Rahim Er

Rahim Er

Bunlar, CHP’ye kapatma davası mı açtırmak istiyorlar?

Bunlar, CHP’ye kapatma davası mı açtırmak istiyorlar?

Süheyl Batum, Zonguldak’ta TSK’ya demediğini bırakmadı. Muharrem İnce, niye O’ndan geriye kalsın? Bu işin yarını da var. O da Ordu’da milleti isyana çağırdı.
Konuşmanın haşin, fikir üretmekten, ortaya proje koymaktan ziyade hakaret içerme özelliği dikkat çekiyor. Bu tansiyonu yükseltip seviyeyi aşağı çeken söylev için AK Parti ve Başbakan dava açar-açmaz onu bilmeyiz. Fakat bir kimse milleti isyana çağırıyorsa, ayaklanmaya teşvik ediyorsa o kimse hakkında elbette ve elbette ve elbette dava açılmalıdır:
İşte İnce’nin incileri:
-Bu milletin Tunus’tan, Mısır’dan daha beter isyan etmesi lazım. Biz bunların hesabını soracağız. AK Parti’yi Yüce Divan da kurtaramayacak. Yapılan bu uygulamalarla devlet Tayyip devleti olmuştur. Sanki Padişah! Türkiye bir saltanat devleti oldu.
Milletin Tunus’tan, Mısır’dan beter isyan etmesi ne demek?
Halkın silahlanması, TBMM’yi, Çankaya’yı, iktidar partisini basması mı? Tunus’ta, Mısır’da halk sokağa çıktı, fakat bunlardan uzak durdu. Muharrem İnce bu ince ayarı yapmaya çalışıyor.
Bu ne cür’etkâr suçtur?
Bir ülke dostu böyle konuşabilir mi?
Yeni Resneli Niyazilere ihtiyacımız yok. Dünyadan bu kadar habersizlik acınası bir haldir. Tunus, Mısır ve diğerleri Türkiye gibi olmak istiyorlar. Ora insanları bunun için sokakta. Söz konusu ülkelerde isyan yaşanırken Türkiye’de yıllık enflasyon yüzde beşlere düşüyordu, Erzurum, dünya markası bir şehir oluyordu, Davos’ta övgü üstüne övgü yapılıyordu, daha da hoş olanı IMF, iyi ki bizimle anlaşmadınız diyordu, işgal sonrasında Irak’ta en kârlı Türkiye çıkıyordu, Suriye ile hemhal/entegrasyon yaşanıyordu.
Bu CHP’liler bunları hiç mi okumuyor, duymuyor, görmüyor. Kim yaparsa yapsın sonuçta ülke kazanmakta.
Şu yazıyı kaleme almadan biraz evvel Washington, DC’de bindiğim taksinin şoförü tesadüfen Somalili çıktı. Türk olduğumuzu anlayınca aynen şunu söyledi: ‘Başbakanınıza hayranız Türkiye bütün İslam dünyası için rol model...’ Bu şoför yirmi bir yıldır buradaymış. Büyük ailesi Hollanda’da. Dünyayı bilen bir genç insan. Emin olun, bizdeki bazı parlamenterler, bazı akademisyenler, bazı sivil-asker-yargı bürokratları yurt dışında şoför bile olamazlar. Onun için seçmen lütfen partiden evvel adayı tanısın. Adaya oy versin. Yoksa konuşması laf ebeliğinden öteye geçmeyen kimseler, Meclise gitmeye devam ederler.
Somalili taksi şoförü Türkiye’yi tanımış parti hırsı, gözlerini karartmış olanlar tanıyamamış.
Sizce bu Kemal Kılıçdaroğlu, bu Süheyl Batum, bu Muharrem İnce neden böyle konuşuyorlar?
Orduya hakaret edilmekte.
Hükümete hakaret edilmekte.
Başbakana sövülmekte.
Halk mahkeme basmaya teşvik edilmekte.
Ergenekon sanıkları milletvekili olsun diye tutturulmakta.
Ve nihayet ve nihayet ve nihayet millet, Tunus ve Mısır’dan da beter isyana çağrılmakta. Millet dedikleri herhalde Türk milletidir. CHP’nin ayrı bir milleti olmasa gerek. Galiba şunun hesabındalar:
Bazı CHP taktisyenleri bu konuşmalarla CHP aleyhine kapatma davası açtırmak istiyorlar! Bu bir beleş kahramanlık senaryosudur. Ne gün AK parti aleyhine kapatma davası açıldıysa bu parti oylarını katladı. Ne gün Anayasa Mahkemesi’ne gidildiyse bu parti kârlı çıktı, ne gün 367 hukuk ucubesi sipariş verildiyse AK Partinin yolu açıldı. Bunları hesap eden CHP’nin akıldaneleri ne yapıp edip haklarında kapatma davası açtırmak istiyorlardır!
Hani seçimlere gidiliyor ya! Mağdur görünmeleri lazım. Bu millete isyan, orduya darbe çağrılarının bir sonraki adımı Anayasa Mahkemesine gidip ‘ne olursunuz Allah rızası için partimiz aleyhine dava açın’ diye dilekçe vermektir.
Açılır mı dersiniz?
Galiba hayır!..
Herhalde savcılar ve hakimler de kimlerin ciddiye alınacaklarını biliyordur. Öyle olmasaydı şimdi bu konuşma sahipleri çoktan savcılığa davet edilmiş, davalar da akşamdan açılmıştı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi