Aziz Üstel

Aziz Üstel

Haziran sonrası Kılıçdaroğlu out Feyzioğlu in!

Haziran sonrası Kılıçdaroğlu out Feyzioğlu in!

Ankara’nın Oran semtini mesken tutmuş, sık sık CHP Genel Merkezi’nde turlayan dostumuz gene upuzun bir e-posta yollamış Ankara’dan.
“Hani Önder Sav ve

politbüro dışlandı ya? İnanma. Seçim sonrasını bekliyorlar.”

Politbüronun, CHP örgütüyle hemen her gün görüştüğünü iddia ediyor bizimki:

“Sonuçlar hiç iç açıcı değil... Kemal Kılıçdaroğlu açısından. Ama Kemal Bey’in kapıya koyduğunu sandığı tayfa şimdiden ellerini ovuşturuyor. CHP yüzde 23-25 bandında kalacak. Kıyılarda bile, başta Antalya olmak üzere AK Parti oylarında ciddi artışlar olacak. Hatta İzmir’de bile AK Parti oyları yükselişte... Haziran seçimlerinden sonra parti için için kaynamaya başlayacak. Ufukta olağanüstü kurultay belirecek. Baykal umutlanacak, ama bambaşka biri çıkacak ortaya!
“Süheyl Batum’u hazırlamayı düşündüler bir ara Kılıçdaroğlu’nun yerine, bizim dedeler. Ancak Batum, kağıt kaplan çıkışıyla ‘ünlenince’, askeri kızdırmamak için

ondan vazgeçtiler.
“Geçenlerde Or-An’da, bir evde yapılan toplantıda Prof. Dr Metin Feyzioğlu üzerinde fikir birliğine varıldığı kulağıma geldi.” Kim mi Metin

Feyzioğlu?

Metin Feyzioğlu, 10 Ekim 2010’da Ankara Barosu başkanlığına, Demokratik Sol Avukatlar Grubu’nun adayı olarak katıldı ve 4 bin 732 oyla koltuğa oturdu.

Manevi babası ve dedesi rahmetli Turhan Feyzioğlu’ydu. Annesi Saide Hanımefendi, doğumdan, iki saat sonra vefat edince Turhan Feyzioğlu torununu evlat edindi. Turhan Feyzioğlu Türk siyaset tarihine “nabza göre şerbet vermek” deyimini sokmakla kalmamış, Bülent Ecevit’in CHP Genel Başkanı olmasından sonra, 47 arkadaşıyla birlikte Güven Partisi’ni kurmuş, bu partiyi de Cumhuriyetçi Parti’yle birleştirip 1973 genel seçimlerine 50 milletvekiliyle girip, yüzde 5.5 oy ve 13 milletvekiliyle çıkmış. Buna rağmen, CHP-MHP koalisyonunun dağılmasından sonra kurulan hemen her hükümette var, ya başbakan yardımcısı ya da hükümetin dışarıdan destekçi
si olarak.

Kenan Evren büyüğümüz, 12 Eylül’den sonra başbakanlık görevini ilk Feyzioğlu’na teklif etmiş ama o kabul etmeyince Bülend Ulusu Paşa’ya dönmüş.

Her neyse, CHP’nin damarından gelen bir ailenin evladı/torunu Metin Feyzioğlu. Çok da genç; 1969 doğumlu.

Feyzioğlu’nun, CHP Genel Başkanı olabilmesi için, partinin Haziran seçimlerinden hezimete yakın bir sonuçla çıkması gerekiyor. Ondan sonra da erken kurultay kararı alınacak ve seçime gidilecek. Bu arada tabi Deniz Baykal’ı da yabana atmamak gerek. “Beni bi kaset dümeniyle yolladınız; yerime getirdiğiniz adamsa partiyi iyice aşağılara çekti! Verin koltuğumu geri!” derse ne olacak?

Eğer bizim Ankaralı dostumuzun söylediği gibi CHP yüzde 23-25 bandına takılır kalırsa, Haziran’ın ikinci yarısı çok renkli geçecek!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi