Rahim Er

Rahim Er

Alkolik yüzsüzlük!

Alkolik yüzsüzlük!

Evde çocuğuna dayak atan baba çok kere içkilidir, karısını döven, ona insan muamelesi yapmayan koca da öyle. Fuhşun kaynağında alkol vardır, maça döner bıçağıyla giden gençler çok kere bira sarhoşudur, trafik kazalarının önemli bir sebebi alkoldür.
Sigarayla mücadele tamam.
Çok da harika oldu.
Ama o kadar mı?
Ya asıl canavar?
Trafik canavarı deniyor. Trafik canavarını doğuran, alkol canavarıdır. İnsanı insan yapan aklı, zekâsı ve kalbidir. Alkol bunların hepsini birden tahrip ediyor. Tedavi için ANATEM ve diğer merkezlere müracaat eden alkolik sayısı her sene katlanarak artmakta. Alkol alma 10’lu yaşlara düştü. Nesiller alkol ve uyuşturucu kıskacında. Uyuşturucu kullananlar da yine 10’lu yaşlarda. Alkol, uyuşturucu, seks, lüks özentisi aileleri ve dolayısıyla cemiyeti çökertmekte. Bunların tafsilatı YEŞİLAY web sayfasında bulunabilir.
Fuhuş artmakta.
Nikâhsız çocuklar çoğalmakta.
Alkol, sınır tanımamakta.
Boşanmalar vak’a-yı adiyeden oldu.
Bunlara tabii ki çare bulmak gerekirdi. Bir grip salgını için bile seferber olunurken bunlar görmezden gelinebilir mi? Grip daha mı büyük tehlike?
Geç kalındığı halde alınan tedbir birtakım anlaşılmaz vatandaşlar tarafından seviyesiz gösterilerle yerildi. ‘Alkolik hareket engellenemez!’ gibi yüz karası sloganlar attılar. Eh! Pes mi dersiniz başka layık bir şey mi dersiniz bilemeyiz.
Utanmadan, sıkılmadan böyle bir gösteri yapmak, o gösteride içki servis etmek, bu şekilde slogan atmak acaba hangi baronların değirmenine su taşımaktır, hangi istihbarata alet olmaktır?
İdarenin yaptığı neticede içki yasaklaması değil. Gençliği korumak için yaş sınırlaması getirildi. Birçok ülkede var. Bizde de 24 yaş altı gençlik korumaya alındı.
Bu karardan asla taviz verilmemeli ve dikkatle uygulanmalı. Filmlerdeki teşvik edici sahnelere müsaade edilmemelidir. Bu sinsi bir düşman projesidir. Taviz bir tarafa mevzuat yeniden ele alınıp bu karar beslenmeli. Ne diye bağırırlarsa bağırsınlar. Ülkeye sarhoşlar mı yön verecek?
Sosyal hayat hafife alınacak gibi değildir. Hiçbir cemiyet başıboş olamaz. Özgürlükle gayrı insanilik farklıdır.
28 Şubat bir değil, bin türlü kötülük yaptı. Onlardan biri de o dönemde zinanın suç olmaktan çıkartılmasıdır. TCK bu anlamda tekrar gözden geçmeli. Zina karşısında çaresizlik emniyetin baş derdi.
Eskiden ‘nikâhsız!’ bir hakaret sözüydü.
‘Sarhoş!’ da öyle...
Psikolojik ve alkolik bir savaş karşısındayız.
Temele alkol sızdırıyorlar.
Dinamit koyamazlar ses çıkartır.
Bu alkoliklerse sesi kendileri çıkartıyor.
Kusmuk çıkarttıkları gibi, o slogan bir kusmuktur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi