Mehmet Barlas

Mehmet Barlas

Başbakan'ın eğilmesi gereken sorunlardan bazıları

Başbakan'ın eğilmesi gereken sorunlardan bazıları

Başbakan Erdoğan'la atv için bir söyleşi yapacağımız haberi duyulduğu andan itibaren siz sayın okurlarımızdan "Başbakana bunu da sorun" içerikli uyarılar yağmaya başladı.
Aynı içerikli okur mesajlarından bazıları örneğin şu gibi durumları yansıtmaktaydı:
- 2009 da özelleştirme sonucu işten atıldık. Emekliliğimizi yaşımızdan ötürü bekliyoruz. Talebimiz, 1999 öncesi sigortalı olanların haklarının geri verilmesi veya yaşlarından dolayı emekli olamayan milyonlarca işsiz insanın daha da mağdur edilmemesidir. 2009 Ocak ayında işyerinden aldığımız tazminatlarla bugüne kadar gelmeye çalıştık, çocuklar büyüdüler, ihtiyaçlar arttı. Ama ne yazık ki gençliğimizi, yıllarımızı verdiğimiz işyerlerimizden emekli olamadan atıldık. Bu konu sizlerin yorumları ile lütfen Başbakan'a iletilsin...

KPSS haksızlığı
- Ben üç yıldır atama bekleyen bir lise matematik öğretmeniyim. Kopya yüzünden iptal edilen KPSS sınavı ile atanabilecek puanı almıştım. Branşımda 911. sıradaydım. 1055 matematikçi alınıyordu. İkinci sınavda 1.5 net eksik yaptım ve sıralamam 1325'e geriledi. Son yapılan sözleşmeli alımda önümde 13 aday kaldı. Kopya olayının faturası benim gibi hakkıyla kazanıp sınırda kalanlara çıktı. Bu mağduriyetin giderilmesi için 30 bin alım yapılmalıdır.
- Ben sözleşmeli öğretmen olarak görev yapıyorum. Bizlere eski Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin Çelik ve şu anki bakanımız Sayın Nimet Çubukçu defalarca kadro sözü verdi. Ama bu sözler yerine getirilmedi. Programınızda bizlere verilen bu kadro sözünü Sayın Başbakanımıza iletir misiniz? İletirseniz biz sayıları 70 bini bulan sözleşmeli öğretmeni mutlu edersiniz.

Zorunlu askerlik sorunu
- Yaşım 33, evliyim, bir evladım var ve çalışıyorum. Mortgage kredisi ile ev aldım ayda 1100 TL ödüyorum... Nasipse 37 ayım kaldı kredinin bitmesine. Oğluma bir ev bırakacağım ilerisi için, anadan babadan başka da kalan bir şey yok... Bugüne kadar faydalı ve zararsız bir insan olarak yaşadım, karakola hiç gitmedim lakin askerlik sorunu artık içinden çıkılmayan bir hal alıyor. Bu konuda temel askerlik eğitiminden oluşan kısa süreli askerlik istiyoruz adı ne olursa olsun. Bu akşam bunu başbakanımıza referandum öncesi söz ettiğiniz gibi bugün de söz etmenizi, artık bu konuya başbakanın ağzından en net cevabı almanızı istiyoruz.
- Başbakanla olan programınızda Tarım Bakanlığı ve diğer bakanlıklarda çalışan sözleşmeli personelin durumuyla ilgili soru sorabilirseniz memnun oluruz. Bizler köyde ikamet etme zorundayız, eş durumundan tayin yaptıramıyoruz, terfi etme hakkımız yok, emsali meslektaşlarımızla maaş eşitsizliğimiz var, köy şartlarında donanımımız eksik (araç, malzeme barınma v.s) bu ve buna benzer birçok sıkıntılarımız var.

Uzman jandarmaların sorunları
- Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde 24 saat esasına göre yaz kış demeden çalışan 25 bin uzman jandarmalardan sadece biriyim. Dört yıllık üniversite mezunuyum. Sayın Başbakanımıza sorar mısınız? Bizim nüfus müdürlüğünde, kaymakamlıkta, diğer kurumlarda vs. çalışan memurlardan ne farkımız var? Kendi nam ve hesabına bitirdikleri Yüksek Okul ve Fakülte Mezunları Uzman Jandarmaların özlük hakları halen neden ortaokul seviyesindedir? Aldıkları eğitime denk gelen derece ve kademede özlük işlemleri düzeltilmeyecek mi? Bu durum 25 bin uzman jandarma ve bir o kadar da aileyi ilgilendiriyor. Siz de bu çağrımıza kulak verin ve bu haksızlığı Başbakan'a iletin.
Dün bana gelen yüzlerce okur mesajından bazıları bunlar.
Dün akşamki programda bunları ve genel siyaset içerikli benim sorularımı Başbakan'a yöneltmek isteyerek katıldım.
Eğer bunlardan bazılarını zaman yetersizliği ile iletemediysem bile, Sayın Başbakan geniş kitlelerin bu tür sorunları olduğunu bu yazıdan anlayacaktır sanırım.
Sorunlarını bana ileten tüm sayın okurlarıma teşekkür ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Barlas Arşivi