Aziz Üstel

Aziz Üstel

Kaşif Kozinoğlu / Eşref Bitlis’ten Ergenekon’a

Kaşif Kozinoğlu / Eşref Bitlis’ten Ergenekon’a

Rahmetli Eşref Bitlis 1993 yılında bir kazaya (?) kurban gitti! Ardından başka ölümler de geldi! Örneğin, yakın çalışma arkadaşlarından Albay Kazım Çillioğlu, Tunceli Jandarma Alay Komutanı’ydı. Odasında, 3 Şubat 1994’te, kafasına sıkılmış tek kurşunla ölü olarak bulundu. Albay Çillioğlu sağ elini kullanıyordu tabancaysa sol elindeydi!

Tarih 14 Ağustos 1995’i gösterirken, Albay Rıdvan Özden, gene Eşref Paşa’nın yakın dostlarından, kafasına tek kurşun sıkılmış olarak Mardin’in Savur İlçesi Ormancık kırsalında ölü olarak bulundu. Bu iki albayın da not defterlerinde şöyle bir yazı vardı: “Faili meçhul cinayetlerin listesi yapılmalı; bunlar araştırılmalı!”

Dönem, Güneydoğu’da Yeşil’in cirit attığı dönemdir!

Yeşil bir kişinin şifre adı mıdır yoksa birden çok kişinin mi, bu da henüz açığa çıkarılamadı!

Gelelim bugüne. Odatv’nin aranması sırasında MİT eski gö
revlisi Kaşif Kozinoğlu’nun verdiği öne sürülen “devlet güvenliğini ilgilendiren, çok gizli belgelerin” ele geçirildiği iddia edildi.

Şimdi, Kozinoğlu’nu Ergenekon’la buluşturan en büyük kanıt olarak Ergenekon sanığı Yarbay Korkut Eken’le çok yakın ilişkide olduğu iddiası var gündemde.

Daha önemlisi, JİTEM’in kurucusu olduğu öne sürülen ve öldürülen Cem Ersever’in yazdığı ancak basılmadan ortadan kaybolan “Şam’daki Kemancı” adlı kitabın Kozinoğlu’nda olduğu söyleniyor. Bu kitapta Ergenekon’daki derin yapılanmadan Eşref Bitlis suikastına değin uzanan, çok önemli bilgiler var deniyor.

Kaşif Kozinoğlu 10 Ocak 2011’de yurt dışına çıkmış. Turist olarak mı? Görevli olarak mı? Görevliyse kimlerce, niçin görevlendirilmiş? Bunların yanıtları yok ortada. Kozinoğlu’nun dün adliye sürecine kadar doğru düzgün bir resmi yoktu, gazetelerde yayınlanan o ucube, vesikalık mı
robot resim mi ne olduğu anlaşılmayan fotoğrafın dışında. Özgeçmişiyle ilgili, ayrıntılı bilgiye, görev yerlerine ulaşamıyorsunuz. Son çalıştığı birim ise MİT Muharebe Arama Kurtarma Birliği. Bu görevi Kozinoğlu’ndan devralan Levent Göktaş ise Ergenekon davası nedeniyle tutuklandı!

Türkiye’nin doksanlı yılları gerçekten de “devleti ebed müddet” ana başlığı altında yapılan, ama aslında devletin temeline dinamit döşenmesine yol açan rezilliklerle dolu! Bu cinayetlerin sorumluları ortaya çıkarılmadan kimse rahat bir soluk alamayacak! Almamalı da zaten!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi