Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Hem dindar, hem laik.. Hem sağcı, hem solcu!

Hem dindar, hem laik.. Hem sağcı, hem solcu!

Ortaylı diyor ki; “Atatürk Yahudi olamaz, çünkü o bir köylü ve Yahudiler köylü olmaz.”
Bu bir bilgi değil, akıl yürütme sonucu bir yorum ve bir kanaat. Mesela benzer bir mantıkla “Atatürk mason olamaz, çünkü o mason localarını kapatan adamdır” demek de mümkün..
Adnan hoca hem Yahudi/Mason karşıtı, hem nasıl Atatürkçü olabilir, bu kafa karışıklığı olmasa..
İngiltere gibi bir yerde “Son zamanlarda Ulu Önder Atatürk’ün Yahudi ve İngiliz ajanı olduğuyla ilgili bazı internet sitelerinde iddiaların yer aldığını” söyleyerek bir soru soracak olursanız, alacağınız cevap bellidir: “Atatürk’ün ne olduğu belli. Atatürk köylüdür. O karga hikayesinin üzerinde onun için çok dururlar. Köylüler Yahudi olmaz.”
Önce Yahudiliği bir ırk olarak mı, yoksa bir din olarak mı soruyorsunuz, buna bir karar vermeniz gerek.. Hem ırk ve hem de din olarak sorabilirsiniz..
Mustafa Kemal’in havraya giden bir Yahudi olmadığını hepimiz biliyoruz. O seküler bir hayat tarzına bağlı biri idi.. Tamam, Mason locasının meşrik-i azamını kendine danışman ve sırdaş yaptı. Dişçisi General Güsberg Yahudi cemaatinin seküler senyörü idi. Bütün bunlar Mustafa Kemal’in Yahudi olduğu anlamına gelmez.
Beni İsrail olmak, Musevi olmak, Siyonist olmak, her zaman aynı anlama gelmez.. Beni İsrail olmak tek başına kötü, günah bir şey de değil.. Hz. İbrahim’in al ve ashabına salavat getirirken, aslında İbrahim oğlu, İshak oğlu bir diğer adı İsrail olan Yakub aleyhisselamın oğullarına, yani İsrail oğullarına salat ve selam da getirmiş oluyoruz.. Tabii onlar eğer İslam şeriatına bağlı kişiler iseler. Yoksa hangi Müslüman Hz. Musa, Hz. Harun ya da Hz. Yusuf’un, Hz. Süleyman’ın, Hz. Davud’un, Hz. Zekeriya’nın soyundan gelmiş olmayı kendisi için zül kabul eder?
Hem kim, kendi ana babasını, doğduğu zamanı ve toprağı kendisi seçti ki?.
Bugünkü anlayışa göre, Yahudi bir anneden doğmak, Yahudi kabul edilmek için yeterli.. Bugünkü Yahudiler, o kanı taşımanın “üstün olmak” için yeterli olduğunu kabul ediyorlar.. Hz. İbrahim bir putperestin oğlu idi. Ya da Hz. Lut’un karısı Hz. Lut’a iman etmedi.. Ya da Hz. Nuh’un bir oğlu da inkarcılardan oldu.. Kabil de Habil de Hz. Adem’in oğulları idi. Biri zalimlerden oldu, diğer muvahhidlerden idi.
Mustafa Kemal’in dine bakışı belli. İsterseniz Doğu Perinçek’e sorun.. O gökten indiği kabul edilen şeylere inanmıyor.. Ama bu memlekette herkes Atatürk ilke ve inkılablarına bağlılık yemini etmeye zorlandığı için, herkes de kendine göre bir Atatürk icad etti. Mesela Diyanet’in Atatürk’ü dindar bir Atatürk’tür.. Milli Eğitim’inki de öyle. Askerlerinki laiktir. CHP’ninki de öyle.. Sağcılarınki sağcı, solcularınki solcu, milliyetçilerinki milliyetçidir.. Balıkesir Hutbesi, Bursa Nutku, “Ne mutlu Türküm diyene” ya da “Türk aleminin en büyük düşmanı komünistliktir, her görüldüğü yerde ezilmelidir”
Anne - babasına gelince, o tartışmalı.. Şemsi Efendi Mektebi bir İslam mektebi değildi. Bu konuda Ilgaz Zorlu başka şeyler de söylüyor.. Şemsi Efendi’nin asıl adı da Şimon Zwi idi.. Annesinin birkaç defa evlenip boşandığını biliyoruz.. Mesela İbrahim İhsan diye birinden söz ediliyor. Bu kişinin Mustafa Kemal’le yakınlığını bilmiyoruz..
İşin gerçeği Mustafa Kemal hakkında pek az şey biliyoruz. “Atatür”, “Atadan” ailesi gibi bir takım aileler var. Kimine göre Mustafa Kemal’in oğlu vardı, kimine göre hâlâ yaşayan üvey kardeşi de var..
Sabetaylık konusu, dönme meselesi çözülmeden bu konuda mesafe alınması çok kolay gözükmüyor.. Bende başka bilgiler de var aslında.. Bu arada CeBİT fuarında, Almanya’da yeni bir bilgiye daha ulaştım.. Hepsi tamam da Dr. Hilmi Ziya Kayatürk kim? Adam “kaya gibi Türk” olması gerekir, soyadına bakılırsa, oğlu Sezai Tunç Kayatürk de Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nda yöneticilik yapmış.. Oğlu Oskar Nissen (namı diğer Özkan Kayatürk) şimdi Amerika’da yaşıyor ve bir Alman’la evli.. Hilmi Ziya beye Mustafa Kemal “Türk olacaksın” demiş, o da olmuş.. Nüfus cüzdanlarında da Müslüman yazmışlar.. Adamlar aslen Danimarkalı. Hristiyan. Türkiye’de hâlâ akrabaları var. “Arda”, “Tunç”, “Günda” ve Günöy” aileleri ile de akrabalık ilişkileri var.
“Türk aşireti” ne kadar Türk acaba? Hani şu Ahmet Türk’ün de mensubu olduğu Kürt aşiretinden söz ediyorum.. Sahi kim kimdir bu memlekette? 1. İnönü Savaşı diye bir savaş var mı? Yunan’a karşı vermiştik biz kurtuluş savaşını değil mi, sonra rakıyı içince de, “Libyalılarla akrabalığımız”ı unutup “Yunan’la kardeş” olduğumuzu anlamıştık.. Çetin Doğan “ulusalcı” ise, Mümkünlü’de her şey mümkün! Selam ve dua ile..


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi