Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Çocuklarınızla vakit geçirebiliyor musunuz?

Çocuklarınızla vakit geçirebiliyor musunuz?

Bu hafta hanımlarımıza, çocuklarıyla ne kadar vakit geçirdiklerini sorduk. Sorularımızı yönelttiğimiz anneler, çalışmadıkları halde çocuklarıyla nitelikli vakit geçiremediklerini ifade ettiler.
Yazları köye gidiyoruz

İki çocuğum var. Biri ilkokula diğeri liseye gidiyor. Kocam çok titiz biridir. Her şeyin dört dörtlük olmasını ister. O yüzden işten güçten başımı kaldıramıyorum. Mutfakta çalışırken, oğullarımla ara sıra sohbet ediyorum. Onlar da burada bana yardım ederler, okul anılarını anlatırlar. Bir de küçük oğlumun ödevlerine yardım ediyorum. Çocuklarla yazları bir ay köye gidiyoruz, bu bize yetiyor. Tatil çok güzel geçiyor burada okul yok, ev işi yok haliyle konuşmaya vakit kalıyor. Bir ay boyunca birlikte çok şeyler yapıyoruz. Bahçeye gidiyoruz, tarlada çalışıyoruz, ineklerle ilgileniyoruz. Çocuklar yaz tatilini iple çekiyorlar. Büyükşehirlerin hali belli burada zamanın nasıl geçtiğini hiç anlayamıyorsunuz. Konuşmaya vakit kalmıyor.... kalan vakitte de zaten eşim ve oğullarım televizyon seyrediyorlar. F. Ş. (Ev hanımı)
Ev işinden vakit kalmıyor

Benim dört çocuğum var. En küçüğüm bu yıl birinci sınıfa başladı. Biraz titiz olduğumdan çocuklara pek vakit ayıramıyorum. Çalışan hanımlar bizim evde boş boş oturduğumuzu sanıyorlar oysa evin işi dışarıdan çok daha ağır. Sabah yedide kalkıyorum çocukları okula gönderiyorum, çamaşır, bulaşık, yemek derken akşamın nasıl olduğunu hiç anlayamıyorum. Çocuklarla sadece yemekte konuşabiliyoruz. Sofra sohbetlerimiz çok meşhurdur büyükanne de bizimle kalıyor o da en güzel anılarını burada anlatır. Evin işlerinden biraz taviz versem aslında çocuklarımla daha nitelikli vakit geçirebilirim. Ama annemden öyle görmüşüm, küçük bir toz görsem rahat edemiyorum... H. B. (Ev hanımı)
İlgili bir anne olacağım

Ben altı ay önce evlendim. Doğacak çocuğumla ilgili hayallerim var. Onunla dört dörtlük ilgilenmek istiyorum. Bunu söylediğimde ablamlar bana inanmıyorlar çünkü onlar çocuklarıyla pek ilgilenmiyorlar... Fatma hanım, hanımlar işten güçten vakit bulup çocuklarıyla ilgilenemiyorlar ama bence bu doğru değil. Çocuklar işten çok daha önemli. Hanımlar gerekirse evlerindeki bazı ayrıntıları ihmal etsinler ama çocuğun eğitimine vakit ayırsınlar. Çocuklarıyla vakit geçirsinler, sohbet etsinler. Ben çocuğumla ilgileneceğim ve inşallah iyi bir anne olacağım. N. G. (Ev hanımı)
Çocuklarım her şeyden önemli

Ben de eşim de çocukları çok severiz. Şu an dört tane kızım var. Hafta sonları bütün işleri bir kenara bırakır kızlarımla ilgilenirim. Bu gerçekten anne için de çocuklar için de çok güzel bir duygu. Ortak şeyler buluyorsunuz, sohbet ediyorsunuz ve aile olduğunuzu hissediyorsunuz. Büyük kızım gezmeyi çok sever, birlikte bir yerlere gidiyoruz ya da evde herhangi bir konuda sohbet ediyoruz. Annelere çocuklarına vakit ayırmalarını tavsiye ederim. İş güç bitmez ama hayat bitiyor. O yüzden çocuklarına vakit ayırsınlar ve onları keşfetsinler. İleride onlarla yeterince vakit geçiremedikleri için çok üzülecekler, o yüzden bu günlerin kıymetini iyi bilsinler. G. A. (Ev hanımı)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi