Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Mısır’dan önce, Mısır’dan sonra

Mısır’dan önce, Mısır’dan sonra

Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak..
(La) Mübarek de artık işleri geri dönüşü mümkün olmayan bir noktaya geldiğinin farkında..
Obama durumu açıkladı. (La) Mübarek gidecek ama, sonrası ne olacak onu konuşuyorlarmış. Nasıl bir hukuki geçiş sağlanacak, onun için çalışıyorlar..
Bu durumda (La) Mübarek istifa edebilir. Ya da sağlık sebebi ile ABD’ye gidebilir.. Yerine, yeni atadığı yardımcısı geçebilir. Bu da kabul edilmeyeceğine göre, o da istifa eder ve Meclis Başkanı onun yerine gelir. O yeni hükümeti kurmakla Baradey’i görevlendirdikten sonra o da istifa eder.. Yeni hükümet kurucu meclisi oluşturur..
Bu işin görünen yanı.
Öte yandan tek başına Mübarek’in gitmesi sorunları tamamı ile çözmüyor..
Bir devri sabık meydana getirilecekse, (La) Mübarek ülkeden ayrılacaksa, beraberinde siyaset ve bürokrasiden, iş dünyasından yüzlerce kişinin daha ülkeyi terk etmesi gerekecek.. Onların kendilerinin terk etmesi kadar, mal varlıklarının da bir şekilde devri ve transferi gerekiyor..
Bunun dışında bir şey daha var. O da geçmiş yılların evraklarının imhası. Kozmik odanın temizlenmesi..
ABD ve Batı, süreci uzatarak, bir yandan (La) Mübarek’in gitmesi için baskı yapar gibi gözükürken, öte yandan zaman tanıyorlar..
Yani bir oyun oynanıyor. Bir ülke soyuluyor ve o ülkenin, 30-40 yıllık siyasi hafızası yok ediliyor..
Geçtiğimiz günlerde İsrail’den MOSSAD ajanları ve teknik uzmanların Mısır’a gelmeleri de bunu gösteriyor.. İsrail Mısır’ın askeri, resmi ve sivil bilgilerini kopyalıyor ve kendileri için, Batı için risk oluşturacak bilgileri siliyor..
Baradey ve Arap Birliği Genel Sekreteri’nin ve İslam Konferansı Örgütü’nün bir an evvel bu duruma müdahele etmesi gerek..
Yani Mısır halkı çembere alınmış kuşatılmış vaziyette ayazda bekletilirken, birileri ülkeyi soyuyor.. Bu duruma daha fazla müsaade edilemez. Soyguncuların kaçması için fırsat oluşturuluyor.. Batılılar “müzelerin yağmalanmaması” için özen gösterirken, aslında Mısır hazinesi, bankaları soyuluyor; devlet arşivleri, stratejik bilgiler, Batılı ajanlar ve MOSSAD’ın eline veriliyor..
Bu durum gelecek açısından Mısır halkının ve yönetiminin refah ve güvenliği açısından risk oluşturuyor. Başarı şansını tehlikeye düşürürken, zalimleri ödüllendirmek anlamına da geliyor.
Bu olaylar başladığından bu yana, hava, kara, deniz yoluyla gelen ve gidenlerin sıkı bir şekilde takip edilmesi gerekiyor. Rutin dışı faaliyetlerin izlenmesi gerekiyor.
Suçlular kaçırılıyor, para ve değerli madenler götürülüyor, mallar başkalarına temlik ediliyor, yabancı bankalara ipotek veriliyor ve borç işlemleri yapılıyor. Gizli bilgi ve belgeler ya imha ediliyor ya kopyalanıyor ya da değiştiriliyor. Yani minareyi çalanlar, kılıfını dikmeye çalışıyorlar..
Firavun arkasında bir enkaz bırakarak, “benden sonrası tufan” diyerek gitmeye hazırlanıyor. Yoksa halkını düşündüğü için değil. Kendinden sonra aleyhinde bir delil bırakmamak için zamana ihtiyaç duyuyor sadece..
Korkarım Mübarek ayrıldıktan sonra bazı devlet arşivleri, binalarında sabotajlar olacak, yangınlar çıkarılarak bilgi ve belgeler imha edilecek..
Parti binasının yakılması, direnişçiler partiye girerse her şeyi yakın diyen bir aklın işi olamaz mı? Çünki, her bilgi ve belge, tarih önünde bu zalimleri mahkûm etmek için aleyhlerinde kullanılma riski taşımaktaydı..
Türkiye tecrübelerinden biliyoruz, bana kalırsa bunlar bazı belge ve silahları uygun yerlere gömüyorlardır bu arada..
(La) Mübarek ne zaman bu operasyonu tamamlarsa, o zaman sağlık sebebi ile ya da istifa ederek ülkeden ayrılacak.. Gitmesi kesin, sadece CIA ve MOSSAD ajanları, Mason locaları ile Mısır İstihbaratının işlerini ne zaman tamamlayacağına bağlı bu iş.
Şimdi neyi bekledikleri anlaşıldı mı?
Selâm ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi