Rahim Er

Rahim Er

İsrail, panikleyeceğine Türkiye’nin garantörlüğünü isteyebilir

İsrail, panikleyeceğine Türkiye’nin garantörlüğünü isteyebilir

İsrail, 1948’den bu yana hiç bu kadar yalnız kalmadı.
Hiç bu kadar karamsarlığa da düşmedi.
Hiç bu kadar paniklediği de görülmedi.
Kurulduğu tarihten beri komşuları aleyhine sürekli genişleyen, en ufak kıpırdama gördüğünde ölçüsüz kuvvet kullanarak orayı felç eden İsrail, şimdi kara kara düşünüyor. Önce Türkiye’yi kaybetti. Şimdi de Hüsnü Mübarek adlı taşeronun devrilmesiyle Mısır’ı. Amerika var diyenler çıkabilir. Amerika, dünyanın ta öbür tarafında. Dökme suyla değirmen dönmüyor. Dönseydi, Irak’ta zafer kazanmış olurdu.
Bugün, İsrail, bir adada yapayalnız kalmış gibi.
Bu İsrail İran’a da kafa tutamaz.
Korku, büyük yanlışlara yol açabilir. Yaşadığı korku, İsrail’e inanılmaz hatalar işletebilir. O hatalar da bölgenin ve dünyanın huzurunu kaçırtabilir. Bunların olmaması için teklifimiz şudur.
İsrail, panikleyip korkacağına, karamsarlığa düşeceğine Türkiye’nin garantörlüğünü istesin.
Türkiye, Kıbrıs ve Nahçıvan’ın garantörüdür.
Suriye, Filistin, Gürcistan, Batı Trakya, Kosova ve Saraybosna’nın da fiili garantörü.
Garantör, himaye ettiği devletin varlığını teminat altına almış olur.
İsrail, KKTC’de Türkiye aleyhtarlığını tezgâhlamak gibi yeraltı faaliyetlerine girişeceğine, şurada-burada Türkiye düşmanlığı çıkartacağına zekâsını kullansa iyi eder. Yahudiler, uyanık, menfaatini bilen adamlardır. Fakat şimdilerde alabildiğine hissi hareket etmekteler.
Osmanlı Barışı, bölgeyi bin yıl huzur içinde yaşatmıştır. Türkiye, bugün o barışın da temsilcisidir. Tunus’tan başlayan ve her gün gelişen Uyanış Hareketi, o barışa doğru bir koşudur.
İsrail’le Suriye’yi.
İsrail’le Filistin’i.
İsrail’le İran’ı.
İsrail’le Hamas’ı.
İsrail’le Hizbullah’ı barış, adalet, huzur ve denge içinde yaşatacak olan ne İngiltere, ne Fransa, ne Rusya ve ne de Amerika’dır. Bunu yapacak yegane devlet Türkiye Cumhuriyetidir. Onun için, Tel-Aviv, emperyal emellerden, zulümden, haksızlıktan, kan dökmekten vazgeçerek eşitlerden biri olmaya razı olmalı. Yahudi olması ona bir imtiyaz kazandırmaz. Arap, Fars ve Türki bütün İslam Coğrafyasının sözünü dinleyeceği bir merkez vardır, Türkiye. İsrail, tez elden zekâsını çalıştırıp Türkiye’nin garantörlük şemsiyesinin altına girmeli.
Kurtuluşu bu tekliftedir. Bölge yeniden inşa olurken o hâlâ Nil’den Fırat’a ham hayalinin peşinde giderse, şoven niyetler taşırsa bu paniği, bu karamsarlığı, bu yalnızlığı ileride hezimete de dönebilir.
Bu ay-yıldızlı bayrak, gölgesine sığınan kurt ile kuzuyu yan yana yaşatabilecek büyüklüktedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi