Ahmet Kekeç

Ahmet Kekeç

Ne biçim örgütsün sen?

Ne biçim örgütsün sen?

Bu ne birader? Hem “gazeteci tutuklamalarına” karşı çıkacaksın, hem de tutuklu gazetecilerden bazılarının kurduğu internet sitesine veryansın edeceksin... Burada bir çelişki yok mu?

Henüz veryansın etmedim.

Birazdan edeceğim.

Kaldı ki, burada bir çelişki yok. Çelişkiyi siz kafanızda arayacaksınız...

Konu şu:

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Oda TV adlı internet sitesine “basın özgürlüğü ödülü” vermiş... Bidon Kafa Yılmaz’ı da, “yılın köşe yazarı” seçmiş.

Biz bu Cemiyet’i, sık sık, “Sultan Abdülhamit sansürünü kınama eylemlerinde” görüyoruz... “Sansür”, sadece, mezkur şahsın “devri istibdadına” özgü bir uygulamaymış gibi...

Sansür uygulamalarının tillahı olan “Takrir-i Sükûn Yasası”yla ilgili, biz bu Cemiyet’in herhangi bir itirazını hatırlamıyoruz... Gazeteler kapatılırdı, gazeteler “kurdurulurdu”, temyizi olmayan mahkemelerde (İstiklal Mahkemeleri’nde) gazeteciler yargılanırdı, salkım salkım adam asılırdı... Ufunetli yıllardı.

Biz bu Cemiyet’i şekva halinde hiç görmedik.

Sıkıyönetim dönemlerinin basın yaptırımlarında da yoklardı...

Darbelerde de yoklardı...

Postmodern darbe sürecinde de yoklardı.

Bu kadar dava, bu kadar mahkeme celbi, bu kadar “andıç...” Hiçbir mensubun kılı kıpırdamadı... Demeç vermediler. Kınama bildirisi yayınlamadılar. Yürüyüş yapmadılar... “Paşa emriyle” gazetecilere işten el çektirilirken, anlamsız bir suskunluğa büründüler ve sayıyla “arazi” olmanın yolunu seçtiler.

Cemiyeti böyle de, Sendikası çok mu farklı sanki?

Odası çok mu farklı?

Konseyi çok mu farklı?

Hakkımda açılmış 100 küsur soruşturma için, Basın Konseyi’nden eman dilemiştim... “Biz de gazeteciyiz... Nurettin Şirin de gazeteci... Terörle Mücadele timlerinin tarassutu altında yaşayan Hasan Karakaya ve Hasan Maden de gazeteci...” demiştim.

Karşılık bulamadım.

Karşılık olarak, adresime, “savunmanızı” şeklinde bir yazı gönderdiler.

Hulki Cevizoğlu kendisine hakaret ettiğim vehmiyle başvuruda bulunmuş, Basın Konseyi savunmamı istiyor.

Mehmet Ali Birand ve Cengiz Çandar andıçlandığında, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti susmuştu... Mehmet Barlas, Ali Bayramoğlu, Mustafa Erdoğan, Ahmet Altan, Koray Düzgören, Ahmet Tezcan, Yağmur Atsız, Nazlı Ilıcak, Etyen Mahçupyan, Yalçın Özer susturulduğunda, yine susmuştu.

Basın Konseyi de susmuştu.

Pardon, susmamıştı... Bu kuruluşun “kurucusu, yaşatıcısı ve her bir şeyi” olan Oktay Ekşi “Alçakları tanıyalım” diye bir yazı yazmış, zaten generallerin gadrine uğramış gazetecileri “alçak” ilan etmişti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne soruyorum:

Basın özgürlüğü konusunda hangi katkısını saptadınız da, Oda TV’yi ödüllendiriyorsunuz?

İftira atmak, kara çalmak, siyasi manipülasyon yapmak, darbeleri savunmak ne zamandan beri “basın faaliyeti” sayılır oldu?

Peki, nerdeyse her yazısında nefret suçu işleyen, ırkçılık yapan, kendisi gibi düşünmeyenleri hedef gösteren Yılmaz Özdil’in basın özgürlüğüne ne gibi bir katkısı var?

Niçin sizi, “militarizmlerin” gadrine uğramış gazetecilerin yanında göremiyoruz?

Niçin aklınıza Sultan Abdülhamit’ten başka “sansürcü” gelmiyor?

Niçin darbe yandaşlarına gösterdiğiniz toleransı, bedel ödemiş demokratlardan esirgiyorsunuz?

Ne biçim meslek örgütüsünüz siz!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Kekeç Arşivi