Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Ergenekon’un sağı, solu

Ergenekon’un sağı, solu

Ergenekon’un sağı-solu belli olmaz değil, belli oldu. Sağında MHP, solunda CHP var..
Hangi partiye verirseniz verin, oyunuzu Ergenekon’a vermiş olursunuz..
Ergenekon Ali babanın çiftliği gibi. Olmayan yok ki, dincisi de var, şeyhi de, fahişesi de.. Liberali de var, milliyetçisi de. Marksisti de var.. Mehdi, Mesih, Resul, ne ararsan bulunur, derde devadan gayrı!
CHP, Ergenekon konusunda MHP’den daha dürüst davranıyor. Baykal, Ergenekon’un avukatı olmakla şeref duyuyordu, Kılıçdaroğlu, “Üye”lik seviyesine yükseltti işi..
CHP, Ergenekoncuların adaylığı sorununu hâlâ müzakere ededursun MHP ilk adımı attı bile.. Bahçeli bu konudaki açıklamasını, Balyoz Davası’nda tutuklanan “emekli Korgeneral Engin Alan’ın kendisi ve ailesi, önce Cenab-ı Allah’a, sonra MHP’ye emanettir. Artık bizim partimizin üyesi” şeklinde duyurdu.. Ne demişler, “kimle, ne için dost olduğunu söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim..”
CHP’nin içi “kelimenin tam anlamı ile yangın yeri gibi!” Bu benzetme Emin Pazarcı’ya ait.
CHP’nin AK Parti’ye karşı saldırgan politikası, biraz da dikkatleri iç hesaplaşmalardan, kavgalardan uzak tutmaya yönelik. Eski bir derin devlet taktiği, dış tehdidi örgütleyerek içeride birlik sağlama girişimi. İç hesaplaşmanın gerisinde ise siyasi rant kavgası var.. CHP’nin 80 kişilik Parti Meclisi’nde 24 milletvekili var. Yani sadece Parti Meclisi’nden 56 kişi var milletvekili olmak isteyen.. 16 genel başkan yardımcısından sadece 3’ü milletvekili. Oradan da 13 kişi var Meclis’e girmek isteyen. Etti mi 69 kişi.. Aslında Parti Meclisi’ndeki 24 milletvekili de yeniden listede yer almak isteyeceğinden bu toplam 93 kişiye çıkacaktır..
CHP’nin milletvekili sayısı neydi? 97 gibi bir şey. Bu seçimde bu sayı daha da düşebilir.. Yani, CHP’nin parlamentodaki sandalye sayısı 90’ın altına düşerse şaşmayın. Belki MHP baraj altı kalırsa, CHP bu sayıyı koruyabilir.. O zaman CHP’nin bırakın Ergenekon’dan aday göstermeyi, kendi milletvekillerinin üçte ikisi bu durumda Meclis’e giremeyecek.. CHP’deki iç savaşın sebebi şimdi daha iyi anlaşıldı mı?
Emekli paşalar, emekli yargıçlar, birtakım gazeteciler, STK temsilcileri boşuna heveslenmesinler.
Kimse para verip de aday olmaya kalkmasın, hem paraları gider, hem de Ergenekon’un avukatlığını üstlenen bir partiden aday olmak onun için hoş bir hatıra olmaz.
Ergenekon’un iki ayağı belli. Bu sacayağının üçüncüsü hangisi derseniz, benim aklıma DP geliyor.. Zeybek bunu reddetse de, Ergenekon’un ufaklıkları bir torba içinde orada toplanıp, MHP’nin eksiği-gediği tamamlanarak baraj altına düşmesi engellenecek gibi sanki..
Daha önce yazdım. MHP bu pazarlığa evet derse, DP bileşenlerin talepleri, barajın üstüne çıkma karşılığı diyet olarak milletvekillerinin yarısını ödemesi ile sonuçlanabilir..
MHP’nin milletvekili sayısı 70 civarında. Bu sayı kesinlikle düşecek.. 50’ye gerilese, yarısını DP bileşenlerine mi verecek?.. Bahçeli’ye de Zeybek’e de hatırlatmak isterim. Bunlar cin olmadan adam çarparlar. Bunları toplamak, başına cin toplamak gibidir.. Toplamak kolaydır, ama dağıtmak daha zordur. Elini verirsin, kolunu alamazsın. Sen onu bırakırsın, o seni bırakmaz..
MHP popüler aday arayışında ama, listede kazanacak sırada mevcudu bile koruyamıyor ki..
CHP, MHP, DP’ye bir “müjdeli haber”im daha var. Siz içeridekileri düşünüyorsunuz, oysa sıranın kendisine gelmesinden korkan dışarıdakiler, siz onları çağırmasanız da, onlar sizin kapınızı çalacaklar. Dahası tehdit ve şantaj da yapacaklar.. Eski günlerdeki iyiliklerini hatırlatacaklar.. Diyet isteyecekler, sahi o zaman ne yapacaksınız?.
Siz Mart gelince saldırıya geçmeyi düşünüyorsunuz da, evdeki hesabı unutuyorsunuz galiba.. Sizi rahatlatacak bir bilgi vereyim mi? Biliyorsunuz Balyoz davasının Gölcük belgeleri ortaya çıktı.. Orada on binlerce kişinin fişlemeleri de var.. Herkesi fişlemişler. Kimler bu işten haberdar ve sürece destek veriyor belli. “Müzahirler” olarak dosyalanmış.. Politikacı da var bürokrat da, asker de var polis de. Gazeteci de, iş adamı da. Anlayacağınız herkes.. Hani bu listeye bakıp (Her ne kadar siz bunların düzmece olduğunu söyleseniz de, işin aslını bilmiyor olamazsınız) “kardeşim senin adın listede var. Aday olursan sana saldırır, yıpratırlar, ağrımaz başına iş alırsın, hem kendine, hem bize zarar verirsin” diye başınızdan savabilirsiniz.. Hadi, size bu kıyağımı unutmayın.. O listeler hâlâ size ulaşmadı ise avukatlığınızı iyi yapmıyorsunuz demektir.. Sizin gibi avukatları olanların başı beladan kurtulmaz zaten. Neyse ki, Allah sizi iktidarın başına getirmiyor.. AK Parti’nin, ya da bu memleketin ne çilesi varsa, onlara musallat ediyor, ama belki de AK Parti’nin en önemli şanslarından biri de böyle bir muhalefete sebeb olmasıdır. Ergenekoncuların böyle dostları varken, onlara düşman gerekmez.
Bir gün bu ülkede Cumhuriyet HP diye bir parti olmayacak ve o gün daha güzel olacak.
Selam ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi