savaş” ilanına hazırlanıyorlar sanki.. Ama yine öfkeleri ve korkuları, akıllarından daha büyük.. İyi oluyor iyi.. Millet bu şekilde “Derin Gerçek”in farkına varıyor..
Sahi, referandumda oy oranı neydi? “Hayır” diyenler %42 gibi bir şeydi.. Bu gün o da kalmadı. Şimdi bunu alın, 5 siyasi topluluk arasında taksim edin. %10 MHP’ye verin.. %25 CHP’ye, %6 BDP’ye. DP’ye yüzde kaç vereceksiniz? Ya ötekiler? CHP %20’ye geriler, MHP barajın altına kalır. DP buharlaşır. Görüldüğü gibi aza koysan dolmuyor, çoğa koysan almıyor. Bu “kozmik evdeki hesab çarşıya uymaz” bayım!
İyi olacak! Herhalde bütün listelerini Ergenekon ve Balyozun paşaları ile dolduracak halleri yok.. Partilerinde isyan çıkar.. Bir kısmını dışarıda bırakıp, bir kısmını içeri alacak olurlarsa da kıyamet kopar. Bu konuda emir-komuta işi sökmez. Bıçak kemiğe dayanmış.
O kişileri sahil illerine koymaları lazım, yoksa Anadolu’dan darbecilere oy çıkmaz. CHP çöker. MHP bu oyuna alet olursa o da çöker..
Her CHP’li darbeci değil ki! Balyoz belgelerinde, “CHP’li, dik duruşlu, dürüst, darbeye karşı” diye not düşülen isimler de var.. Bu paşaları liste başı yapsanız alttaki adaylar buna karşı çıkar. Listenin altına koysanız, sandığa gömülürler.. Adamı kürsüye çıkarsanız meydan boşalır ya hu!
Kazansa ne olacak.. Savcılık o kişi hakkındaki bilgi, belge, ses kaydı, görüntü, tanık ifadelerini Meclis’e gönderecek, TBMM CHP’nin bu mahkemeden sanık kaçırma kumpasına alet olacak öyle mi? TBMM bu sanıklar milletvekili seçilir de, dokunulmazlıklarını kaldırırsa ne olacak?. O zaman CHP bir de milletvekili kaybedecek! Hadi adamları milletvekili yaptınız, dava sonuçlandı, diğer sanıklar suçlu görüldü, bunlar hâlâ dokunulmaz mı kalacaklarını sanıyorlar. CHP bir kambur gibi bu adamları o zaman da sırtında taşımaya devam edebilecek mi?
Meclis’e girdirseniz, ortaya çıkan bilgi ve belgeler karşısında hangi CHP’li çıkıp bunları savunacak, bunu merak ediyorum..
CHP Ergenekonun avukatı mı, suç ortağı mı, yargıdan kaçmak için bahane üreten bir merkez mi?
CHP açık açık avukatlık değil, yardım ve yataklık yapmaya kalkıyor.. Meclis’i de bu suça ortak etme planları yapıyorlar. Çok mu saf bu adamlar?. Yoksa başka çareleri mi kalmadı?
Olağanüstü çözüm önerileri, kulağa hoş gelse de, çoğu zaman gayeye hizmet etmez, aksine, haddinden fazla komplo içeren kurgular geri teper..
Ben Batum’u daha akıllı sanırdım.. Batum, “Biz terör örgütü falan değiliz. Biz, AKP hükümetinin bilerek ve isteyerek Atatürkçü aydınları içeri tıkmak suretiyle, Türkiye’de kendi iktidarını hiçbir engel olmadan kurmak istediğini düşünüyoruz. Buna kesinlikle izin vermeyeceğiz. Buna izin vermemek her yöntemle olabilir. Oradaki Atatürkçü aydınları partiye alarak veya başka bir yöntemle, iktidara baskı kurarak olabilir. Bunların hepsini uygulayacağız” diyor. Kel alaka.. Önce şu Gölcük donanma belgelerini bir imzalasın. Mustafa Kemal’i de alet etmesin emellerine. Kendi üzerindeki plan ve senaryolara bir cevap versin önce. Karaduman’la bir daha konuşsun olmazsa..
Neyse, iyi oluyor.. Konuşmaları bile parti tabanının dağılması, teşkilat açısından tartışmalara sebeb olması açısından iyi. Yapamayacakları bir şeyi konuşuyorlar. Yapacağız diyip, umut verip yapmazlar da bir dert bu kendileri için, yapacağız dedik diye yaparlarsa da!
CHP bitmiştir. Teşekkürler Batum.. Hadi Kılıçdaroğlu senin adın Kemal. Çöz bu Gordium düğümünü.
Selâm ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi