Gülay Pınarbaşı

Gülay Pınarbaşı

Onun hedefi İslam Birliği'nin kurulmasıydı

Onun hedefi İslam Birliği'nin kurulmasıydı

Geçtiğimiz hafta Hak'kın rahmetine kavuşan büyük dava adamı, Türk-İslam alemine yaptığı büyük hizmetlerle tarihe geçen Sayın Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın ailesine ve tüm İslam alemine başsağlığı dileyerek yazıma başlamak istiyorum.

Sayın Erbakan Hocamızın tevekkülü, samimiyeti, sabrı, cesareti, kararlılığı, azmi, dirayeti ve güzel ahlakı ile ilgili hepimiz çok fazla örnek verebilir, sayfalarca yazı yazabiliriz. Ancak ben yazımda bu büyük dava adamının İslam Birliği konusundaki görüşlerinden ve İslam birliğine verdiği önemden bahsetmek istiyorum. Çünkü Sayın Necmettin Erbakan'ın izinden giden biz gençlerin üzerinde yerine getirilmesi gereken çok büyük bir sorumluluk var: Türk-İslam Birliğinin bir an önce kurulması.

Bizler İslam Ortak Pazarı, İslam Ortak Para Birimi, İslam Kültür İşbirliği, İslam Savunma Paktı, İslam Birleşmiş Milletler Teşkilatı gibi fikirleri ilk ondan duyduk, bu fikirlerin çok büyük bir hızla gerçekleşebileceğini de yine ondan öğrendik. Hepimiz bu davanın lideri Sayın Necmettin Erbakan gibi bitmek bilmeyen bir kararlılıkla, azimle, dirayetle, sabırla, cesaretle ve zorluklar karşısında asla yılgınlık göstermeden bu değerli fikirlerin hayata geçmesi için çaba göstermeliyiz. Vaktimizi, enerjimizi ve tüm imkanlarımızı Türk-İslam Birliğinin bir an önce kurulması yolunda harcamalıyız. Bu çabamızda, Sayın Necmettin Erbakan'ın aşağıda bazı örneklerini vereceğim bu sözleri bizler için bir rehberdir:

"KENDİMİZİ KURTARMAK YETMEZ. BİR MÜSLÜMAN OLARAK BÜTÜN İNSANLIĞI KURTARMAKLA MÜKELLEFİZ. HUZUR, BARIŞ, REFAH VE ADALET DOLU BİR SAADET DÜNYASINI KURMAKLA YÜKÜMLÜYÜZ. YANLIŞIN YERİNE DOĞRUYU, ÇİRKİNİN YERİNE GÜZELİ, KÖTÜNÜN YERİNE İYİYİ, SÖMÜRÜNÜN YERİNE ADALETİ, KAOSUN YERİNE HUZURU, KAVGANIN YERİNE KARDEŞLİĞİ HAKİM KILMAK İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞMALIYIZ!"

"İlmi tespitler ve tarihi gerçekler, insanlığın kurtuluşu için tek çarenin İslam dini olduğunu gösteriyor. Tek millet olan ırkçı emperyalizme karşı, İSLAM ÜMMETİ BİRLİK OLMALIDIR."

"Fakir-fukarayı düşünmek bir Müslüman olarak vazifemizdir... Bunu temin etmek için de, Adil Düzen gerekir. O itibarla, bir yandan tek bir ümmet olduğumuzu dikkate alarak, İSLAM BİRLİĞİ'Nİ BİR AN EVVEL KURMAMIZ GEREKTİĞİNİ idrak etmemiz lazım."

"MÜSLÜMAN TOPLUMLARIN BATILI TOPLUMLAR KARŞISINDA ÖZGÜR, EŞİT VE BAĞIMSIZ OLABİLMELERİ, YER ALTI VE YER ÜSTÜ SERVETLERİNİ SÖMÜRÜDEN KORUYUP REFAH VE KALKINMALARINI GERÇEKLEŞTİRMELERİ ANCAK İSLAM BİRLİĞİ İLE MÜMKÜNDÜR."

"Yeryüzünde yaşamakta bulunan her biri farklı tüm inançlar, kültürler, ırklar, diller, renkler, toplumlar, bireyler bir arada, kimse kimseyi dışlamadan, yok saymadan, asimile etmeye çalışmadan, ötekileştirmeden hakkaniyete riayet ederek yaşamak durumundadırlar...

Bütün bunlar YENİDEN BÜYÜK TÜRKİYE LİDERLİĞİNDE, İSLAM BİRLİĞİ TEMELİNDE YENİ BİR DÜNYA VE ADİL DÜZEN KURULMASI İLE MÜMKÜNDÜR. BUGÜNKÜ TÜRKİYE BU MİSYONU HAKKIYLA YERİNE GETİRECEK MADDİ VE MANEVİ GÜCE, DONANIMA, TARİHİ BİRİKİME VE TEMİZ BİR SİCİLE SAHİPTİR."

"Manevi huzur olmadan maddi huzuru bulmak mümkün değildir. Peygamber Efendimiz sadece İslam alemi için değil bütün insanlık için bir kurtuluş müjdesidir. ADALETLE YÖNETİLEN, BARIŞ VE HUZUR DOLU BİR DÜNYA, ANCAK O'NUN GETİRDİĞİ İLAHİ PRENSİPLER ÜZERİNE İNŞA EDİLEBİLİR."

Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın da çok açık bir şekilde belirttiği gibi, zulüm altındaki İslam topraklarında kurtuluşun yolu, İslam ümmetinin birleşmesinde yatmaktadır. Bugün İslam dünyasının durumu ortadadır. Filistin'de, Afganistan'da, Doğu Türkistan'da, Tunus'ta, Cezayir'de, Mısır'da, Yemen'de, Libya'da, kısaca tüm İslam dünyasında Müslümanlar bu parçalanmışlığın bir sonucu olarak zulüm görmektedirler. Yoksulluk, yolsuzluk, ahlaksızlık, gelir dağılımında dengesizlik, acımasızlık, zulüm, çatışma, adaletsizlik milyonlarca insanı mağdur etmektedir. İhtiyaç içinde olan mazlum insanlar kendilerine uzanacak bir yardım eli beklemektedirler. Bu yardım eli "İslam birliği"dir. Yaklaşık 1.5 milyarlık bir nüfusa sahip olan Müslümanların oluşturacağı bir birlik tüm bu sorunların üstesinden kolaylıkla gelebilir. İslami bir merkezin önderliğinde İslam medeniyetinin yeniden yükselişi sağlanabilir ve 21. yüzyıl İslam dünyası için aydınlık bir yüzyıl olabilir. İslam dünyası, tüm Müslümanların "kardeş" olduğu gerçeğini hatırlamalı ve bu manevi kardeşliğin getirdiği güzel ahlak ile tüm dünyaya örnek olmalıdır. Allah'ın Saff Suresi'ndeki hatırlatması aklımızdan hiç çıkmamalıdır. Ayette şu şekilde bildirilmektedir:

Şüphesiz Allah, Kendi yolunda, sanki birbirlerine kenetlenmiş bir bina gibi saf bağlayarak çarpışanları sever. (Saff Suresi, 4)

Bu birlik ve beraberliğin sonucunda, Allah Müslümanlara büyük bir güç, bereket ve huzur verecek, Allah'ın Nur Suresi'nin 55. Ayetinde bildirdiği vaadi muhakkak gerçekleşecektir.

Allah, içinizden iman edenlere ve salih amellerde bulunanlara va'detmiştir: Hiç şüphesiz onlardan öncekileri nasıl 'güç ve iktidar sahibi' kıldıysa, onları da yeryüzünde 'güç ve iktidar sahibi' kılacak, kendileri için seçip beğendiği dinlerini kendilerine yerleşik kılıp sağlamlaştıracak ve onları korkularından sonra güvenliğe çevirecektir. Onlar, yalnızca Bana ibadet ederler ve Bana hiçbir şeyi ortak koşmazlar. Kim bundan sonra inkar ederse, işte onlar fasıktır. (Nur Suresi, 55)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gülay Pınarbaşı Arşivi