Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Nah güvenoyu veririm!

Nah güvenoyu veririm!

Yazı başlığımızı okuduğumuz zaman gözlerimize inanamadık! Zira bu meydan okuyan sözler böyle bir lafı hiç beklemediğimiz bir isimden sadır olmuştu!

AKP'li Burhan Kuzu yaptığı değerlendirmede başkanlık sistemi ile parlamenter sistemin kabine modelleri arasında büyük farklılıklar olduğuna işaret ettikten sonra parlamenter sistemde dışarıdan oluşturulacak bir hükümet ile ilgili olarak bu sözleri sarf etmiş!

AKP'li Burhan Kuzu diyor ki:

"Ben sokak sokak dolaşacağım, Bakanlar Kurulu dışarıdan gelecek, nah güvenoyu veririm, niye vereyim?"

Parlamenter sistemde bunun olamayacağını savunan AKP'li Burhan Kuzu "Dışarıdan bir iki atama olabilir bizde sayın Davutoğlu var ama dördü beşi bulsun bak neler oluyor?" diye adeta meydan okuyor!

Peki, kime meydan okuyor?

Herhalde son günlerde başkanlık sistemini gündeme getiren ve savunan AKP Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan'dan başkasına meydan okumuyordur!

Bugün parlamenter sistem içinde dışarıdan oluşturulacak bir bakanlar kuruluna karşı çıkan Burhan Kuzu yarın başkanlık sisteminde dışarıdan kurulacak bir bakanlar kuruluna karşı nasıl tavır alacağının ipuçlarını da vermiş olmuyor mu?

Biz AKP'lileri zor günlerin beklediğini iddia ederken bu iddiamızı küçümseyen ve "Nereden çıkarıyorsun bu lafları?" diye dudak bükenler AKP'li Burhan Kuzu'nun "Nah güvenoyu veririm" sözünden sonra ne düşünüyorlar acaba?

Burhan Kuzu gibi düşünen bir hayli AKP'li olduğunu söylemeye gerek var mı dersiniz? Adamlar Kuzu'nun dediği gibi sokak sokak gezecekler, kapı kapı dolaşacaklar, gecelerini gündüzlerine katıp partilerini iktidara taşıyacaklar ve dışarıdan bir Bakanlar Kurulu oluşturulacak!

Bunu kabul etmelerini beklemek saflık derecesinde iyimserlik olur!

Ancak düşüncelerini böylesine ulu-orta açıklamaları da aleyhlerine olacaktır!

Bu tür meydan okumalar siyasette karşılıksız kalmaz!

Kendilerine böylesine meydan okunanlar da boş durmayacak ve mutlaka tedbirlerini alacaklardır!

En azından meydan okuyanlara karşı tedbirli olacaklardır!

Mesela milletvekilliği için aday tespiti söz konusu olduğunda aynı kelimeler ile kendilerine dönebilirler ve meydan okuyanlara "Sizi nah milletvekili adayı yaparım" diyebilirler!

Aynı üslup ile cevap verirler mi bilemiyoruz ama itiraz seslerini bu tür bir üslupla dile getirenlere karşı seyirci kalmayacakları açıktır!

Evet, AKP içindeki huzursuzluk giderek yeni boyutlar kazanıyor!

"Acaba isimlerimizin üzeri çizilecek mi çizilmeyecek mi?" endişesine yeni boyutlar ekleniyor!

Başkanlık sistemine geçilmesi istemi bile birçok AKP'li milletvekilini ciddi biçimde etkilemiş durumda! Bakan olmayı umum da umduklarına nail olamayanlar AKP'de ciddi sıkıntıların doğmasına vesile olabilirler!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi