Ömer Üründül

Ömer Üründül

Gizli enerjilerini kullandılar

Gizli enerjilerini kullandılar

Oyuna atak başlayan Trabzonspor maçın başında iyi hazırlanmış çok önemli bir gol pozisyonu buldu. Ama Serkan bu net fırsatı acemice bir vuruşla harcadı. Ardından kornerden gelen kolay golle skor dezavantajına düştüler.
Kilit isimlerin formsuz olması ve büyük puan farklı liderliği 5 hafta içinde kaybetmiş olmak, yenen golle birlikte takımı çok olumsuz etkiledi. Devre sonuna kadar ki 30 dakikalık bölümde, Manisaspor'un alan savunmasını bozabilecek hiç bir varyasyon gündeme gelmedi.
Burak ve Umut markajcılara teslim oldular. Colman son haftalarda olduğu gibi düşük performanslıydı. Jaja maçın havasında değildi. Bu kadro yapısıyla kanatları hareketlendirmek mümkün değildi. Çünkü kenar beklerin hücuma katkı vermesi için hem organize olmak lazım hem de öndeki oyuncuların katkıları gerekiyor. Bu olumsuzluklara bir de düşük tempo eklenince Trabzon'un pozisyon bulması tesadüflere bağlı kaldı. İkinci yarıda ise bambaşka bir Trabzonspor vardı. En azından futbolcular işin ciddiyetini kavrayarak bütün gizli enerjilerini sahaya yansıttılar ve tempo yükseldi. Bu yarının en iyi oyuncusu Jaja'nın asistinde Umut'la erken gol gelince moraller de yükseldi.
Şenol Güneş doğru hamleyle Colman'ı çıkarıp Alanzinho'yu sahaya sürdü. Eğer 'Hücumda daha zengin olayım' diye düşünüp Colman yerine Ceyhun'u çıkarsaydı, Trabzonspor maçı büyük olasılıkla yenik bitirirdi. Ceyhun'un ofansif katkısı yeterli değil ama defansif anlayışta çok başarılı. Selçuk'un yükünü hafifletiyor. Kaçan fırsatlar sonrası son dakikalara doğru gelen Alanzinho'nun mükemmel golü skoru tayin etti.
Bu arada ikinci yarıda skorda denge varken ve galibiyet golünden hemen sonra kaleci Onur iki mükemmel kurtarışla bence Trabzon açısından maça damga vuran en önemli isim oldu. Bir ilgimi çeken konu da Selçuk İnan'ın kullandığı bütün duran topları alışılmışın dışında kötü kullanmasıydı.

GÜNEŞ İYİ DÜŞÜNMELİ
Trabzonspor kötü başladığı ligin ikinci yarısında çok da iyi oynamasa da iki zor deplasmanı üst üste kazanarak moral buldu. Ama Şenol Güneş'in daha iyi düşünmesi lazım. Öncelikle daha tempolu ve rakipleri rahatsız edici oynamaları gerekiyor.
Bir de mantığımın almadığı durum var. Alanzinho'ya hazır olmadığı için az görev veriyor, Yattara'ya hiç yer vermiyor. Colman son derece formsuz, Cale vasatı zor buluyor. Bu şartlarda niye Brozek kardeşlere şans verilmiyor?
***
8
Sivas'ın ardından Manisa deplasmanından da galibiyetle ayrılan Trabzonspor, 11 maçta 8 galibiyetle "Süper Lig'in dış sahada en başarılı kulübü" olmayı sürdürdü.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer Üründül Arşivi