Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Ekşi'nin kafasına uygun!

Ekşi'nin kafasına uygun!

Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in ülkesine gelecek turistlere yönelik çağrısını okuyunca aklımıza hemen Hürriyet gazetesinin eski başyazarı ve yeni CHP'li Oktay Ekşi geldi!

Ve Yanukoviç için "Tam da Ekşi'nin kafa yapısına uygun bir devlet adamı" dedik! Niye tam Ekşi'nin kafa yapısına uygun bir devlet adamı?

Açıklayalım!

Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç "Bahar aylarında kentlerimizde kadınlar soyunmaya başlayacak. Bu güzelliği görmek mükemmel bir şey" diyor!

Yani ülkesine turist çekebilmek (!) için kadınları soyup, güzelliklerini teşhir edeceklerini ilan ediyor!

Peki, Oktay Ekşi ne diyordu?

O da tesettürlü kızları özellikle de güzel tesettürlü kızları gördüğü zaman bu güzelliği sakladıkları için çok üzüldüğünü söylüyordu!

Ekşi'nin kafa yapısı ile Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in kafa yapısı ne kadar da birbirine benziyor değil mi?

Oktay Ekşi, Türkiye vatandaşı değil de Ukrayna vatandaşı olsaydı ya da Viktor Yanukoviç Ukrayna Devlet Başkanı değil de Türkiye Devlet Başkanı olsaydı ne kadar uyumlu bir ikili karşımıza çıkardı değil mi?

Yanukoviç'in tesettür yerine teşhirden yana olmasını anlamak Oktay Ekşi'nin tesettür yerine teşhirden yana olmasını anlamaktan çok daha kolay!

Zira Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç Hürriyet gazetesinin eski başyazarı Oktay Ekşi gibi Müslüman bir toplum içinde yetişmiş biri değil!

Kendi inanç ve kafa yapısı içinde söylediği bu sözler insanlara fazla itici gelmeyebilir! Tesettür gibi bir dertleri de olmayabilir! Tesettür yerine teşhiri tercih ediyor olabilirler!

Bu yüzden Yanukoviç'in sözleri bizi fazla etkilemiyor! Oktay Ekşi'nin açıklamasında olduğu gibi irkilmiyoruz!

Gerçi kimi gazeteler bu haberi skandal sözler başlığı altında verdiler!

Ancak iki açıklama peş peşe gelince iki kafa yapısının birbirlerine ne kadar yakıştığını söylemeden edemedik!

Her ikisi de tesettürden rahatsız!

Her ikisi de teşhirden yana!

Yanukoviç işi Oktay Ekşi'den bir adım daha öteye götürüp ülkesinde soyunacak kadınlarının sergileyeceği güzelliği görmeye turistleri davet ediyor! Oktay Ekşi'nin ise böyle bir daveti yok!

O sadece "Bu güzelliği niye saklıyorlar?" diye üzüldüğünü açıklamakla yetiniyor!

Dememiz o ki, Oktay Ekşi'nin ortaya koyduğu dünya görüşü bizden çok Ukraynalıların dünya görüşüne uygun düşüyor!

Oktay Ekşi'nin güzelliklerin sergilenmesi yolundaki görüşü ülkemizde pek taraftar bulmadı! Hatta hiç taraftar bulmadı! Oktay Ekşi'ye hak veren kimseye rastlamadık! Acaba kendisi bu halden bir ders çıkardı mı?

"Ben kimlerle beraber duruma düştüm" diye hiç düşündü mü acaba?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi